Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Core Dumped Dedyk (Ch2, Ch3, Ch4) + Connection Refused

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema all!

Mam problem z Core Dumped na dedyku.

Chodzi o to, ze gdy odpalam 1 ch wszystkie slicznie chodzi, natomiast gdy opalam tylko ch2 wywala takie cos:

To jest ukryta treść, proszę

I nie idzie się zalogować!

Natomiast kiedy włączam więcej niż 2 ch - connection refused!

Bardzo proszę o pomoc, ponieważ chcemy niedługo wystartować, a tu serwer poszedł się je....

Za pomoc +, 5 itp. itd.

Opublikowano

Może zrobimy tak:

Za pomoc w rozwiązaniu problemu dodatkowo specjalna ranga tylko dla VIP po utworzeniu serwera.

Prosimy o pomoc jest to bardzo ważne. Chcemy już robić beta testy a w weekend wystartować.

sygnauc.png
Opublikowano

Może zrobimy tak:

Za pomoc w rozwiązaniu problemu dodatkowo specjalna ranga tylko dla VIP po utworzeniu serwera.

Prosimy o pomoc jest to bardzo ważne. Chcemy już robić beta testy a w weekend wystartować.

Niech bd :P

Opublikowano

Sprawdź prawa plików w ch2. Większość plików wymaga posiadania praw 755.

@edit zerkam na twój dump code i wydaje mi się ze to będzie problem w CONFIG. Czy dodawałeś jakieś mapy na serwer przed instalacją ch2..4?

Opublikowano

Sprawdź prawa plików w ch2. Większość plików wymaga posiadania praw 755.

@edit zerkam na twój dump code i wydaje mi się ze to będzie problem w CONFIG. Czy dodawałeś jakieś mapy na serwer przed instalacją ch2..4?

Nie, edytowałem jedynie plik mob_drop_item.

@Edit

Na plikach od mcncc.pl to samo :/

To chyba wina mob_drop....

Opublikowano

i teraz o co chodzi ? . Czyste mob_drop_item jak jest dodane , to działają wszystkie ch . Gdy wgrane jest mob_drop_item z dodanym nowym dropem , to działa tylko ch1. O co to chodzi ?

Opublikowano

i teraz o co chodzi ? . Czyste mob_drop_item jak jest dodane , to działają wszystkie ch . Gdy wgrane jest mob_drop_item z dodanym nowym dropem , to działa tylko ch1. O co to chodzi ?

Prawdopodobnie przekroczyłeś maksymalne dopuszczalne wartości, albo popełniłeś inny błąd (tab {} itd.). Podeślij plik to zajrzę. Może znajdę błąd.

Opublikowano

No więc klapa, wrzuciłem wpisy do siebie i niestety serwer nie wstał i na pierwszy rzut oka nic nie widzę. Idę spać, jutro wieczorkiem dam edit.

Witam,

Zauważyłem, że wina dump core wynika z systemu kodowania znaków, tj. windows używa wewnętrznego code page 852, a bsd utf. Jak wiadomo w mob_drop_item są te "dziwne znaczki" i serwer poprostu ich nie rozpoznaje. Zedytuj plik bez pośrednio na serwie. Jeśli nie wiesz jak pytaj.

• 4 lata później...
Opublikowano

ps.

wybaczcie za odświeżenie ale chciałem napisać to dla potomnych ;-)

często te błędy powoduje przekroczenie wartości liczbowej np:
Vnum    100500
wywali juz błedy, nie grzebałem w sorsie na tyle żeby być pewnym swojej teorii ale prawdopodobnie liczba ta nie moze byc dłuższa niż 5 cyfr

Vnum    10050

Pozdrawiam :-)

1373750276-U970303.jpg