Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dylemat] Smok Czy Heler

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka wczoraj skonczylem grac na s9 mam zamiar zaczac grac od nowa i mam dylemat kim grac? Czy smokiem czy helerem poniewaz woj sura ninja mi sie totalnie znudzil chce dosc dobrze expic i byc dobrym w pvp do max 50lvl wiecej pewnie niewbije:D

Zbieram -

Opublikowano

Ani ten, ani ten ponieważ szaman na 50 lvlu i mniejszym jest słaby. Swoją moc pokazuje dopiero po 4 M'ce, więc jeżeli chcesz nim grać to musisz ciągnąć do 70+, a jeżeli koniecznie musisz grać szamkiem to raczej healer.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

to niewiem kim grac ;/ chyba wgl niebede gral :( a co sadzisz o bm? mam 42 bm tyle ze full w pz reczta int ;/

Zbieram -

Opublikowano

Healer na 50 lvl + jest bardzo dobry. Z dobrym buildem spokojnie rozłożysz woja body. Polecam healera. Tu masz tuty i buildy

To jest ukryta treść, proszę

;)

Opublikowano

to niewiem kim grac ;/ chyba wgl niebede gral :( a co sadzisz o bm? mam 42 bm tyle ze full w pz reczta int ;/

Graj bm'em ;). Stopniowo kupuj pigulki krwi i cofaj pkt statusu ;). Bm jest dobry w pvp a jezeli bedziesz miał dobre eq i skille to w expie takze dasz sobie rade ;]

Za duża.

By pegas10

Opublikowano

Ja polecam ci smoka z buildem:

skowyt -> błogo -> strzelający smok -> talizman/pomoc -> talizman/pomoc

Ja zawsze gram z takim buildem, ale to już zależy od Cb, healerem ciężko się gra... totalny hardcor z expem ale możesz dobre średnie i na marmurku do v2.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Dragon też daje sobie radę. Skille ma dość mocne. Na g wyrobisz i jedziesz w pvp jak i expie.

Healerem zaś się gra przyjemnie jednak exp ma dość ciężki w porównaniu z dragonem. Dlaczego? Healer nie ma zbytnio skilli wspomagających expa ( błogo,silne czy ostrze ), poza tym dragona chętnie przyjmuje się do PT na BO, a healera niestety rzadziej.

113331483371297180698.jpeg

Opublikowano

Zalety Healera:

- Bardzo tanie Księgi Umiejętności

- Bardzo dobra postać do pvp

- Możliwość usuwania negatywnych efektów(zatrucia,spowolnienia,)

- Celne skille

Ale też ma wady :

Wady Healera:

- Ciężko się expi

- do pt(party) i gildi chętniej biorą szamanów smoka

2:1 INT:WIT potem zręczność

uniwersalny build :

Przywołanie Błyskawicy -> Leczenie -> Błyskawiczny Rzut -> Zwinność -> Burzowy Szpon -> Zwiększenie Ataku

Tu masz taktyke pvp :

Wachlarz do pvp, Leczenia w pt, expienia bez konia. Wsadzamy do niego KD: Powtórki, Śmierci, Penetracji oraz

Wojownika/Sury +3 bądź +4.

Dzwon do expienia na koniu. Wsadzamy KD: Potwora, Śmierci i Penetracji równierz +3 bądź +4.

Szaman smok to nie tylko postać do buffa . Szaman Smok jest dobry w pvp, posiada skille zwiększające np. atak krytyczny.

Staty : 2:1 INT:WIT potem zręczność.

Skille :

Buff : Pomoc Smoka( zwiększa szansę na krytyka(podwójne obrażenia) -->Błogosławienstwo(zmniejsza obrażenia fizyczne otrzymywane od wrogów)-->Odbicie(najgorszy skill smoczycy,odbija obrażenia fizyczne otrzymywane od moobów i postaci )

Pod exp : Strzelajacy>Skowyt> Błogosławieństwo> Pomoc smoka> talizman

Uniwersalny : Strzelający>Błogosławieństwo>Skowyt>Pomoc Smoka> lub Strzelający>Pomoc Smoka>Skowyt>Błogosławieństwo

Jest to zrównoważenie skilli ofensywnych i wspomagających. Najczęściej wybierany build. Średni do Pvp, expienie nie jest uciążliwe.

1385378412-U477327.png

By Miyoshi

Opublikowano

Powiem tak moim zdaniem najlepszy jest Szman Healer wystarczy zagrać dobrym bulidem :

1315137143-U173186.png

"Ludzie mówią, że jestem pijakiem, chodnikowym równym chłopakiem..."

"Ale ja mam w sobie mordercę, wojownika, chcę zjeść Twoje serce..."

Opublikowano

Tylko hell jest dobry na większym lv ponieważ jak pójdzie w leczenie to będzie miał słabe skille atakujące więc będzie ledwo ledwo coś bił ,

Smokiem łatwo się expi , nie będe Ci pisał jak nim grać bo od tego są poradniki których jest masa ale smok będzie lepszy do pvp na małym lv jak mówisz ze dalej nie bedziesz expil

Ale jeśli Szaman Cie nie przekonał to graj surem , nie musisz kupować pigułek bo INT ( jeśli dalej nim expisz ) sie kiedyś wyrówna a szkoda czasu na szukanie pigułek ;>

Staram się pomagać w tematach związanymi z grą Metin2 , ponieważ przez lata gry dowiedziałem się bardzo dużo o grze .

Więc jeśli chcesz aby na mojej twarzy pojawiał sie uśmiech , kliknij " Lubie to " mobilizuje mnie to do dalszej pomocy wam ! :)

Gram/łem na serverach typu :

- Tiveria

- Balmora

- Metin2.PL s3 ,s4 , s8 , s26

- Metin2.SG 35lv , czytam sobie ku :)

- Metin2.US

- Wiele wiele innych serwerów , wymieniłem te , na których na prawde coś osiągnąłem ponieważ grałem na wielu innych , które po tygodniu niestety padały .

Nie znam sie na tworzeniu serverów , lecz mam pomysł na idealny Dedyk , hard ! Który myslę, że by się spodobał :)

Jeśli masz jakieś pytanie , pisz smiało na PV :)

Wyedytowane przez AceBoy

Opublikowano

A ja polecam smoka. Samemu łatwo bardzo wyexpić lvl, po 50 lvlu to praktycznie samemu się expi bo tylko buffy i jazda.

A w pvp też nie jest cienki. + do tego że możesz darmowo wchodzić do pt za buffy ^

Opublikowano

Jeżeli chodzi o exp to wybierz smoka puźniej naprawdę pokazuję swoją moc ^^

jeżeli pvp i ciężki exp healer także na wyższym lv wykaże się swoją efektywnością ale na pewno więcej niż smok ;)

Doradzam Healera ^^

bleach%20tag.png
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...