Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta Graficzna.

satanistka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, wybaczcie mi za spam czy też offtop.

Mam pytanie, mam dwie karty graficzne, (jestem w tym temacie totalnie zielona). :)

Karty:

RADEON 9200 SE Family (Microsoft Corporation)

RADEON 9200 SE SEC Family (Microsoft Corporation)

Czy nadają się one do WR-a?.

Bowiem, jak pisałam wcześniej, wolno strzela moje L85A1, AUG.

Mam generalnie potworne lagi.

Netu mam 640 kb/s. x/

Bardzo Was proszę o pomoc, ewentualna podpowiedź, radę w sprawie zakupu nowej karty graficznej.

Podpowiedzcie jak zmniejszyć lagi, prócz zmniejszania wymagań, wyłączania programów.

Z góry bardzo dziękuje, i jeszcze raz przepraszam za Offtop.

Opublikowano

wiesz co karty nawet polecą w zasadzie bez problemu. moim zdaniem to wina neta. a neta masz przez kabel czy radio ??

@edit a nie sprawdziłem karta ma za mało pamięci to przede wszystkim jej wina, ale neta też. przykro mi ale ta karta jest tylko do wymiany

P.S. jesteś laską ?? xD daj gg ;0

Historia stworzenia Mańka

27.08.2009 Moderator War Rock

08.01.2011 Global Moderator

03.05.2012 Administrator

Now Elita

Opublikowano

Na starszych Nvida 32 mb wr chodzi bo sprawdzałem ;D Neta starczy 512, nie ma lagów, jak ci zacina to znaczy że karta albo serwer laguje. Ogólnie warrock nie ma żadnych kosmicznych wymagań ;]

By nie było zacinek zmniejsz jakość grafiki w ustawieniach. U znajomego też cieło i się okazało że miał zintegrowaną grafike ;] W zasadzie każda karta nie zintegrowana starczy. Jak poznać?

Jeżeli wejście na monitor masz położone przy wejściu na klawiature (to okrągłe, ps2, nie mówie o usb ;] ), na mysz, na drukarke, a w każdym razie przy całej reszcie wejść i jest ustawione pionowo to znaczy że masz grafe zintegrowaną.

Jeżeli szukasz pomocy, piszesz poprawnie po polsku, a rozwiązaniem twojego problemu nie jest pierwszy link w google - prawdopodobnie pomogę.

Jeżeli chcesz gotowca, to najpierw podaj cenę. Cenę w pln, bo za plusy pracują lamusy :)

Opublikowano

Witam, wiem ze troche spamuje ale ciekawi mnie to czy jesteś dziewczyna czy chłopakiem? W tym temacie piszesz jak laska, a w innym(nie wiem czemu nie mogę dać linka) jak chłopak :P

Co do lagów, to ile masz ramu, i jaki procek(ale procek chyba mało ważny jest)?

@edit

Co do ramu to ja mam 512 na starym kompie i tylko na cqc mogę grać(ale i tak są lagi :P ) Radził bym dokupić 1024 ramu powinno nie być lagów

...

Opublikowano

to mój kolega z rl looz

tak pozatym byłeś przecież u mnie i na radeonie 9800 IE smigał na high detale więc... ehkm

a co do radeona 9200 to też powinien wr śmigać

Opublikowano

on tu nie podał jaką ma kartę tylko on chce zakupić nową nie umiesz czytać?

co ty chcesz od neta dobry jest przynajmniej on nie wywołuje takich lagów jakie on opisuję

ja mam 670kb/s i nie narzekam u każdego prawie mam poniżej 100

Opublikowano

Jestem facetem, ale podaję się za laskę, bo laskom szybciej pomagacie. xDDD

Czyli jeżeli już karta to za ile. i jaka?

Sorry za zamieszanie. xD

Ramu nie pamietam ile mam dokładnie, chyba 512. jakos tak, będe w domu to podam.

Tak, potwierdzam, 512 MB RAM

Opublikowano

Ja mam taką samą kartę graficzną i 512 mb ram i 512 kb/s kablówkę więc to przez neta albo serwery w wr lagują

@edit ale pozatym wszystko smiga bez problemu

Opublikowano

Miałem kiedyś Radeona... Syf mi się ciągle psuł. Nie polecam.

Być może miałem jakąś starą albo syfiastą, ale i tak wole GeForce'a.

Graj najlepiej na roomach z green pingiem.

Opublikowano

@UP

Odwal się od radeon'a kupiłeś szajs noname i teraz masz.

A te wasze ,,lagi" są nawet na maszynach 2GB ram Radeon 4xxx itp Sam nie wiem od czego, ale na tym radku WR będzie chodził. Ale lepiej włóż te 100zł i kup radka 9600,9800

Opublikowano

Nachwile miałem kiedyś Radeona 9800 i wole geforce 7800 ktory teraz mam. najlepsze rozwiazanie to zaplacic te 200 zeta i kupic karte w stylu geforce 7600/7800

Opublikowano

Ja mam troszkę lepszą kartę graficzną i też miałem okropne lagi na warrock'u.

Najlepszy sposób to pobrać sterownik GeForce compact 1.1 jeśli to nie pomoże to pozostaje kupno nowego procesora najlepiej Intel Pentium core duo III

jeśli pomogłem daj 5*

Jeżeli myślisz, że jesteś mądry to źle myślisz, jeżeli myślisz, że nie jesteś mądry to jesteś mądrzejszy niż myślisz.

Sposób na Vip Hacka

1. Skocz z balkonu.

2. Kup kota.

3. Zjedź z dziesiątego piętra gołą dupą na brzytwie i jajami hamuj na zakrętach.

4. Biegaj tak wokoło słupa żeby z przody była dupa.

5. Tak szybko zamknij szufladę na klucz aby go jeszcze do niej schować.

6. Złap komara za lewe jajo prawą ręką nad lewym uchem w rękawicach bokserskich.

7. Załóż hełm na lewą stronę.

8. Puść pawia przez słomkę.

9. Naciśnij F13.

10.Walnij głową w kaloryfer.

Opublikowano
Nachwile miałem kiedyś Radeona 9800 i wole geforce 7800 ktory teraz mam. najlepsze rozwiazanie to zaplacic te 200 zeta i kupic karte w stylu geforce 7600/7800

A h*j ci w dupe. Jaki ty jesteś głupi. No nie mogę.... Porównujesz kartę z 2003 roku do GeForce który wyszedł ponad dwa lata później. No K*!@#$ logiczne, że będzie lepszy. Dla serii radeonów 9xxx a w szczególności 9600 i 9800 Wielki szacunek się należy. Każdy powinien wiedzieć dlaczego.

512 Ram

64 Karta

512 Netia

Starczą ale to minimum i na CQC na low będzie płynnie. Ale UO trochę lipa.

Opublikowano

Ja mam Athlona 2000+, miełem GF4 mx440, teraz mam R9600pro saphire, 512 ramu i 1Mb neta.

Ustawiam wymagania na średnie, 1024x7--, 32 bity i tamte opcje all na on i zawsze (na GF i radku) jest ok.

Chyba, że są campy i nadów duzo to czasem zatnie.

WR ma to do siebie, że mu dobra grafika nie sprzyja.

Jeśli możesz, to zarejestruj sie na http://scour.com/invite/michal00pl/

Z tego linku jest 50pkt gratis na początek + 100 za pobranie taskbara!

BOT do tego http://www.scourcheats.yoyo.pl/cheat/autobetaa.php

1.Zaznacz jeden artykuł rączką w górę, a drógi w dół.

2.Kliknij odświerz i tak powtarzaj (max 100 razy na dzień).

Dziennie 300pkt, 6500pkt=25$, mozna zbierać więcej (lepszy przelicznik punkt-dolar)!

Proszę, zarejestruj się, zbieraj punkty, nic za to nie płaicsz, a tylko zyskasz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...