Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Assassin'S Creed Ii

RIPEROSS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, Mam problem z grą ACII.

Gdy instaluje grę wszystko jest ok lecz gdy próbuję ją uruchomić patch-uje się a następnie wyskakuje błąd: "Nie można odnaleźć aplikacji startowej Ubisoft. Proszę przeinstalować grę. Ubisoft Game Launcher: Kod błędu 1".

Tak ściągnąłem ze strony Ubisoftu ponownie launchera i dalej nie chce się odpalić. Tak przeinstalowałem. Tak mam oryginała. Nie nie pytałem na stronce Ubi. Tak byłem tu:

http://ubisoft-pl.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/14025/related/1/session/L2F2LzEvdGltZS8xMzAzODQxMzE5L3NpZC9nWE9hYnRzaw%3D%3D

Co robić?

Zbieram +

A ty -

Opublikowano

Skoro to jest oryginał, to może spróbuj zainstalować go na kompie jakiegoś kolegi. Jeśli będzie ten sam błąd u niego, idź do sklepu gdzie kupiłeś, i przedstaw im swój problem :)

Ludziki interesujące się m&a, zagrajcie w Elsworda~

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A widzisz zrobiłeś wszystko ale nie byłeś w tym do końca wytrwały :D . Miałem wczoraj ten sam problem, pisałem nawet do Ubisoftu ale oczywiście odpowiedź za 48h i znając ich podejście to będzie przekierowanie na ich stronę Pytanie i Odpowiedz (co nie działa). Przed 5 minutami poradziłem sobie z tym problemem a teraz pisze na prawie wszystkie fora na których coś o tym znalazłem a nie ma poprawnej odpowiedzi.

Rozwiązań podobno jest parę, postaram się opisać te które ludziom pomogły i to które mi pomogło.

Rozwiązanie 1.

Odinstaluj grę, usuń folder ubisoft ( bo czasami zostaje), wyczyść rejestr, a na koniec zainstaluj grę.

Start ->Uruchom->wpisujesz:Regedit ->HKEY_LOCAL_MACHINE ->Software ->Ubisoft - jak by ktoś nie wiedział jak się czyści rejestr :)

(podobno pomaga ale z tego co wiem nie wszystkim)

Rozwiązanie 2.

Sprawdź czy uruchamia się sam UbisoftGameLauncher

Program Files->Ubisoft->Ubisoft Game Launcher

jeśli wyskakuje Ci błąd : "Nie można uruchomić aplikacji, ponieważ jej konfiguracja jest niewłaściwa" to proponuje zainstalować te dwa pliki

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=2051A0C1-C9B5-4B0A-A8F5-770A549FD78C&displaylang=en

i

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=8b29655e-9da4-4b6b-9ac5-687ca0770f93&displaylang=en

a dokładniej tylko vcredist_x86.exe z każdego linku WAŻNE !!!!

Rozwiązanie nr 2 mi osobiście pomogło jak dla mnie to był problem z Microsoft Visual C++, mam nadzieje, że pomoże też Tobie oraz innym.

pozdrawiam

ps: Selenkaa zaje...fajna grafa :) można ją gdzieś ściągnąć jako tapetę?

Opublikowano

Po usunięciu Ubisoft Game Launcher, przed ponownym zainstalowaniem, usunąłeś wszystkie pozostałości po nim?

Opublikowano

Przeczyść rejestr, może masz tam jakieś śmieci z Ubisoftu.

umarł Mizzer, niech żyje Mizzer...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...