Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy Lepszy Program Niż Hamachi

trixored

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nowy lepszy program podobny do hamachi

Jak się nazywa?

Easy VPN

Dlaczego jest lepszy?

-Brak limitu wbijających graczy na sieć

-Szybciej działa

Jaki jest język programu?

Tylko angielski, jest bardzo prosty w obsłudze

Jaka jest strona domowa programu?

http://easy-vpn.comodo.com

Gdzie jest download?

http://easy-vpn.como...m/download.html

Sam go używasz?

Nie, lecz w najbliższym czasie wystawię serwer działający na tym programie, w celu testu ;)

Słyszałem już o tym programie, kiedy on powstał?

Nie wiem kiedy on dokładnie powstał ale wiem że już trochę jest rozpowszechniony w internecie ;)

Po instalacji prosi mnie o kod, co mam zrobić?

Kliknij Cancel, kod jest dla osób którzy postanowią wykupić u nich licencję, podobna funkcja jak na hamachi ;)

SS

Ogólny wygląd programu:

94734764.jpg

Jak dołączyć/ utworzyć sieć?

14613781.jpg

Opublikowano

:O

Odjazd! Nareszcie skończą się limity graczy na serwerach hamachi. Przy dobrych kompach możemy uciągnąć taki trochę już większy serwerek.

Programik będę ostro testował.

Opublikowano

Polecam garena ;) też fajny.

Szkoda,że nie ma takiego programu co jest bez sieci,automatycznie daje Ci IP a inni muszą się dołączyć prze te ip ^^

Takie jak hamachi tylko bez sieci i bez pobierania tego programu,tylko żeby nadał ip.

bad88b73cf946d45869bcc02de0876de.gif?1335132094

Opublikowano

Ja wole zostać przy starym hamachi -.-

Niech ktoś przetestuje i powie, czy warto robić, bo jestem nieco niepewny co do tego xD

Opublikowano

Na No-IP zrobisz spokojnie serwer. To alternatywa dla gości np: z Routerem, co nie umieją odblokować portów.

Opublikowano

@up wcale nie prawda, no-ip przydziela ci stały adres, przydatne to jest jak masz zmienne IP nie wewn. ^.^

@NISMO Spr. przed chwilą, działa tak jak hamachi ;)

@MateuszSocko Wiem, wiem, ale Garena jest tak samo zbudowany jak hamachi, masz limity graczy itp. więc to się nie opłaca ;>

Poza tym nie wiem czy da się założyć na tym serwer?

Opublikowano

To mam pytanko do osób korzystających z w/w programu. Jest tam jakaś opcja do Backup'a. Aby nie było problemów jak z Hamachi że po reinstalu mamy nowy Ip i żadnych uprawnień do wcześniej stworzonej sieci. Czy może wraz z założeniem konta otrzymujemy już na stałe adres Ip. Jeśli się robi beckup to proszę podać jakieś źródło / opis jak to zrobić, bo ja osobiście nic nie wygoglowałem.

Pozdrawiam

Opublikowano

To jest zajebiste :D Już to przetestowałem i jest o wiele lepsze od hamachi :P Polecam

Jeżeli piszę haotycznie to znaczy, że piszę na szybko i nie zwracam uwagi na to w jaki sposób piszę!

hjbu.jpg

Opublikowano

Polecam garena ;) też fajny.

Szkoda,że nie ma takiego programu co jest bez sieci,automatycznie daje Ci IP a inni muszą się dołączyć prze te ip ^^

Takie jak hamachi tylko bez sieci i bez pobierania tego programu,tylko żeby nadał ip.

to sobie załatw zewnętrzne ip od dostawcy internetu i po problemie

Opublikowano

Fajnie by było jak ktoś by postawił na tym serwer do metka i by zrobił tuta z Ssami był by + i 5

Za duża sygnatura

Opublikowano

Fajnie by było jak ktoś by postawił na tym serwer do metka i by zrobił tuta z Ssami był by + i 5

robisz tak samo jak na hamachi z tym ze:

dajesz karte zamiast hamachi to easy vpn

zamiast ip z hamachi to ip z easy vpn

odblokowujesz porty na ip easy vpn .100

i spol na ip z easy vpn

co jest banalne i oczywiste ^^

wiec niesadze by bylo potrzebne pisanie takich tutkow ... ^^

3053080006.png

Opublikowano

@Kamer1337

Nie zawsze jest tak łatwo powiedzieć chcę IP zewnętrzne, dzwonię i mam, ja jeśli chciałbym otrzymać zewn.porty musiałbym dopłacać troszkę, a to by mi się nie opłacało, lepiej byłoby jak bym wziął lepszy internet od innego dostawcy ;)

Opublikowano

Stare........... ale jare i prawie nikt o tym nie wiedział. ;)

Bardzo łatwy w obsłudze i jest stabilny. Zmniejszy mocno lagi na serwerze.

Polecam. :)

01298781249509311092.png

Opublikowano

Niby wszyscy tak go chwalą ale mało osób z tego korzysta ;|

I to jest bardzo wielki minus... ;/

Wiadomo, że na początku program nie zrobi się od razu super popularny. Hamachi było praktycznie przez ten cały czas "najlepsze", powstało pod nie najwięcej tutków dotyczących tworzenia serwera...

Bądźmy cierpliwi.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wiem że temat jest stary ale ja mam problem z tym programem jak robie konto to po kliknięciu register czekam w nieskończonośc i nic sie nie dzieje moi koledzy też tak mają. Chyba że trzeba czekać ponad 20 minut to spoko ale nie sądze żeby tak było więc jak ktoś wie to mógłby pomóc odwdzięcze sie.

@edit

Jednak trzeba było poczekać troche (15min)

żeby sie zarejestrować przepraszam za odkopanie teamatu.

dbsygnatura.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...