Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Jak Zwiększyć Wydajność I Szybkość Działania Gry Na Starszych Maszynach.

x070x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do całej operacji potrzebny nam jest program o nazwie Game Booster (do pobrania stąd) [Wersja Freeware]. Pobieramy go i instalujemy, a następnie uruchamiamy. Na poniższych zrzutach ekranu pokaże wam jak go skonfigurować, aby skutecznie przyśpieszał daną grę.

Pierwsze uruchomienie.

3.png

Kliknij by powiększyć

Po uruchomieniu programu pojawi się nam takie okno. Wybieramy z menu po lewej stronie Sterowniki(1). Wyświetli się nam lista rzeczy które wymagają zaktualizowania(2). Zaznaczamy pozycję i klikamy(3).

Uwaga: Czasem mimo, że zaktualizowaliśmy dany sterownik on nadal widnieje w menu. Należy to po prostu zignorować.

Po zaktualizowaniu sterowników wracamy do modułu Ogólne(1), a następnie klikamy opcję Zaawansowane(2).

W pierwszym okienku które nam się pojawi zaznaczamy wszystko (widoczne powyżej), w kolejnych dwóch wybieramy według uznania programy które mają zostać wyłączone podczas gry, ja jednak zawsze zostawiam tak jak jest.

Docieramy w końcu do widocznego wyżej wyboru. Jako, że korzystamy z darmowej wersji, która w zupełności na potrzeby Mythosa wystarcza, zaznaczamy opcję Nie i klikamy Go!

Znany guziczek z napisem Przyśpiesz!(1) powinien zmienić barwę, a nad nim pojawi się przeraźliwy licznik który odmierza czas do zminimalizowania programu. W między czasie do menu Game Box(2) przeciągamy ikonkę Mythosa(3).

Następnie z menu Game Boxa(1) uruchamiamy grę. Na środku ekranu powinna pojawić się informacja(2), że program jest przyśpieszany.

Po zakończeniu gry klikamy prawym przyciskiem myszki na ikonkę Game Boostera widoczną przy zegarze systemowym, a następnie naciskamy Powrót do normalnych ustawień

Kolejne uruchomienie.

Przy ponownej chęci uruchomienia gry nie powtarzamy wszystkich czynności omówionych wcześniej. Wystarczy w menu Ogólne nacisnąć Przyśpiesz!(1) Następnie z Game Boxa(2) uruchamiamy grę, a po zakończeniu powracamy do normalnych ustawień(3).

Podsumowanie.

Game Booster to wspaniały program który powiększa wydajność gier. Na szybszych komputerach różnica w rozgrywce jest praktycznie nie zauważalna, jednak na wolniejszych liczba FPS może wzrosnąć nawet o połowę.

Klatki na sekundę (skr. kl./s, często fps od ang. frames per second) – miara prędkości (płynności) wyświetlania ruchomych obrazów podająca liczbę klatek przygotowanych do wyświetlenia w ciągu jednej sekundy. W telewizji wartość ta jest stała i zależy od sposobu nadawania, w filmach odtwarzanych na komputerze również jest ona stała, ale zależy od sposobu kodowania, jednak w grach komputerowych i innych systemach generowania grafiki w czasie rzeczywistym współczynnik ten jest zmienny i zależy od wydajności sprzętu.

Zródło ;

http://www.vista.pl/porady/1148_game_booster_extra_program_do_optymalizacji_gier_oraz_ciezkich_aplikacji_windows_7_i_nie_tylko.html
https://mythoseurope.wordpress.com/daty/

Screeny nie są moje.

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

Ten program jest tylko na Mythosa czy inne gry też ?

Dzięki,że znalazłeś ten Tutek leci big + ;>

@Edix Ups sry za te same pytanie ;>

Opublikowano

Dodam jeszcze, ze możemy usunąć niepotrzebne śmieci np cleanerem, do pobrania z

http://www.dobreprogramy.pl/CCleaner,Program,Windows,13061.html

Skanu nie daje, zaufana strona.

+ wyłączamy niepotrzebne funkcje w windowsie

53068023.jpg

.

Defragmentacja dysku. Jeżeli nie jesteś obeznany w sprawach 'komputerowych', zapytasz "Co to jest?". Już Ci odpowiadam, drogi czytelniku. Usuwając cokolwiek z dysku, robią się "dziury" w ciągłej przestrzeni. Defragmentacja ma na celu ich "załatanie" oraz posegregowanie plików systemowych, aby komputer szybciej chodził.

Klikamy lewym przyciskiem na Mój komputer, następnie wybieramy Dysk C, na którym klikamy prawym przyciskiem. Wybieramy Właściwości, następnie kartę Narzędzia, a w późniejszym czasie naciskamy Defragmentuj.

@up

Na wydajność całego pc działa.

Opublikowano

Pobrałem tego CCleanera no i oczywiście zainstalowałem ... Więc tak

Włączyłem "Piriform CCleaner"--> no i tam jest prawie wszystko zaznaczone i mam zrobić Analiza czy Uruchom Cleaner ?

Opublikowano

@up

Pierw daj analizę później Uruchom cleaner.

P.S. Patrz co usuwasz przedtem, z reguły usuwa ciasteczka, historie itd.

Polecałbym jeszcze przeskanować komputer w celu usunięciu wirusów.

Opublikowano

Wirusów naprawdę mam bardzo dużo ;> już dawno formata nie robiłem ... a jestem bez Anti-Wirusa ;>

Zadam trochę idiotyczne pytanie no ale wcześniej nie miałem okazji tego zrobić ;> Jak przeskanować kompa ^^ gdzie to dokładnie jest ... i czy usunie te wirusy czy co ? ;d

Z góry Thanks =)

Opublikowano

@up

pobierz Avast Darmowy Anty Wirus stąd

http://www.dobreprogramy.pl/avast-Free-Antivirus,Program,Windows,13266.html

Po zainstalowaniu prawy przycisk na ikonę użytkowania -> interfejs użytkownika->Skanuj Mój Komputer :).

Opublikowano

@up

pobierz Avast Darmowy Anty Wirus stąd

http://www.dobreprogramy.pl/avast-Free-Antivirus,Program,Windows,13266.html

Po zainstalowaniu prawy przycisk na ikonę użytkowania -> interfejs użytkownika->Skanuj Mój Komputer :).

Chyba dobre parę godzin się skanować będzie ?

Opublikowano

Chyba dobre parę godzin się skanować będzie ?

Jeżeli zaznaczysz szybkie skanowanie wykryte zostaną najważniejsze wirusy na dysku, jeżeli pełne to ok 2-3h w zależności od sprzętu.

Opublikowano

Mi ten program nie zwiększa FPS. Natomiast na laptopie, w ustawieniach karty nvidia po zmienieniu liczby wstepnie renderowanych klantek na sekunde na "0" fps skoczyly z 15-20 na 150-200. Jak ktoś nie wierzy niech sam sprawdzi. Nadto, gta IV cielo mi sie na min. detalach, a teraz smga na FULL.

Opublikowano

Przydatne nie tylko do tej gry. Dzięki i łap plusa.

Hmm.. A tak w ogóle to kiedyś czytałem coś o takich programach, że po jakimś czasie trzeba robić format, bo coś tam.. (nie pamiętam co dalej) :/

Czy to prawda, czy może jakieś bujdy? :rolleyes:

refy RMCF

Opublikowano

ja tam ogólnie od tego GameBooster'a polecam GBoost'a ;) ten GameBooster nic nie daje.. a GBoost'a daje jakieś rezultaty, począwszy od tego, ze zmienia nam kompozycje, usuwa niepotrzebne procesy itp.

stronkę do GBoost'a znajdziecie tutaj.: http://www.gzero.com/gboost/home.html

ahha dodam, jeszcze, ze GBoost jest w 100% darmowy ! :)

Opublikowano

No ja akurat korzystam z programu polecane przez osobę wyżej ;)

Ale Mythos ma i tak słabe wymagania jak na MMORPG z instalką 1gb+

b577e893e102f.png

Opublikowano

@d'emploi

działa na full ale to tylko iluzja kodów

to nie ten sam efekt jak masz dobrego kompa i grasz na full detalach, wiem bo testowałem to w milionach grach ;)

Program po prostu ma na priorytecie tą grę która odpalisz i nic więcej dlatego cały wysiłek wpycha w nią ;)

i dzieci neo z metina się cieszą że im smiga na full :D

program dobry;d

b577e893e102f.png

Opublikowano

no masz plusa, chociaż od dłuższego czasu GameBoostera uzywam.

tak samo jak AdvancedSystemCare do optymalizacji pc ;P

Slowniczek

2rh7ebb.jpg

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Chciałbym dodać ,że w aktualnym numerze PCFormat jest Ten GameBooster i to pełna wersja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...