Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Barwniki, Kolorowa Wełna... Jak To Zrespić?

Aragorn160

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam swój serwer na hamachi. Potrzebuje odrobinę wełny każdego koloru lub barwniki aby zabarwić wełnę. Jednak jest to trudniejsze iż myślałem. Itemy na serwie można stworzyć wpisując:

give [nick] [id przedmiotu] [ilość przedmiotu]

Aby odszukać ID korzystam z tej strony: http://minecraft-ids.grahamedgecombe.com/ Obok nazwy przedmiotów widać cyrfry i to są właśnie te ID lecz zauważcie, że wełna kolorowa ma ten sam ID co wełna biała. Różni się tym, że przy ID ma drugą cyfre np. normalna wełna 35, kolorowa wełna 35:15. I teraz rodzi się pytanie... co oznaczają te dodatkowe cyfry i jak stworzyć sobie np. zieloną wełnę skoro po wpisaniu takiej komendy:

give [nick] 35:15 [ilość]

I nic się nie dzieje. Pisze, że nie ma takiego przedmiotu w grze. Mógłby mi ktoś pomóc? Jeżeli nie do końca jasno się wyraziłem to piszcie w komentarzach, żebym wytłumaczył to dokładniej.

Proszę o pomoc!

Pozdro

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

ostatnio to samo napisałem powiedzieli mi czaruj se np róże i przerabiaj na barwnik mi to pomogło

Pozdro JA :)

Opublikowano

Ale.... mi jest potrzebne około 300 barwnika niebisekiego, 300 cyanowego, 250 pomarańczowego i około 150 czarnego o.O

Planuję zrobić pomnik na serwerze (tak, (prawie) taki sam jak u CTSG). Nie mam ochoty siedzieć pół dnia i tworzyć a potem zamieniać te barwniki na wełnę itd. Nikt nie wie jak to stworzyć? Skoro ma ID to musi się jakoś dać. :(

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Zawsze możesz ściągnąć jakiś autoclicker ^^

Ale ogólnie to to powinno działać...

@Down

Tak chodziło mi o TO właśnie :P

No to ściągaj autoclickera ;)

anonymoussignature.png

Chętnie przyjmę pojedynek graficzny ;)

Jeżeli pomogłem, możesz dać plusa bluee.png

Opublikowano

Jak chcesz od razu to pofarbuj owcę na kolor robi się to prawym przyciskiem myszy, a potem oskub ją, to jest bardziej opłacalne tak możesz dostać 3 barwniki a w craftingboxie, dostajesz 1 barwnik na 1 wełnę, a jak ci się nie chcę to ściągnij inv edit

Opublikowano

Rocker121, możesz powiedzieć trochę jaśniej? Nie wiem o co Ci chodzi.

Pow3rOn, mam INVedit, ale on nie działa chyba na serwerze. Na singlu też nie bo są inne nazwy światów. Nawet jak dam nazwę World 1 to i tak nie chce tego otworzyć. Ale to już inny temat.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Arofaz, to nie działa...

Rocker121, ja nie chce robić nowego serwera bo na starym mam przegrane 100h i jest tam w h... budynków i w ogóle. A po plikach od nismonsa to chyba się nowy serwer robi.

Proszę o pomoc!

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

spróbuj tak na komendzie /item to działało to może i na give będzie...

/give Aragorn160 35<15> 0

''Why So Serious?"

By Joker...

Zbieram -

Rekrut
Opublikowano

U mnie na singlu wpisywałem tak i działało więc spróbuj. :]

give [nick] 35-15 [ilość]

76561198012581006.png
Opublikowano

ehh... tyle odpowiedzi i żadna nie trafiona.

Wejdź tu:

http://www.minecraftwiki.net/images/3/33/ItemslistV110.png

Wyszukaj sobie kolor wełny albo barwnika i pisz: /give <nick> <id itemu>_<liczba podana w indeksie górnym na tej stronie co podałem> <ilość> np. /give mroverevo 35_12 64 (brazowa welna)

Opublikowano

/give [id itemu] [ile] [ranga]

np.

/give 17 64 1 - ciemne drewno

/give 17 64 2 - białe drewno

bez linków wychodzących.

Opublikowano

ProProDeStroY - to chyba nie działa na multi (?) / nie mam czasu się z tym bawić

Jokeя - nie działa

elc - nie działa

MrOverevo - twoja odpowiedź też jest niestety nie trafiona - nie działa

fninmm - nie działa (po wpisaniu tej komendy nie pojawia się nawet komunikat o błędzie, po prostu jest tak jakbym tego nie wpisywał)

d'emploi - nie chce mi się tym bawić

Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły? Bo jak na razie wszystkie komendy nie działają.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Gość Pan Maciek
Opublikowano

Jesli jeses hosterem uzyj invedit i sobie dodaj.

Opublikowano

Wgrałem modloadera i toomanyitems. Jestem OP, ale jak wchodze na serwer, klikam I (czyli ekwipunek) to nie pojawia mi się okienko z modem. Jak go uruchomić na multiplayer?

PS.

Wszystkie pliki skopiowałem do minecraft.jar (modloader i toomanyitems), usunąłem folder META-inf czy jakoś tak.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...