Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pewien problem z grą Minecraft , mianowicie chodzi o to że kiedy włączam grę [mam darmowego minecrrafta] to ekran zaczyna mrugać a gra zwieszać się i po jakimś czasie pokazuje się error na którym pisze coś o Javie , niestety nie zrobiłem screenu tego błędu gdyż wyświetla mi się on niezwykle rzadko. pobrałem na nowo Javę z pod tego linku http://www.java.com/pl/download/ lecz to dalej nie załatwiło sprawy. Mój komputer ma takie problemy że żeby odpalić jakąś grę to muszę go ponownie uruchomić żeby gra dobrze działała bo jak tego nie zrobię to z reguły zaczyna się zwieszać komp, ekran mruga a tekstury czy takie tam zmieniają kolory , czasem też wyświetla się "Blue Screen". Pomyślałem więc że należy uruchomić grę w pełnym obrazie u innych gier przy moim komputerze zazwyczaj to działało, lecz to też nie pomogło. Rozważyłem też możliwość uszkodzonej pliku więc pobierałem też tę grę z innych źródeł ale nadal nic nie było w porządku. Czekam na pomoc z waszej strony :] Pozdrawiam ^^ A parametry mojego kompa to: Karta graficzna - Nviddia 8600GT 512MB DDR3 Proc. - Intel Core 2 Duo 2,53GHz RAM - 3GB Wszystko ma około 2 lat więc nie wiem co się dzieje. A i jak ktoś może to niech powie czym są spowodowane te inne usterki o których mówie :]

Opublikowano

Nie wystarczy tylko pobrać Javy, trzeba ją jeszcze zainstalować :D

A tak na serio...

Zanim zainstalujesz Najnowszą Jave to usuń poprzednie wersję.

A z tym ekranem to może przez to, że masz stare (albo wgl nie masz) stery do karty graficznej.

anonymoussignature.png

Chętnie przyjmę pojedynek graficzny ;)

Jeżeli pomogłem, możesz dać plusa bluee.png

Opublikowano

A tak na serio...

A z tym ekranem to może przez to, że masz stare (albo wgl nie masz) stery do karty graficznej.

Naczy no odinstalowałem starą i zainstalowałem nową :P A sterowniki do karty mam najnowsze zaktualizowane ostatnio pobierałem :]

Opublikowano

A tak na serio...

Naczy no odinstalowałem starą i zainstalowałem nową :P A sterowniki do karty mam najnowsze zaktualizowane ostatnio pobierałem :]

Opublikowano

Według mnie powinieneś zrobić format kompa (albo chociaż dysku C).Jak już zrobisz format zainstaluj najnowsze sterowniki i jave. Sprawdź jak nie pomoże to jeszcze pomyślę.