Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Serwer Na Plikach 2010..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to tak gdy zakładam serwer na owych plikach to mam takie lagi że jak walne psa to zdycha po 5 minutach

parametry kompa:

1g ramu

256 nvidia geforce

procesor 1 rdzeń jakiś stary z 7 lat ma

net neostrada 1 mb

dysk twardy 80GB

co zrobić aby dobrze chodził mi serwer? bardzo proszę o pomoc ze strony userów

Opublikowano

Słaby pc.

Kup lepsze części do kompa lub zainwestuj w dedyka.

Na tym kompie w ogóle bym metina bał się odpalić, a co dopiero serwer.

Inaczej nie zdziw się, jak Ci się procesor przegrzeje.

Opublikowano

Według mnie to lepiej by było zainwestować w nowego kompa. A jak już tak bardzo Ci zależy na wymianie sprzętu to Ram, procek i dysk twardy do wymiany.

ex

Opublikowano

Polecam ci na to 2-3gm ramu, jakiś lepszy procek i jak chcesz o możesz sobie kupić nowy dysk twardy bo może ten ma za mało obrotów i dlatego tak laguje.

Jeżeli mi nie jebniesz - pójdę za tobą do domu i zatłukę cię jak PSA.!!!

Opublikowano

Najlepiej kup cały komputer.

Zapewne masz ramy jeszcze w ddr, nie opłaca sie ich kupować bo prawdopodobnie ich nie znajdziesz a jak znajdziesz zapłacisz za nie sporo kasy.

Tak jak piszesz masz stary jedno rdzeniowy procesor. Jeżeli chciałbyś kupić nowy, musiałbyś kupić także płytę główna z nowym socketem (podstawką) na procesor!

Więc morał z tego jest taki, lepiej kupić nowy komputer, niż kupować części do pralki ^^!

A, i powinieneś zainwestować w lepszy internet !

Pzdr! Jeżeli pomogłem uracz mnie + ; )

1348158873-U272526.jpg

Opublikowano

Na tym procku nic nie zrobisz, a z wymianą proca w twoim przypadku łączy sie wymiana płyty głównej. Najlepiej kup nowe części do kompa i go złóż. Za 2k już idzie pro komp na dedyka, ale oczywiście musisz mieć do tego przyjazne warunki w domu, najlepiej klime i żeby nie było kurzu, troche głowy i 2k zwróci ci sie w 2/4 miechy.

zbyt duża sygna

Opublikowano

kurde ;/ strasznie wymagające są te pliki 2010 muszę zainwestować w nowego procka i dysk twardy

Tu nie chodzi o pliki, te z 2006 też dają niezłego kopa komputerowi. Po prostu server zżera szybkość procesora i ramu. Czym lepszy procesor i ram, tym więcej graczy zagra i tym lepiej będzie chodził server i komputer jednocześnie. Pomijam już fakt łącza internetowego.

tlofbnowe2.jpg

Opublikowano

Witam. Możliwe, że to wina ramów. za mało przeznaczyłeś ... ja mam serwer na lapku . Przeznaczyłem na niego 1,5 gb ram i śmiga znakomicie. 20 osób gra bez problemu i 0 lagów. grafke mam 512 oraz 2 rdzenie..... . pozdro

Opublikowano

zapomnieliscie dodac ze jak wymieni plyte i procek to i ram tez na 100 % musi zmienic. a to sie nie oplaca;d kompy teraz tak tanie jak sam skladasz ...a jeszcze taka rada moze ci cos pomoze jak zwiekszysz troche ilosc pamieci wirtualnej;)daj min 2,5 x tyle ile masz ramu. a 2 sprawa wywal z dysku smieci, zdefragmentuj, poczysc rejestry itp i wtedy zobacz;) .

Sygna Poszla na spacer. wiosne mamy ;)