Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Kim Grać - Jak Dobrze Wybrać Postać

Gony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ^^

1315137143-U173186.png

"Ludzie mówią, że jestem pijakiem, chodnikowym równym chłopakiem..."

"Ale ja mam w sobie mordercę, wojownika, chcę zjeść Twoje serce..."

Opublikowano

Troche niezrozumiale zbudowałes niektore zdania, no ale nowym graczom napewno się przyda. Masz + ;)

@Edit, dałem Ci + ale wczesniej ktos dał Ci - wiec jestes na 0 ;d

Za duża.

By pegas10

Opublikowano

bardzo prymitywnie napisane. Za wysilek i checi nie ocenie negatywnie :P

6d31d561531a6999.jpg

....Któregoś dnia rzucę to wszystko

I wyjdę rano niby po chleb

Wtedy na pewno poczuję się lepiej

Zostawię za sobą ten zafajdany świat

Napełnie olejem pustą głowę

I wrócę tam na aleje pełną róż....

Weteran
Opublikowano

Bardzo dobry pomysł z tym tematem. Powstaje wiele takich, w których userzy proszą o pomoc w wybraniu postaci. Ten temat powinien zmniejszyć spam. Oczywiście + za pracę. :)

1339226679-U337649.jpg

Opublikowano

Bardzo dobry poradnik ale moim zdaniem Dagger jest najlepszą postacią. Czemu ?

Tanie KU, i wgl eq do niego

Masz 60 lv + rozwalasz praktycznie każdego ze skillami na G - P

Ale tutek dobry i dostaniesz +

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam! Ten poradnik pomoże nowym , którzy nie znają się na postaciach , może też pomoże dla graczy Metina nie nowym , którzy grali cały czas jedną postacią a może mają chęć zmienić :]

1.Sura

-WP

Postać jest połączeniem bodym z mentalem , ponieważ ma tak jak by aurę jako czarowane ostrze oraz silne ciało jako czarowaną zbroję. Na wyższych lv jes to jedna z najlepszych postaci do expa , świetnie radzi sobie w DT między 65-70+lv.

Ocena ogólna postaci według mnie: 8/10

-BM

Jest to jedna z najlepszych postaci do PvP , ponieważ ma ducha który sam atakuje przeciwnika oraz ma też ochronkę. Postać ma też silny skil , który jest nazywany ''strefką''. Na privach (prywatnych serwerach) najlepiej jest , gdy już Ci się nie chcę expić , wtedy zmieniasz na BM'ka , bonujesz sobie eq (nie musi być jakoś pro , wiele poradników znajdziesz jak bonować eq) Ta postać ma taki minus , że jest dość słaba do expa.

Ocena ogólna postaci według mnie: 7,5/10

2.Wojownik

-MENTAL

Jest to bardzo dobra postać do expa , jednak na wyższych levelach robi się trochę nudna (75+) do pvp też jest spoko , gdy wybonujesz sobie eq i zrobisz dobre skile ;)

Ocena ogólna postaci według mnie: 7,5/10

-BODY

Dobra postać do pvp szybka, dynamiczna. Czasami jest tak , gdy masz dobrego berka walisz tak szybko , że Twój przeciwnik prawie wcale nie może wstać. Do expa jest trochę mniej lepsza , ja gdy pierwszy raz grałem w Metina (na PL'u) moją pierwszą postać był właśnie woj body wbiłem nim 61lv , był by większy ale mi go ukradli:( nie będziemy tutaj gadać o moim koncie tylko o postaciach:). Postać jest dobra na niskich levelach potem od 40lv musisz mieć dobre eq żeby mieć dużo defa , ponieważ będziecie padać w expie , lecz postać wymiata na wyższych levelach (75+).

3.Ninja

-DAGGER

Właśnie gram tą postacią obecnie , zawsze grałem surą oraz wojem. Postać jest szybka , szybko zabija potworki gdy expisz. Z konia bije się lepiej mieczem a z buta (nie z konia) bije się lepiej szyletami. Postać jest też jedną z najlepszych postaci do PvP , na wyższych levelach czasami dagger położy nawet BM'a.

-ARCHER

Nie grałem nim nigdy , ale powiem wam to co wiem. Jest do także dobra postać do pvp , ale do expa hmm.. dużego levela nim nie wbijesz , chyba że najpierw grasz daggerem a potem zmieniasz na archera..

Ocena ogólna postaci według mnie: 6/10

4.Szaman

-SMOK

Jedynie co grałem to na koncie siostry , powiem wam to co wiem ;). Postacią nawet nawet dobrze się expi , do pvp trzeba mieć dobre wybonowane eq oraz dobre skile.

-HEALER

Nie grałem , ale opowiem to co wiem. Postać taka średnia do expa , ale do pvp jest też dobra , gdy grałem BM , nawet kiedyś healer mnie położył.

Chłopie pograj w metina i rób poradniki

Od kiedy body jest dobry w pvp ? Kupujesz tarcze z NNO i body pada .

Mentalem po 75lvl idzie się do groty lub na dt i nie ma nudów .

Archerem nie da sie wbić lvl ? Ja wbiłem 67 bez wspomagaczy od 66 do 67 expiłem 17 godzin więc chyba mało . (Jak się nie umie grać to sie nie wbije lvl .)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Archer 6/10? xD Czlowieku chyba coś cię boli.Po prostu nie umiesz grać tą postacią i tyle.

Na PL kox w pvp ma bardzo tanie KU jak i resztę EQ.

A oto mądre przysłowie.

"Każda postać jest dobra ,wystarczy umieć nią grać"

Opublikowano

Ten poradnik nie jest fascynujący...

Co do archera - jest bardzo niedoceniana postacią, a na pewno jest lepsza w expie od BMa, Healera, Smoka (nie oszukujmy się - prawie każdy ma swojego buffa).

Dlaczego? Archer nie musi "zatrudniać" żadnych lurków, ponieważ sam sobie luruje, stat ma dobry do expa, można nim expić zarówno z buta, jak i z konia, a trująca strzała ma największe szanse na otrucie z wszystkich skilli w Metinie. Poza tym jest jeszcze jedna kwestia - poli. Ninja posiada łuk, więc ma najlepsze obrażenia na poli. Więc w expie może być nawet lepszy od bodego/mentala. I chociaż dagger jest tak samo mocny na poli, archer jest na lepszej pozycji ponieważ nie musi kupować sobie łuku.

I PVP... Archer jest dobry w pvp na każdym lvlu, ma potężne dmg ze skilli i potrafi atakować z dystansu. Zanim bodziak zacnie bić swoim mieczem, archer zdąży wyprowadzić serię.

Dlatego stwierdzam, że archer zasługuje na wyższą ocenę niż 6/10.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jeżeli mogę to chciałbym uzupełnić kategorię "Archer"

Uwielbiam grać archerem, a lepszy taki mój post niz teoria ze kiepsko sie nim expi.

Wiec archer wcale nie expi tak wolno, ba, nawet szybko - wezmy przyklad np... mnie ! :D Woje body, daggerzy, WP i inni, męcza sie z expem z konia lub z buta bo maja taka mozliwosc i jest najprostsza. Jednak ja grajac archerem poznalem jego wspaniale zalety:

-do 30 lvla bezszelestny chod do lurania to cud mioood :)

-+33lvl exp w v2 na poli: tydzien od 33 do 70

-koxik w pvp

nic dodac nic ujac :) moze troche skromnie ale spieszylem sie :D

Opublikowano

nie no nie jest tak źle ale jak masz zamiar pisać o wszystkich postaciach to mogłeś akurat przynajmniej chwile zagrać szamanem healerem

bo co możesz o nim powiedzieć jak sam nigdy nim nawet nie grałeś, to tak jak niektórzy źle oceniają niektóre serwery a nawet na nich nie grali

zagraj szamanem walnij edita i będzie dobrze

Obecny brak sygny :(

Opublikowano

ZALL! Kopiarka !! To mój poradnik z priv metin!!!

Zaraz pokażę:)

MakinWasLubi.comtopic/34620-tutkim-grac-jak-dobrze-wybrac-postac/

Oraz raporcik leci ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...