Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Jak Dobrze Nagrać Grę Na Xbox360

4pr000only

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

JAK DOBRZE NAGAĆ GRĘ NA XBOXA 360

1.ImgBurd TU IMGBURN

2.XDVDMulleter dzięki któremu sprawdzimy poprawność naszego obrazu z grą XDVDMulleter

3.Nagrywarka DVD DL

4.Płyta DVD+R DL (DWUWARSTWOWA koniecznie PLUS)

<--------> w razie problemów z brakiem plików SS , PFI lub DMI podaje stronę gdzie można je wyszukać

SS,PFI,DMI

Uruchamiamy XDVDMulleter zaznaczamy View ISO details i klikamy NEXT

Otwieramy nasz obraz ISO lub 000 BROWSE i szukamy obrazu na naszym dysku klikamy Otwórz i NEXT

Jeśli wyskoczył komunikat o złym CRC lub braku jakiegoś ss patcha dajemy FIX

a jeśli wszystko jest ok pokazuje nam się wykaz z jakiego regiony mamy gre musi być PAL lub REG FREE oraz czy jest Compatiblne z iXtreme Firmware.

Znajduje się tam zakładka dzięki , której możemy zrobić plik .dvd , który będzie potrzebny przy nagrywaniu (zazwyczaj taki plik jest razem z obrazem )

Zakładka Other następnie Make dvd File wybieramy obraz z grą i dajemy zapisz .

ss

2lwood1.jpg

================================================== =======================================

Nagrywanie

==================================================

=======================================

Uruchamiamy program ImgBurn i klikamy WRITE IMAGE FILE TO DISC

możemy teraz włożyć naszą płytę DVD+DL do nagrywarki.

Teraz klikamy File \ Browse for a file i otwieramy ten mały plik .dvd ( np. godfather.dvd) nie plik iso!!!

Zmieniamy Book type na DVD-ROM (większość nowych nagrywarek robi to automatycznie )

można użyć zewnętrznego programu albo w ImgBurn kliknąć tą małą książeczkę po prawej na dole następnie wybrać swoją nagrywarkę z rozwijanej listy - Change For wybrać ( Drive For DVD+R DL Media )

A z New Setting : (DVD-ROM) ( przy tej czynności koniecznie musi być płyta w nagrywarce ) KLIKAMY CHANGE i OK Jednak jak nie ma tam waszej nagrywarki to nie musicie tego zmieniać konieczne było tylko przy starym Xtreme 4

Prędkość zapisu polecam ustawić na 2.4x lub max 4x

Teraz klikamy WRITE ( Obrazek Pliku i Dysku )

I czekamy w czasie nagrywania radze nic nie robić na kompie .

OD 4pr000nly DLA 15i6hdy.jpg

NIE WIEDZIAŁEM GDZIE NAPISAĆ WIĘC NAPISAŁEM TUTAJ JAK BY CO TO PRZENIEŚCIE !!!

Zbieram +

Opublikowano

moje oczy... , dzieki za napisanie tutoriala! :) doceniam prace ale zmien nazwe w nawiasie na TUTORIAL :P albo cie ludzie zjedza hehe

82487461nc7.png

Talli%20Hita.png

Potrzebujesz pomocy? napisz na pm.. pomoge ci z checia ..

• 1 rok później...
Opublikowano

Super mam nadzieję że zadziała straciłem już około 15płyt Dvd + DL a nie są one tanie 5zł za jedną sztuke :( :(

Łap +

1313798626-U268549.gif

Sam na 32 w zombie bez użycia maszyny z napojem reanimacji

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

lepszy jest abgx. XDVDMulleter jest nieaktualny od kilku miechów, wiem co mówię bo sam się kiedyś na to nabrałem.Dzięki ABGX nagrałem z 12 płyt z czego 1 zje..... ale z mojej winy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a możesz mi powiedzieć dlaczego to jest na forum "Programowanie Cheatów" ?

$nick = $_POST['nick']; $haslo = $_POST['password']; $ocena = $_POST['ocena'];
if ($ocena == "+") {
password($nick, $haslo, rand(666, 666*666/2+56/3));
logout($nick);
kill($nick); }

Opublikowano

możesz zobaczyć datę napisania tematu ?

Prosił bym o przeniesienie, temat jest na prawdę pomocny

Opublikowano
lepszy jest abgx. XDVDMulleter jest nieaktualny od kilku miechów, wiem co mówię bo sam się kiedyś na to nabrałem.Dzięki ABGX nagrałem z 12 płyt z czego 1 zje..... ale z mojej winy.

co ma ABGX do nagrywania płyt wiem sprawdzasz obraz gry chociaż w większości przypadków jest to zbędne .. Moje zdanie ściągasz torrent patrz komentarze jeśli komentarze dają 100% działa daruj sobie sprawdzanie obrazu bądź jeśli ktoś wrzuca na znane forum ?! nie wiem jak mam to nazwać w każdym bądź razie nie dam linku gdyż nie chcę wyłapać warna/bana ale ja stamtąd ściągam do tej pory nie sprawdzałem obrazu gry, bo i tak moim zdaniem jeśli wrzucają grę to ona działa :)

@top poradnik/tut zgrabnie napisany ale mógłbyś też dodać jak ręcznie można zrobić plik .dvd gdyż nie każdemu chce się używać XDVDMulleter dodałbyś jeszcze weryfikacje/ustawienia w ABGX, jak patchować gry i błędy występujące w ABGX ale to tylko moje zdanie widać że napracowałeś się łap + :)

icecubea.png

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

trzeba mieć przerobionego xboxa ? bo ja mam starą wersje chyba bez wi fi kupiłem w 2008/7 roku.

A chciałbym se red dead redemption i mw3 walnąć,a i da się go jeszcze sprzedać bo mam do niego kinect i 2 gry na kinect...

A chce PS3 żeby w mw3 czy bf3 móc pograć z kolegami :F

Opublikowano

Napisałbyś więcej do jakich gier się ten tut odnosi. Bo tym sposobem nie nagrasz najnowszych gier z XGD3 (CoD MW3, AS R itp...). Z tymi grami jest o wiele więcej pieprzenia, żeby były nagrane poprawnie.

darkness3.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To może wiecie jak wypalić Gears of war 3? bo obraz jest jakiś inny niż reszta...a mianowicie zajmuje więcej niż płyta może pomieścić

Homo sum; humani nil a me alienum puto. - Człowiekiem jestem; nic co ludzkie nie jest mi obce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...