Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows 7 X64

YellowViper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam..

Otóż zainstalowałem sobie wczoraj Windows 7 Ultimate w wersji 64 bitowej i nie wiem dlaczego wcześniej na 32, najniższą klasyfikację komputera miałem 5.5 a teraz mam 5.0.

Komputer też wolniej chodzi. Np pasek narzędzi otwiera się w jakieś 3 sekundy a jak miałem 32 bitowy otwierał się w niecałą sekundę.

Mam też 4 GB RAM'u a Widzi 3.50 GB(Na 32 bitowym widział mi 3.75 GB).

Zdjęcia się wolniej ładują i ogólnie wszystko chodzi strasznie wolno......

Co może być tego przyczyną?

I dlaczego w folderze "WINDOWS" mam folder "system32"? Nie powinien być "system64"?

Pzdr

YV

Opublikowano

Karta Graficzna ? :unsure:

Mam ATI Radeon HD 3850 i nigdy nie miałem problemów... Nawet Gothic 3 się mniej ścina, ale w Windowsie to chodzi strasznie.

Procek: Intel® Pentium® D CPU 3.40GHz

Płyta gł: Gigabyte (GA-8I945P-G)

Dodam jeszcze, że musiałem zainstalować sterowniki dźwięku(Realtek - zintegrowana) na 32 bity bo nie mogłem znaleźć na 64.

Opublikowano

po co się pchał w wersje ultimate, by doinstalować dodatkowe usługi z których wcale nie korzysta. sam sobie winien że stracił na wydajności systemu

do gier przeznaczona jest wersja minimum home premium , professional w ostateczności i właśnie od niego zaczyna się powolny spadek wydajności windowsa jeśli idzie o operacje graficzne

nie porównujcie wersji 32 z 64 bo nie ma żadnej różnicy jeśli chodzi o samą wydajnośc w grach, to cały czas ten sam system tylko z innym jądrem

dopiero aplikacje i gry pisane na platforme x64 działają o wiele szybciej

brak 500 MB ramu świadczy że pamięć jest przeznaczona dodatkowo dla karty graficznej 256 ma karta na pokładzie + 500 share z pamięci komputera

pod x32 pokazuje całą dostępną pamięc fizyczną łącznie z tą share dla grafiki, a pod x64 już system odlicza zajętą

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Zainstaluj spowrotem x32 :P

Nie ma czegoś takiego ziomuś xD!

@Topic

Sterowniki wszystkie zainstalowałeś?

RAsfepN.png
Opublikowano

@Topic

Co ty pierdolisz Windows 7 jest dostępny w wersjach 32-bitowej i 64-bitowej. Ma być to ostatni Windows dostępny w wersji 32-bitowej. Jest on kompatybilny z poprzednimi wersjami systemu Windows.

A ty mi piszesz że nie ma wersji 32-bitowej <_<

"...Jeszcze raz mnie obrazisz - odetne Cie od slonca..."

;)

Youtube_logo.jpg<----Mój kanał

Daj Mi -

;)

[Tut]Jak pobierać z pełną prędkością

Opublikowano

czepiasz sie gównianego nazewnictwa tylko, jak zwał tak zwał łatwiej zapisac w potocznej nazwie bitowośc systemu niż rozprawiać nad architekturą procesora

ostatnio ktoś usiłował mnie przekonać ze są nawet trzy wersje windowsa i kazda inna : x32, x64 i x86

ostatecznie właściwe opis wersji powinny być : x86-32 i x86-64

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Co ty pierdolisz Windows 7 jest dostępny w wersjach 32-bitowej i 64-bitowej. Ma być to ostatni Windows dostępny w wersji 32-bitowej. Jest on kompatybilny z poprzednimi wersjami systemu Windows.

A ty mi piszesz że nie ma wersji 32-bitowej <_<

Nie ma czegoś takiego jak x32. Więc nie pierdol ziomek xD! I to nie jest wersja windowsa tylko architektura(a właściwe rodzina architektur) procesora xD!

RAsfepN.png
Opublikowano

to poskacz po stronach gdzie stosują takie nazewnictwo zmuś każdego niech zacznie pisać właściwe oznaczenia dla danej wersji windowsa , ile serwisów tyle różnych ich jest dla wersji windowsa

zwyczajowo i potocznie używa się x32 i x64 jak ci przeszkadza nie zwracaj na to uwagi mimo że jest to tylko zapis architektury procesora a nie wersji 32-bitowej jak i 64-bitowej . ja tam sie nie będe kłócił z dzieciakami które dopiero co dostały kompa do ręki i narzekają że systemy 64-bitowe są wolniejsze od 32-bitowych a co dopiero o właściwe nazewnictwo wersji winowsa

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Co z tego, że większość osób ma tyle lat? Mogę się założyć, że nie które osoby Cię na łopatki wyłożą....

Jaką wersja Win 7 polecacie do grania? I kolega wyżej mówi, że na 32 bitowej odczytuje mu 3,75 GB, a mi odczytuje 2.75 GB. Od czego to zależy?

1321371703-U173186.png

Sygnatura by SiemaHeniu

Mój Profil

Opublikowano

minus pamięc dla grafiki

3,75 Gb bo tyle tylko może widzieć i obsłużyć system ( normalnie masz mniej bo grafa ci zabiera jak grasz dynamicznie od 256 do 512 Mb )

2.75 Gb bo pewnei masz 3 Gb pamięci i karte grafiki 256 Mb na płycie głównej

zresztą co program pokaże ci inne wyniki ilości pamięci, jeden dostępną, inny jeszcze odejmuje tą dla grafiki , jeszcze inny całą fizyczną

YellowViper dostał rade i rozwiązanie problemu swojego, przedobrzył i nieodpowiednio dobrał sobie wersje windowsa do gier , czasem by właściwie działała grafika nalezy uzyć sterowników dostarczonych od producenta karty a nie tych zwykłych do Radeonów na stronie AMD

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

to sprawdź sobie dokładnie ile pamięci pokazuje ci przy starcie kompa w czasie testów post , głownie u góry po lewej stronie ekranu powinno pisać jaką masz dostępną , czasem pisze jeszcze ile jest share dla grafiki

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

@Topic

Raczej tak..

czepiasz sie gównianego nazewnictwa tylko, jak zwał tak zwał łatwiej zapisac w potocznej nazwie bitowośc systemu niż rozprawiać nad architekturą procesora

ostatnio ktoś usiłował mnie przekonać ze są nawet trzy wersje windowsa i kazda inna : x32, x64 i x86

ostatecznie właściwe opis wersji powinny być : x86-32 i x86-64

Tak przy okazji to Win 8 i 9 mają być w wersji 128 bitowej.

@Top:

Gothica 3 o dziwo chodzi bez większych ścin.. Raz mocno zlagowało.

Natomiast system, już gorze, ale się polepszyło. Nie wiem dlaczego. Nawet komputer chodzi cicho o.O

Wczoraj.... Dzisiaj ok 3 jak kończyłem puknąłem w wiatrak i chodził jak traktor :P

Miałem wcześniej Win 7 Pro x86 ale lepszy Ultimate, więc zmieniłem :P

Podsumowując.. Na razie nie jest źle.. Ale zmartwiła mnie ocena klasyfikacji. Wcześniej było w rubryce "Procesor - Obliczenia na sekunde", 5.5 a teraz 5.0.

Może wiecie jak podnieść wydajność?

Opublikowano

Zainstaluj tak jak Ci mówili Win 7 Home Premium albo Professional, na pewno będzie lepiej chodzić niż Ultimate.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Homa albo Pro nie zainstaluje, bo szczerze mówiąc Ultimate mi się bardzo spodobał i prawdopodobnie obsługuje animowany pulpit :D A chciałbym sobie taki zrobić :P

Oczywiście ma wiele usprawnień tj. coś jak Auto mapa czy jakoś tak.. A to się przydaje.

Jak więc go zoptymalizować?

Opublikowano
prawdopodobnie obsługuje animowany pulpit :D A chciałbym sobie taki zrobić :P

No to pozdrowienia, przy takim czymś twój komputer będzie chodził jeszcze wolniej.

Jak więc go zoptymalizować?

Wymienić komputer na lepszy.

Zobaczysz, z tych wszystkich dodatkowych opcji Ultimate będziesz korzystał tylko przez jakiś czas, później Ci się znudzi/zapomnisz, a wszystkie te dodatki będą spowalniały pracę Windowsa. Jeżeli chcesz, żeby komputer pracował szybciej, to zainstaluj tego Home Premium, ew. Professional i po kłopocie. Pamiętaj, co za dużo to nie zdrowo.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...