Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema Poszukuje tuta jak można kupować ziemie sprzedawać zabezpieczać przed niszczeniem , ogólnie tut jak grać na takim własnym prywatnym serwerze .

Ponieważ zrobiłem go dla znajomych ale chce go trochę dopracować żeby był system sprzedawania kupowania ziemi np czy można zeby przedmioty np drewno sprzedawał npc że kupuje ziemie i cos tam wybuduje to nikt mi tego nie zniszczy ?

używam plików

http://www.mpcforum.pl/topic/307072-downloadpliki-serwerowe-bukkit-edit-by-nismons/

Czy są takie możliwości ? ja tego nie wiem to jest pytanie skierowanie do was :)

Dam plusiki + :)

96838484.jpg

Bin_ladens_dead.gif

Opublikowano

W czym leży problem?

W serwer.properties zmieniasz IP

I odpalasz runem...

Jak używsz tamtych plików to już masz pluginy ^^

Więc wejdź w plugins>permissions>world

i na samym dole podmień swój nick

np.

xenex:admins

Jeśli chodzi o wszelkiego rodzaju sprzedaży to polecam iConomy i inne rzeczy tego typu np. iConomyChestShop iConomyLand<cośtam> xD

Oddajcie minusy! :(

Opublikowano

właśnie chodzi mi o to ostatnie co napisałeś

Jeśli chodzi o wszelkiego rodzaju sprzedaży to polecam iConomy i inne rzeczy tego typu np. iConomyChestShop iConomyLand<cośtam>

chodzi mi o to czy istnieje jakiś tut albo ktoś wytłumaczy jak używac tych najważniejszych opcji ; )

minus dla cb i czekam na więcej :)

@ Edit Sory zamiast minusa dałłem ci plusa -_- wyrównam ci ;d

96838484.jpg

Bin_ladens_dead.gif

Opublikowano
niestety chyba nie można robić sklepu z npc...

a tez tak bym chciał :D

Da się zrobić sklepil z NPC :)

Plugin nazywa się: NPC Trader

Usage

Once the plugin is installed and running, you can see the in-game help by typing /npc in your chat window. To interact with an NPC just right click on it first.

Here is a simple tutorial for setting up an NPC named Bob that sell's bread, cooked fish, and cooked pork, and buys wheat, raw fish, and raw pork.

Stand exactly where you want your NPC, including head position and body rotation.

Type: /npc create Bob 6 10 This will create the NPC with 6 Item Slots, each holding 10 units.

Right click on the newly created NPC

Type: /npc setup 1 bread 1 2 0 true false This will setup Slot 1 with Bread, selling lots of 1 at 2 Coins, buying them from players at 0, True for NPC Selling it, False for buying from players.

Repeat step 4 for Cooked fish and Pork

Type: /npc setup 4 wheat 64 0 10 false true This will setup Slot 4 with Wheat, buying lots of 64 at 10 Coins. This one is set False to selling it to players, but true to buy from players.

Type: /npc stock 1 20 This will stock the NPC with 20 breads on slot 1 (Assuming you have enough bread).

Repeat step 7 for raw fish and pork.

You know have a fully setup and functioning NPC.

Tutaj pisze ci po angielsku jak tego się używa :)

A do sprzedawania regionów, których pilnuje NPC i sprzedaje działki itp (regiony WG)

jest plugin Region Market

Pozdrawiam.

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|