Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Konifguracja Bazy Mysql Dla Serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam następujący problem. Postępuje wg. tego poradnika: TUT. Zainstalowałem wszystko git ale jest problem z MYSQL. Odpalam Apache, wszystko działa ale gdy włączam MySQL to się włącza i za chwile wyłącza. Uniemożliwia mi to skonfigurowanie pluginów. Wie ktoś skąd ten problem ? Port 3306 otwarty.

Rozdaje + !

Port 3306 otworzyłem w routerze.

Opublikowano

xampp jak już albo najlepiej bo najłatwiej skonfigurować początkującym itp WebServ. Może zapora ci blokuje albo jakiś program też? Zresztą WAMP to ciulowy program i nic nie pomaga użytkownikowi. Jeszcze upewnij się czy port nie jest używany przez np jakiś inny program itp.

Port 3306 (ten który ustawiłeś)

I najważniejszy port 80 (nie może nic na nim działać!)

Np skype, gg, nie pamiętam co tam jeszcze używało tego... w skype możesz ustawić by nie używał. Ale cokolwiek robisz to port 80 musi być wolny bo apache go wykorzystuje.

Na podobnej zasadzie podpina się strony np pod servery Metin2, Minecraft i tam jakieś były jeszcze... (pamiętam z tego co sam ustawiałem).

@Krzysztofa

Robisz tutoriale na temat mysql i apacha nie znając się kompletnie na tym... może jak już musisz twardo robić coś czego nie umiesz konsultuj się z kimś kto się na tym zna i robił to nie jeden raz. Widzę że starasz się zaimponować i wytyczać "styl" no ale...

Wracając do edycji różnorakich języków programowania i www. Notepad++ jest szitem. Pobaw się więcej z informatyką i zobacz program o nazwie "PSPad". Jest to jeden z najprofesjonalniejszych darmowych programów do edycji wielu języków programowania. Nie będę ci tu spamił jakie ale jest naprawdę wiele tego. Jest po polsku, podkreśla ci składnie i pomaga jeśli przykładowo nie zamknąłeś wyrażenia. Podstawą do pisania tego typu rzeczy i sukcesu jest dobry program... na Notepad++ daleko nie zajdziesz! Jak czegoś nie będziesz wiedział śmiało pisz na PW do mnie :)

To jest ukryta treść, proszę

9obpmnjr.png

Opublikowano
@Krzysztofa

Robisz tutoriale na temat mysql i apacha nie znając się kompletnie na tym... może jak już musisz twardo robić coś czego nie umiesz konsultuj się z kimś kto się na tym zna i robił to nie jeden raz. Widzę że starasz się zaimponować i wytyczać "styl" no ale...

Śmieszny jesteś koleś, ja na windowsie prawie nigdy nie stawiałem Mysql, tylko zawsze na Linuxach debianach/FreeBSD, i tam wszystko dokładnie wiem, a ogólnie to nie wiem poco prowokujesz mnie takimi postami bo nic tym nie zdziałasz szary ludku :)

Notepad++ jest dobry i będzie dobrym, poco ci jakieś chuje muje i kolorowe bajki, do prostej edycji plików?

Czy to poradnik o pisaniu nie wiadomo czego czy poradnik o prostym ustawieniu serwera Mysql na nędznym Windowsie?

Poza tym wszystko to samo co mu napisałeś, to każdy głupi to wie, że port może blokować mu coś, pisałem to!

aha napisał autor także :

Port 3306 otwarty

Więc poco 100 razy pisać to samo?

Dziękuje do widzenia chłopczyku :)

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

sluchaj stary bo szczerze nie wiadomo ja do ciebie mowic... Wi dows windowsem ale jak cos sie robi to robi sie to dobrze w kazdym srodowisku... Sam przyznajesz ze nie stawiales na windowsie to po kij ruszac temat. Port 3306 otwarty... A gdzie on napisal o porcie 80? Mowisz prosta educja plikow... To po jakiego ma sciagac Notepada jak moze to to zrobic notatnikiem albo vim-em.

9obpmnjr.png