Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, chciałbym dokupić sobie 2gb/4gb ramu do kompa, mam już 1.5gb, więc 1gb zostawie, a 512 sprzedam ^^... Ale mam problem :D. Nie wiem co i jak, ale o ile dobrze wiem to, żeby 2 kości działały muszą być takiego samego typu i tej samej firmy, więc prosze pomóżcie :P... Tutaj daje screen z everesta, abyście pomogli mi dobrać poprawne kości ram:

http://img683.imageshack.us/i/mpcm.jpg/

PAMIĘTAJCIE 2GB LUB 4GB :D. NAJLEPIEJ JAK DACIE LINK DO KOŚCI NA ALLEGRO, BĘDĘ WDZIECZNY :).

Za pomoc polecą + lub -(jak wolicie) i 5* w profilu :).

Opublikowano

nie wiem czy dobrze widzę ale to jest chyba ddr1

nie opłaca ci się dokładać więcej.

lepiej wyjdzie jak kupisz nowe podzespoły.

jeżeli chcesz tylko ten ram

kup po prostu jakąś kostkę lub kostki ram ddr1 200 mhz(mega herców) i tyle. w sklepie będą wiedzieć jaką ci dać

zbieram plusy

1376815735.png

Opublikowano

Hmm właśnie myślałem nad dwoma koścmi na raz i te sprzedać, albo po prostu wyjąć do starego kompa. Powiedźcie czy się opłaca:

http://allegro.pl/kingston-ram-2gb-ddr3-1333-mhz-cl9-szybka-sklep-fv-i1558298766.html

2 takie same :).

@EDIT

Powiedźcie mi czy do tego potrzebna jest jakaś specjalna nowa płyta głowna? Mogę podać z everesta wykaz :)

Opublikowano (edytowane)

nie wejdą ci bo to jest inny rodzaj kości xD

celuj trochę niżej

@edit zaraz ci podam link do kości które ci wejdą :)

Edytowane przez m16a4

zbieram plusy

1376815735.png

Opublikowano

Ale ja wyjme te 2 kości i dołoże 2 takie jak podałem więc raczej wejdą, a o co chodzi, że inny? Więc może podaj mi jakiś konkretny, podaje płyte głowna z everesta:

Płyta głowna[EVEREST]:

http://img814.imageshack.us/i/mpch.jpg/

@EDIT

Tata obiecał mi dokupić jakiegoś mocnego procka więc pewnie od razu nowa płyta głowna :D. Jak możesz to podaj też link do jakiegoś dobrego proca i płyty od razu do niego pasującej i do karty graficznej ATI Radeon HD 2400 Pro 512mb, będę wdzięczny :).

Opublikowano (edytowane)

ty w płycie głównej masz rodzaj ddr1 a kostki z allegro to są ddr3 czyli zupełnie inny rodzaj i na pewno ci nie wejdą bo są inne złączki

@down zrozumiałem że tylko kosci xD

te co podałeś są dobre możesz je smiało kupić :)

Edytowane przez m16a4

zbieram plusy

1376815735.png

Opublikowano

Ja pierdole.

Płyta główna wiążę się z wymianą procesora, karty graficznej, zasilacza, zapewne i obudowy.

Nie dość tego, chcesz kupić płytę matx, co jest takim shitem, że ....

Zapraszam do tematu w podpiętych. Jak już masz wymieniać płytę, to bardziej opłacalne będzie wymienić komputer.

Innym razem.

Opublikowano (edytowane)

hmmmm jak podasz wszystkie podzespoły to ci powiem jak to będzie z tą płytą główną

@edit napisz mi na pw ile masz do wydania to ci złożę za to dobrego kompa

@down ja sobie sam kompa złożyłem od podstaw i wszystko pasuje

niektórzy się znają na informatyce i mogą pomóc

Edytowane przez m16a4

zbieram plusy

1376815735.png

Opublikowano

Ja Ci powiem tyle... Jak się do końca nie znasz to lepiej nie kombinuj i idź do jakiegoś informatyka czy serwisu i Ci tam wszystko pięknie zrobią (za kasę oczywiście)

bo złą kupisz i kasa pójdzie na marne :) Chyba że lubisz kombinować to szukaj, ale wątpię że ktoś Ci tu da mądrą odpowiedź.

1329228482-U118767.png