Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xbox 360 Elite

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam od jakiegoś czasu xbox 360 elite .

1.Czy opłacało bi mi się go przerobić ?

2.Co daje m.i.n przeróbka ?

3.I gdzie w okolicach Wrocławia ktoś by takowej przeróbki dokonał ?

d35b0db6ad0fd.jpg

Opublikowano

Czy opłacało by Ci się go przerobić?

Zależy co kto woli, ja gram na oryginałach bo lubię grać przez sieć itp.

Do Elite przeróbka kosztuje jakieś 30-60zł

Co daje przeróbka?

Otóż, daje ona możliwość grania w gry pirackie, wtedy płacisz za gierkę 4zł, a nie 130-200zł. Lecz blokuje możliwość grania przez sieć (ryzyko zbanowania)

I gdzie w okolicach Wrocławia ktoś by takowej przeróbki dokonał?

Nie wiem nie mieszkam we Wrocławiu :D, ale na pewno jest tam jakaś giełda czy serwis konsol, zapytaj tam. ;)

Opublikowano

Dobra dzięki ... Ale jeżeli przyjdzie Wam coś do głowy gdzie można by jeszcze przerobić w okolicach Wrocka to napiszcie :D ...

Co do przeróbki hmmm myślę że mi się opłaca ... bo nie koniecznie od razu dostane bana :DD a jak coś to jest jakiś unban czy coś ?

d35b0db6ad0fd.jpg

Opublikowano

Kiedyś dało się zrobić unbana jeżeli zostałeś zbanowany na konsolę, a nie na dysk czy coś, po prostu ściągałeś z neta najnowszy patch czy tam "dashboard" i za pomocą pendrive wrzucałeś to na xbox'a no i konsola była jak nowa ;)

Teraz chyba się już tak nie da.

Opublikowano
Dobra dzięki ... Ale jeżeli przyjdzie Wam coś do głowy gdzie można by jeszcze przerobić w okolicach Wrocka to napiszcie

Przecież ci napisałem, gdzie we Wrocławiu.

A okolice? W Strzelinie 38 km od Wro możesz przerobic w Media Exper na ul. Wolności, naprzeciwko sklepu Wędkarsko - rowerowego, obok fastfoodu "kurcze pieczone" w d.h Rolnik.

:)

Opublikowano

Wg. mnie, wersji Elite nie opłaca się przerabiać. Konsola straci po przerobieniu znacznie na wartości. Jeśli jeszcze żadnej nie nabyłeś, polecam wersje Premium z dyskiem do przerobienia, w sam raz starczy. Na allegro można nabyć ją już od 500 pln.

Co daje przeróbka? Możliwość gry na pirackich kopiach.

Gdzie można przerobić konsole? Poszukaj na allegro, wybierz swoją okolice, na pewno znajdziesz salon, w którym przerobią Ci konsole. ; )

asdasd_hswxpsn.PNG

o tak :D

Opublikowano

Tak jak UP konsola straci na wartości, ale przeróbka ma swoje plusy i minusy.

Plusy:

+Tanie gry

+Sam możesz sobie ściągać gry (wychodzi to taniej niż zamawianie piratek)

Minusy:

-Konsola traci na wartości

-Jest szansa na zbanowanie i oflagowanie konsoli (nie wiem jak teraz jest, ale dostałem bana na dysk i net)

-Gwarancja po przerobieniu jest nieważna.

Co do unbana: Jedyny znany mi sposób to wymiana napędu i płyty głównej ale jest to dość drogie i bardziej opłaca się kupić nową konsolę. Była ostatni możliwość odbanowania konsoli poprzez ściągnięcie z netu dashboardu ale już tego niema (chyba hakerzy się bawią)

Ja osobiście przerobiłem konsolę bo pociągało mnie dużo gier za małą kasę, ale w końcu kupiłem nowego box'a i do teraz gram z ZiołkiemJr :D, o wiele większa radocha niż samemu.

7m9a.png