Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomysł]Fishbot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Drodzy Userowicze i Cheaterzy z działu metin2 :)

Wpadłem na pewien pomysł. Oczywiście nie ja bym go realizował, tylko jakiś dobry programista jeśli by się spodobał. Ok, nie będę owijał w bawełnę. Chodzi o stworzenie Fishbota. Chyba wiecie, że każda ryba ma swój własny i jakiś najlepszy w ms na wyciągnięcie. Przypuśćmy, że największą szansę na złowienie karasia mamy, gdy go wyciągniemy po 2850 ms od pojawienia się chmurki ( PRZYPUŚĆMY ! ). Więc czemu by nie zrobić bota który:

-Działałby na podobnej zasadzie do np. M2Fish'a by Erpel

-Miałby wgrane najlepsze czasy dla każdej ryby (już wytłumaczyłem w tym przykładzie z karasiem)

Ok, ale co z tego, że tak by działał ?

Już tłumaczę. U rybaka można zakupić marmury rybaka, dzięki którym widzimy jaką rybę mamy na haczyku. Nasz Fishbot działałby tak, że oprócz automatycznego zakładania robaków, zarzucania wędki i wyciągania jej, to używałby marmurów rybaka ( które wcześniej przygotujemy sobie w EQ ) jeden po drugim i tak w kółko. Znaczy się , nie jeden zaraz za drugim, tylko gdy się skończy jeden marmurek, to używa drugiego. Gdy Fishbot już działa, tj. użyje tego marmurka, założy robaka na haczyk, zarzuci wędkę, to gdy pojawi się chmurka na głową sygnalizująca, że coś złowiliśmy, to pojawi się też napis na czacie jaka to ryba. Więc wtedy FB pobierze dane z czatu ( a konkretnie ten napis jaka to ryba ) to ustawi sobie czas odpowiedni do wyciągnięcia wędki z daną rybą.

Ps. W Fishbocie musiałaby być wędka +1. Ponieważ gdyby były wgrane czasy dla ryb pod wędkę +1 i założylibyśmy wędkę +2, to wtedy te czasy już byłyby zapewne inne... I oczywiście w FB nie byłoby opcji ustawiania czasu po jaki wędka ma być wyciągnięta od pokazania chmurki, gdyż Bot już sam by określił czas na podstawie tego jaka ryba jest na haczyku.

Pogmatwałem trochę, więc pokażę Wam w punktach:

○ Kupujemy pół zakładki ekwipunku marmurów i ileś robaków.

○ Ustawiamy bota, jak np. u M2Fish by Erpel. Czyli ustawiamy jakie ryby ma wyrzucać i zabijać itp.

○ Klikamy "Start"

○ Fishbot używa marmurek, zakłada robaka i zaczyna łowić...

○ Pojawia się chmurka i tekst na czacie z informacją jaka to ryba.

○ FB wtedy w tym samym momencie co pojawił się napis na czacie, to pobiera dane z tego, ustawia szybko czas odpowiedni dla danej ryby i ją wyciąga po tym czasie jaki sobie ustawił. ( czas w ms oczywiście ).

I tak ciągle dopóki nie zatrzymamy FB klikając np. "Stop". Marmurki jak już napisałem wcześniej, używałby dopiero gdy poprzedni marmur się skończy. Załóżmy, że marmurek działa ok. 10 minut, to następnego użyje po 10 minutach, czyli wtedy kiedy się skończy poprzedni.

Mam nadzieję, że jakoś udało Wam się to zrozumieć :). Fajnie byłoby gdyby to wypaliło.

Liczę na +iki :) i komentujcie =D

Daj Like'a ;D

Opublikowano

Ładnie się zapowiada i dobry pomysł z tym marmurkiem ^^ Lecz nie wiem czy dobre jest to, że można tylko używać wędki +1. Tym wyższy poziom wędki tym krócej czekamy na złowienie ryby z czym idzie wiecej ryb w krótszym czasie. Może dało by się to połączyć? Czekam na odsłone tego FB z niecierpliwością.

Opublikowano

@Refresh

Znaczy się , to jest mój pomysł :). Na dzień dzisiejszy coś takiego nie istnieje :). Ale może ktoś się podejmie tego zadanie ;D

Daj Like'a ;D

Opublikowano

Raczej do wykonania, można takie coś zrobić w autoit, ale w tedy nie można łowić na zminimalizowanym oknie, ponadto zmienić pliki w client'cie żeby nie było przezroczystości na chacie ;)

1327238783-U261492.png

Opublikowano

Raczej do wykonania, można takie coś zrobić w autoit, ale w tedy nie można łowić na zminimalizowanym oknie, ponadto zmienić pliki w client'cie żeby nie było przezroczystości na chacie ;)

Nie lepiej w C++ ???

P.s.

Przestańcie fantazjować nikt nie ruszy dupy, żeby spróbować coś napisać. A andrzejek grubba zrobi kolejnego bota który nie działa :/ (bez obrazy ale taka prawda tamten expbot nie działa...)

GrottyCracker22.png
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...