Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podczepić?  

5 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy to podczepic?

• Tak
      2
    • Nie
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam napisałem ten temat gdyż link który podał Monras już wygasł oraz żeby uniknąć spamu która postać najlepsza jakie ma zalety itd.

W Cabalu mamy 6 różnych klas które różnią się od siebie niektóre bardzie niektóre mniej :

Warior

Blader

Force Shielder

Force Blader

Force Archer

Wizard

Warior

Info o postaci :

Postać ta jest stworzona do walki wręcz. posługuje się ciężkim mieczem(Great Sword) oraz większymi katanami (Daikatana). Nosi Armor (Zbroja [Ciężka]). Warior jest postacią najłatwiejszą dla początkujących, gdyż nie trzeba wiele w nią inwestować oraz łatwo się ją rozwija.

Zalety :

Duży fizyczny DMG

Duży DEF

Dużo HP

Neutralne :

Średni DEF Rate

Średni HIT Rate

Wady :

Dość wolna chociaż w tej grze tego tak nie widać ;]

Mało MP

Mały magiczny DMG

Trochę informacji o prowadzeniu i rozwoju postaci :

Jak się domyślacie Warior skupia się na STR oraz w mniejszym stopniu DEX. Na początku będzie się nim grało średnio ale w dalszym etapie rozwoju postać będzie miała lepsze skille,

Które po prostu będą ją wyróżniały. Przy otrzymanie Battle mode II otrzymamy kose oraz skill specjalnie do niej gdy jest użyta wymiata się na PvM.

Blader

Info o postaci :

Ta postać również jest do walki wręcz posługuje się dwoma katanami lub także dwoma

bladami. Balder nosi strój Martial (Ciuszek[Lekki]). Postać równie łatwa do rozwinięcia jak warior

gra się nią dobrze.

Zalety :

Duży DEF Rate

Duży HIT Rate

Szbyki Atak

Neutralne :

Średnia ilość HP

Średni DMG fizyczny

Wady :

Mały magiczny DMG

Mała ilość MP

Mały DEF (Nadrobić można dobrą zbroją i skillami UPGRADE)

Blader skupia się na DEX oraz w mniejszym stopniu STR. Na dalszym etapie rozwoju nasza postać otrzymuje efektowne i skuteczne skille. Gdy Blader otrzyma Battle mode II są to że tak się wyrażę mistyczne pazury umieszczone na obu rękach i obu nogach i oczywiście skill przeznaczony specjalnie dla nich.

Froce Shielder

Info o postaci :

Postać ta jest wyrównana jeśli chodzi o obrażnie gdyż ma je podobne fizyczne jak i magiczne. Shielder biega z bladem oraz crystalem, który tak jakby otwiera i zamienia go w astralną tarcze. Ubiera się on

w Armor (Zbroja[Ciężka]). Postać bardziej dla zaawansowanych graczy ze względy na trudny rozwój i dość trudną gre nią.

Zalety :

Dużo HP

Duży DEF

Neutralne :

Średni atak fizyczny

Średni atak magiczny

Średnia ilość MP

Średnia szybkość ataku

Wady :

Mały DEF Rate

Mały HIT Rate

Froce Shielder daje po równo w STR i INT chociaż nieznacznie przeważa ilość STR. Na dalszym etapie rozwoju otrzymamy sporą ilość skilli do których wykonania potrzebujemy naszej tarczy oraz dostanie mocne buffy zwiększając DEF. Gdy Shielder otrzyma Battle mode II będzie zamieniał swoją tarcze w 1 dwuręczną i wielką którą będzie rzucał itd.

Force Blader

Info o postaci :

Ta postać jest już wszystkim wyrównana. Force Blader biega z Bladem i orbem. Nosi strój Battle (Do Walki[Średni]). Postać ta jest bardzo trudna do wyszkolenia.

Neutralne :

Średni atak fizyczny

Średni atak magiczny

Średnia ilość MP

Średnia ilość HP

Średni DEF Rate

Średni HIT Rate

Średni DEF

Średnia szybkość ataku

Force Blader daje w wszystko porówna. Można pomyśleć że jeśli postać nie specjalizuje się w niczym nie może mieć dobrego DMG i mocny skilli, ale za to ma mocne debuffy które znacznie osłabiają przeciwnika. Battle Mode II Force Badera nie widziałem ale jeszcze dziś dam edita sprawdze na jakimś privie.

Force Archer

Info o postaci :

Jest to postać która atakuje z odległości. Biega z dwoma crystalami które łączy w astralny łuk. Arche ubiera się w ciuchy Battle (Do Walki [Średnie])

Zalety :

Dużo HIT Rate

Dobry Atak

Neutralne :

Średnia ilość MP

Średnia ilość DEF Rate

Średni DEF

Średnia szybkość ataku(Zależy od skilli)

Force Archer daje przedewszystkim w INT i DEX.

Postać ta ma dużo mocnych buffów i skilli leczących.

Później gra może wydać się nudna i monotonna.

Battle Mode II Archera jest moim ulubionym mamy 2 pistoleciki i ładujemy nimi bez przerwy no DMG ich nie jest super ale szybkość ataku ogromna.

Wizard

Info o postaci :

Postać w 100% magiczna. Posługuje się dwoma orbami oraz nosi ciuszki Martial (Ciuch[Lekki]). Żeby postać była naprawde dobra trzeba sporo w nią zainwestować.

Zalety :

Duży DMG magiczny

Dużo MP

Neutralne :

Średnia ilość HP

Średni DEF Rate

Średni HIT Rate

Wady :

Słaby DMG fizyczny

Mały DEF

Postać dość łatwa w rozwoju punkty dodajemy do zbroji i orbów a jak coś za dużo to w INT. Postać szybko expi dzięki sporej ilości skilli obszarowych. Atakuje z odległości. Battle Mod II - ??????

Hmmm może mi ktoś opisać BM2 Dla force bladera i Wizarda? Byłbym wdzieczyny. Jak ktoś sie dopatrzy błedów albo nie zgadza sie ze mną to piszczcie moge

moge o tym podyskutować i ewentualnie zmienić.

Poradnik pisany 100% by me zastrzegam sobie prawa do nie go.

"Jeżeli chcesz uniknąć krytyki, nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim"

Elberd Hubbard

Opublikowano

Poradnik pisany 100% by me zastrzegam sobie prawa do nie go.

Pozmieniałeś tylko trochę i tyle.I nie jestem za tym aby to przykleić prawie nic dobrze opisane.

Za duża sygnatura.

Opublikowano

Akurat twoja opinia mnie nie interesuje ciągle niby pomagając innym coś przekręcacsz pisałem to wczoraj w nocy sam.

Powiedz mi z jakiego poradnika pozmniałem???

"Jeżeli chcesz uniknąć krytyki, nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim"

Elberd Hubbard

Opublikowano

myślę , że się nie przyda...równie dobrze mógłbym w google poszukać sobie opisu postaci...

` Przecież każdy ma marzenia. Tego nikt mi nie odbierze... `

Boli mnie bezmyślność tego kraju...

18706.png

5497.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...