Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z kompem.

wladzioo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam all. Otóż od dłuszego czasu mam problem z kompem..

Gdy gram w Counter Strike 1.6 komputer strasznie piszczy taki sam problem mam gdy gram w warrocka i inne gry tylko w takich lepszych grach komp mi nie piszczy.

Jak gram w Cs'a komputer po jakimś czasie mi się wyłącza pokazuje mi się niebieski ekran i przechodzą szybko jakieś napisy których nie mogę przeczytać i nagle kompa wywala.

Nie wiem o co chodzi czy to piszczy wiatrak czy coś z tyłu.. Ale głos dochodzi od wiatraka.

Denerwuje mnie to bardzo piszczy tak juz od 1 miesiąca ale nie przejmowałem się tym..

Jeżeli ktoś mi pomoże gwarantuję że dam 5*.

Pozdrawiam Władzioo.

Proszę o sensowne odpowiedzi.

222pac.gif

'Nawet w ciemną noc, każdy dzień jest odpowiedni. Żeby nawet gdyby niewiadomo jak jest ciężko, trzymaj głowę w gorze...'

Tupac Amaru Shakur [*]

Opublikowano

@up jest mały problem ja wiatrak mam z przodu i mi zbiera kurz więc to jest chyba problemem dzięki za ppomoc dam ci 5* zobaczymy czy zadziała

222pac.gif

'Nawet w ciemną noc, każdy dzień jest odpowiedni. Żeby nawet gdyby niewiadomo jak jest ciężko, trzymaj głowę w gorze...'

Tupac Amaru Shakur [*]

Opublikowano

po pierwsze przeinstaluj warrocka jak nic nie pomorze to formatuj kompa

bo na niekturych kompach warrock i cs tak mają :/ mi na laptopie dzieją się podobne rzeczy

Opublikowano

Przeczyść obudowę, i wszystkie wiatraczki. Jeżeli nie masz gwarancji na zasilacz go też przeczyść. Kilka dni miałem to samo. Wyciągnełem bebechy kompa, przerobilem obudowę i jest git. U mnie jest to raczej wina zasilacza, który był ostatnio czyszczony rok temu.

SZUKAM CLANU

hfjdfyfh6.png

Opublikowano

Kurde dalej piszczy nie dawno zaczoł hmm chyba tak jak @up mówisz to wina brudnego zasilacza.. musze jakoś to przeczyścić. Ale pisk doochodzi od wiatrraka witrak am strasznie brudny wyzyszcze go w środku i zobaczymy dzięki za pomoc..

222pac.gif

Tupac Amaru Shakur [*]

Opublikowano

zainwestuj w nowy wiatrak , tez mialem taki problem i znikl

Pozdrawiam

Opublikowano

Możliwe, że grafika się przegrzewa. Dziś odkryłem, że mój radeon (HD2400pro) jest potwornie gorągy, gdy ustawie wszystkie opcje w warrocku na high, oraz gdy włącze efekty. Dziwne, bo pięknie ciągnął crysisa, i sie nie grzał. A ekran śmierci może być winą dysku, sprawdź scandiskiem, tak dla bezpieczeństwa wykonaj kopie bezpieczeństwa ważnych plików.

@edit

Jeżeli jeszcze razy wyskoczy niebieski ekran postaraj sie przeczytać jak najwięcej, to pomoze zlokalizowac usterke.

SZUKAM CLANU

hfjdfyfh6.png

Opublikowano

To napweno wina wiatraka on robi tak że piszczy tylko przy cs'ie i warrocku i niektórych innych grach a moto gp08 tak mi ciągnie albo san anderas lub Gta IV .... to nic przy nich nie gwiździ postaram się przeczyścić wiatraczek...

A jeśli mam przeczyścić wiatraczek to jak się do niego dostać? BO ja mam go z przdou może wyłączyć kompa i na maxa odkurzacz jebnąć??

222pac.gif

Tupac Amaru Shakur [*]

Opublikowano

szczęście że u mnie nie piszczy bo jak by piszczało to bym 2 wiatraki wymieniał i kartę graficzną (ona też ma wiatrak) w sumie duże koszty bym miał

76561197995014005.png

Opublikowano
po pierwsze przeinstaluj warrocka jak nic nie pomorze to formatuj kompa

bo na niekturych kompach warrock i cs tak mają :/ mi na laptopie dzieją się podobne rzeczy

Co da format przy piszczeniu? omfg nie wiesz to sie nie odzywaj.

@topic

Miałem dokładnie ten sam problem, czasami nawet sam komp mi sie wyłączał.

Złota rada:

Rozkręć obudowę kompa i wjedź tam odkurzaczem. Tylko w odkurzaczu masz takie pokretełko obrotów, ustaw gdzieś tak na połowe, albo bardziej do MIN, żebyś nie wciągnął niczego z komputera, bo wtedy może być lipa ;p

Czy wiesz, że użytkownik, który napisał post wyżej...

-Lubi traktować świat z przymrużeniem oka?
-Nie wstawia prośby o gwiazdki do podpisu, bo lubi doceniać userów, którzy sami dadzą mu te gwiazdki?
-Interesuje się aferami w polityce?
-Nie jest spamerem, przez co ma żenująco mało napisanych postów?
-Jest fajny?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...