Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dofus

Czy chcesz, aby Dofus zaistniał na MPC forum ?  

3 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wstawi? Dofusa do MPC forum ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dofus

Witam. Piszę tu ponieważ gram w dofusa. Gra tam naprawdę sporo polaków. I myślę, że po moim krótkim opisie zacznie grać jeszcze więcej.

Dofus co to ?

Dofus jest to Tactical mmorpg francuskiego studia Ankama. Jest to gra 2d która leży w świecie Ankamy. Lekko bajkowa grafika bardzo duża ilość klas do wyboru, daje naprawdę dużo zabawy.

Dofus co i jak ?

Dofus od początku był na silniku flasha. Po najnowszej wersji (2.0) potrzebny jest adobre air do odpalenia. Waży on zaledwie 700mb a z punktu grafiki jest ładniejszy niż mogło by się wydawać.

Coś o gameplay.

W dofusie poruszamy się za pomocą myszki. Świat w dofusie jest podzielony na kratki w których walczymy do upadłego. Na każdej kratce mamy teren do poruszania się, moby będące na tej kratce możemy atakować, po zaatakowaniu moba pojawia nam się pola na które możemy stanąć. Po wciśnięciu ready zaczynamy walkę. Każdy czar zabiera nam określoną ilość ActionPoint(AP). Na rozpoczęcie mamy 6ap. Do wyboru jest 14 zróżnicowanych klas. Każda klasa pełni w drużynie co innego. Począwszy od totalnego DPSa jakim jest IOP przez dziadka który swym szczęściem zdobędzie najlepszy item na świecie do prawdziwego supportera jakim jest prawdziwa wróżka.

Kilka screnów

20090502osamodastemple.jpg

dofusscreen3.jpg

Myślę, że przedstawiłem świat Dofusa i zaistnieje on dla MPC forum jak i większości ludzi.

Wszystkie błędy, niedociągnięcia i inne sprawy proszę natychmiast napisać.

Opublikowano

Bardzo ładna grafika, tyle na ten temat. Dodaj też 3 opcję do ankiety pt. "Nie mam zdania".

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...