Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja w którymś temacie dostałem pisemne ostrzeżenie bym nie podawał linków wychodzących, ale nvm..

Wyjątkowo napiszę coś od siebie, bo pog to moja ulubiona klasa..

Odnosząc się do oficjalnego poradnika z strony Shaiyi:

Podstawą na HM jest Pog full INT. Nie ma sensu (btw. który zabrał zabawki i uciekł z rafensów) się bawić z innymi buildami, bo i tak nie założysz w przyszłości goddesów itp, ale szybko dobijesz do 40lvl żeby robić UMa. Robisz postać, która będzie miała genialny dmg, lapisujesz w INT, WIS i REC (w takiej kolejności, najpierw duale INT/WIS, INT/REC, V INT; V WIS; V REC itd) i w dobrze dobranym pp wymiatasz. Wiem, że to zaskoczy wielu graczy, ale mój pog HM potrafi rozwalić wiele lajcianych 60.

Pog UM na ~58lvl możesz się zacząć bawić w build INT/LUC. Jak to słusznie zauważył autor postu z forum, do którego Camasutra podał link, nie będziesz miał takiego dmg jak pog full INT z KO (swoją drogą genialnie wygląda reakcja lajcianego pp na dd2, gdy rozwala ich duo pog z KO i borc - komentarze o hackach, "czitach" i ukrytym raidzie Gromu za górką, który potajemnie ich strącał bezcenne) ale jeśli dobrze się zlinkujesz, każda strzałka będzie wchodziła na krytyku, zapłon i reszta pronoobarcherów z rafensów będą mieli kłopot bo przyzwyczajeni do ściągania na seryjkę 10strzałów/s nagle Ciebie nie zabijają, ponieważ krytyki im nie wchodzą.

Nie radzę korzystać z buildu INT/REC, bo agrujesz moby z tanka itp.

Build INT/WIS też w sumie odradzam. Shaiya jest grą zespołową, musisz zadać jak największy dmg, żeby wyra utrzymała tanka. Potrzebujesz więc dużo INT. Pog jako jedyny ma tyle skilli aoe, które mogą nie wejść jak masz mało WIS, ale lepiej jest wsadzić nawet III czy IV WIS niż wydawać cenne pkt statów.

Skille polecam takie, jak podał autor poradnika z linku, chociaż ja osobiście unikam Kuli Ognia, Skalistej Góry, Meteorytów.. Z całą resztą się w sumie zgadzam.

W linkach code jak możesz to podaj.

Od razu nic nie powinno się stać. /// camasutra

Edytowane przez camasutra