Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Łotr/Zwiadowca - Jeden Z Najlepszych Dpsów

Kubok5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanownych userów ;)

Zauważyłem, iż nie ma żadnego tutoriala, jak stworzyć dobrą postać fizycznego dpsa. W tym poradniku przedstawię moje sugestie, jak stworzyć dobrego "rogala na skaucie".

Skille

Zacznijmy od umiejętności. Na początek rozwiniemy skille łotra. Przez cały okres gry rozwijamy skille : Cieniste Pchnięcie, Cios Poniżej Pasa i Cios w Ranę. Są to podstawowe skille łotra, i należy je mieć na najwyższym poziomie. Te skille atakujące używany zgodnie z podaną kolejnością, ponieważ mając w rękach sztylety zakładamy kolejne DoTy: Krwawienie i Poważną Ranę. Umiejętność Cios w Ranę zadaje dodatkowe obrażenia za te DoTy,więc warto chodzić ze sztyletami, chodź mają mniejsze DMG od mieczy. Lecz jest jeden fajny skill poprawia tą niedogodność. Jest to Mistrzostwo Sztyletu. Jego też należy wymaksować (50 poziom maks), ponieważ daje wtedy 40% większe obrażenia od sztyletów! Co do umiejętności Rzutu, czy tym podobnych, nie polecam. Jako iż mamy Zwiada na subce, pociski zadają dużo mniej dmg od kuszy, czy nawet łuku. Ale dalej o łotrze. Podczas nawet zwykłych walk z elitkachi czy silniejszymi mobami, używamy skilla Trucizna. Nakłada od debuffa, który obniża obrażenia zadawane przez wroga. Jest to bardzo przydatne ;).

Raz na jakiś czas możemy dać parę punktów dać w Ślepy punkt, gdyż bardzo się przyda na instach (na 55 poziomie zadaje 490% od DPS)

Bardzo dobrze jest wymaxować Poszukiwacza Skarbów, Uniki oraz Zwinne Dłonie ;)

Skille Zwiada

Tu niczego nie mado dyskusji. Maksujemy umiejętność strzał. Dowiemy się potem czemu. Wampiryczne Strzały dajemy tylko do 35 poziomu. Czemu? ponieważ powyżej tego poziomu przyrost dmg z ataku jest mały, a i dota strasznie nie rośnie. A jeszcze jedna sprawa. Nie podnosimy żadnych umiejętności wyłącznych dla zwiada, ponieważ z nich nie skorzystamy. Dodejemy też w Cios w Staw i Atak w Gardło. gdzieś może do 40 poziomu :)

Ale jak pisałem, priorytetem na zwiadzie jest strzał oraz Chyżość(skill zwiększa nam zręczność o x+x%) Więc jest to przydatne.

Używanie skilli

Zaczynamy, gdy potwór jest daleko

skill_thi18-2.png ==> skill_ran1-2.png ==>skill_ran6-3.png ==>skill_ran1-2.png

Premedytacja ==>Strzał ==> Wampiryczne Strzały ==> Strzał

Gdy już doleci, wystarczy go dobić ;)

skill_thi1-1.png ==>skill_thi12-1.png ==>skill_thi6-1.png ==>skill_ran1-1.png

Cieniste ==> Cios Poniżej Pasa ==> Cios w Ranę (jeśli nie padł) ==>Cios w Staw.

Ataku w Gardło skill_ran6-1.png używamy, by przerwać castowanie skilla przeciwnika.

Podczas ataku na bossa taktyką full DPS, bijemy jak wtedy, gdy potwór jest blisko, czasem zachodzimy bossa od tyłu i zadajemyskill_thi3-1.pngślepy punkt. Gdy wiemy, że nie padniemy odpalamy skill_thi_absolutestrike.png Szał Zabójcy

Elitki

15/15

skill_thi_new20-1.png

Śmiercionośny Strzał

Umiejętność ta podnosi szanse na krytyka dla umiejętności strzał. Dlatego należy go podnosić :)

20/20

skill_thi_new60-4.png

Poderżnięcie Gardła.

Kolejny pasyw. Atak w Gardło ma szansę dać milczenie celowi. Bardzo przydatne w PvP

25/25

skill_thi_new45-2.png

Złodziej Energii

Bardzo przydatny skill. Gdy go odpalimy, przez 15 sekund każdy atak przywraca 20 energii. Na bossów- niezbędne.

30/30

skill_thi_new60-5.png

Mistrz Walki.

Piękny skill. Jedyny buff łotra, ale jakże przydatny, Zwiększa szansę na krytyka o x, a każde obrażenia krytyczne o 60%. To i trucizna muszą być zakładane na każdą walkę ;)

35/35

skill_thi_new35-1.png

Sobowtór

Tworzy naszego klona, który przez 20 sekund przejmie jeden atak fizyczny. Moim zdaniem nie przydatne.

40/40

skill_thi_new40-4.png

Trucizna Niemowy.

Zmniejsza prędkość rzucania czarów o 60%. Nie przydatne, ponieważ zużywa jedną butlę z trucizną.

45/45

skill_thi_new45-7.png

Namowa

Koszty energii za użycie Ciosu Poniżej Pasa zostały zmniejszone o 5. Kiedy PŻ celu spadną poniżej 30% zwiększa obrażenia z Ciosu Poniżej Pasa o x%

dosyć fajny skill, lecz jeszcze go nie mam ;D przydatne na bossów

50/50

skill_thi_new50-5.png

Upiorny Atak.

Cieniste Pchnięcie zada obrażenia dwóm celom, lecz drugi otrzyma połowę obrażeń. Dosyć fajne, gdy oblezie cię parę potworów ;)

Pokojówka

Wybieramy sobie pokojóweczkę ;)

Osobiście pierwszą wybrałem "na pałę", ponieważ mi się podobała. Ale popełniłem chyba dobry wybór. Otóż na razie ja ją koksam we wszystkim (na co mogę sobię już pozwolić B) ). Wy natomiast najpierw z nią rozmawiajcie ;) to teortycznie nic nie daje, ale podwyższacie zażyłość i charyzmę, co jest bardzo ważne. Przy zażyłości i charyzmie na 62 poziomie, moja piękność (^-^) daje mi buffkę na 2h 35 min, o wartości 900 patt lub 180 krytyka(wolę patt ;)) potem można, ba, nawet trzeba ją koksać w rzemiośle. To bardzo ważne, gdyż niektórzy mają potki na dropa, lub inne cuda ;). (To bardzo fajna sprawa, przyśpiesza farmienie kaliny i dziennych ^^)

Podsumowując: Najpierw rozmowa do oporu, potem uzdolnienia bojowe, następnie rzemiosło. Ewentualnie można wziąć uzdolnienia obronne, które dodadzą nam HP ;)

Opublikowano

przyda się, ponieważ teraz widzę dosyć spory popyt na łotra. :)

czekam na ciąg dalszy:

Resztę dodam jutro, ponieważ jestem trochę zaspany

btw. możesz dodać jakieś ssy/ikonki skilli, żeby ładniej wyglądało - pozdrawiam.

Give me some 501s jeans on and roll joints bigger than King Kong's fingers.

~Wiz Khalifa.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No ładnie to zrobiłeś, a co ważne po polsku :) na niektórych forach są stare poradniki w których skille są w języku angielskim.

1298138697-U198706.png

4875_blue.png9368_gold.png

Opublikowano

Takie pytanie mam co to DPSy? Bo ja zielony dopiero zaczynam gre i nie ogarniam :P A chyba zagram ta profesja bo bede wiedzial jak :-) A co do poradnika to super ladny, tylko jak mozesz to popraw tam jedna ikonke skilla bo zle wstawiles. Oczywiscie + leci.

Opublikowano
Poradnik super, sam lecę takim buildem (R52/S31) i bardzo polecam. Chociaż ta premedytacja nic nie daje bo po użyciu innego skilla znika. Jakiś bug :/

+ leci ;P

Premedytacja znika, ponieważ działa tylko na pierwszego użytego skilla ;)

Jest bardzo fajna, ponieważ podnosi obrażenia z następnego ataku o 30% ;)

#edit ikonka poprawiona ;)

można podpiąć temat?

@pan na dole

Otóż lepiej jest się fokusować na patt i hp, ponieważ i tak tank przejmuje dmg, a dps i heal obrywają z AoE. Więc jak dps się statuje, to tylko w patt, dex(chyba najważniejsze dla rogala i skauta), str i sta. W defa ledwo kto inwestuje, więc staty typu dex/def czy str/def są dosyć tanie ;)

#edit : dodano opis o pokojówce.

Opublikowano

Nawet nie zauważyłem :D chociaż to niedopatrzenie jest niewybaczalne graczowi z mojej półki :/ Ktoś wyżej powiedział że DPS'y mają duży DMG kosztem obrony. Na dziś dzień nie zgodzę się bo można wystatować sobie pro eq albo wziąć buffy od pokojówki.

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...