Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tutorial] Stawianie Serwera Pod Wersję 4.0.6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, w tym poradniku pokażę Wam jak postawić serwer pod wersję 4.0.6 (gotowiec).

Potrzebujemy:

-Pliki (download poniżej)

-Chwilę wolnego czasu

-WoW'a wersję 4.0.6 (jeżeli chcemy na nim grać)

Pliki:

http://www.4shared.com/file/97G7NgkI/ATree_406_13623x22.html

Mapy:

http://www.2shared.com/file/qwYirKae/Maps__DBCs.html?

Skan całości:

screenshotctz.png

A więc zaczynajmy!

Kiedy ściągnięcie ATree - pliki, oraz mapy - wypakujcie pliki (tylko ATree - mapy zostawcie), np. na pulpit. Po wypakowaniu wejdźcie w ten folder. Teraz wejdźcie w folder "Skyfire x32" albo x64, zależnie od tego jaki macie komputer (32 bitowy albo 64). Wrzućcie do wybranego folderu, folder Maps. Po wypakowaniu wejdźcie znów w główny folder ATree > Server, a następnie kliknijcie na plik "My SQL.bat". Teraz przejdźcie znów w folder "Skyfire x32" bądź x64 i odpalcie kolejno "authserver.exe", a potem "worldserver.exe". Kiedy wasz komputer wyda odgłos w stylu "PIIIIIP", Wasz serwer ruszył.

Brawo! Uruchomiłeś własny serwer!

Teraz przejdźmy do ustawiania rate'ów, etc.

Wchodzimy do folderu Server i otwieramy notatnikiem plik worldserver.conf. Wciskamy kombinację klawiszy CTRL + F a następnie wpisujemy: " Rate. Wyświetlą nam się wszystkich rate'y. Możemy zmieniać w ustawieniach praktycznie co chcemy.

"Jestem GM'em, ale nie znam żadnego ID itemu, ani komend, co mam zrobić?!" - już mówię.

Spis komend:

http://www.reaper-x.com/2009/01/01/trinity-core-gm-commands/

"Ok, świetnie mam komendy, ale nie wiem gdzie mogę znaleźć ID przedmiotów, co zrobić?"

Nie jest to skomplikowane, ale potrzebujesz troszkę czasu.

Najpierw wejdź na stronę:

http://www.wowhead.com/

Wybierz zakładkę Database > oraz wybierz co Cię interesuję, np. ja wybiorę Items > Weapons > Daggers. Następnie wybieramy Dagger, który mi się podoba. Na mój przykład będzie to ten:

http://www.wowhead.com/item=42944

Jeżeli możecie zauważyć na końcu linku jest linijka "item=42944" te cyfry, oznaczają ID itemów. Przykładowa komenda przywołania przedmiotu do plecaka:

.add 42944

Konto tworzy się przez komendę:

.account create login hasło

W razie pytań, pisać.

UWAGA!!! U niektórych może wystąpić problem z odpaleniem jednego z plików. Należy ściągnąć następujący program:

http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?FamilyID=a7b7a05e-6de6-4d3a-a423-37bf0912db84

Btw. Aby połączyć się z serwerem należy w realmlist wpisać ip 127.0.0.1, w worldserver możemy to zmienić.

Opublikowano

Sprawdzę i dam Edita jeżeli działa masz dużego + :D

ee kiedy włączam authserver.exe

to wyskakuje komunikat że nie można znaleść MSVCR100.dll

------------------------

Dobra wszystko działa jak należy masz +

Opublikowano

Przenoszę do działu serwery prywatne i dodaję do spisu poradników +.

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

Przenoszę do działu serwery prywatne i dodaję do spisu poradników +.

Jeżeli pojawią się mniej zbugowane wersje, spróbuje je udostępnić w tym temacie i napisać do nich, również krótki poradnik.

Opublikowano

No jasne, że tylko jak go włączysz, przecież w niebie nie działa, możesz go na dedykowany, PŁATNY serwer postawić.

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

account set gmlevel 4 Syntax: .account set gmlevel [$account] #level [#realmid] Set the security level for targeted player (can’t be used at self) or for account $name to a level of #level on the realm #realmID. #level may range from 0 to 3. #reamID may be -1 for all realms.

Proszę bardzo ;)

#Czarew

Również można utworzyć serwer na No-Hamchi a dokładnie No-ip :).

random.jpg

Opublikowano

account set gmlevel 4 Syntax: .account set gmlevel [$account] #level [#realmid] Set the security level for targeted player (can’t be used at self) or for account $name to a level of #level on the realm #realmID. #level may range from 0 to 3. #reamID may be -1 for all realms.

Proszę bardzo ;)

#Czarew

Również można utworzyć serwer na No-Hamchi a dokładnie No-ip :).

wpisuje : .account set gmlevel $magic #4 #-1

i wyskakuje mi

you change security level of account $magic to 0

co robie zle ?

Opublikowano

Legalne to czy nie?

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

76561198014515809.png

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

Jak nie ściągasz kasy od userów za np. dodatkowe itemki to nic Ci nie zrobią,ponawiam swoje pytanie,jaką linijkę w confing trzeba zmienić żeby Realmlist zmienić?

@Only Head Shot: wpisujesz w czacie .tele stormwind , stormwind to tylko przykład.

@LoqBega: Jak zmienisz IP serwera i stworzysz koledze konto komendą (nie pamiętam jaką ale autor napisał jaka stronka) ( oczywiście kolega też może zrobić ale to trzeba zrobić stronkę itp;p)

@Edit: Odpowie ktos? :P

Daj ''lajka'' jeśli Ci pomogłem !

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Mam problem pisze mi : Nie można uruchomić programu,ponieważ na komputerze nie znaleniono MSVCR100.dll. Spróbum ponownie zainstalować program, aby naprawić ten problem. Co mam zrobić??

1361565342-U334301.png

By Maxiu

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hej, jestem kompletnie zielony w tym temacie i mam pare problemow. Serwer odpaliłem ale... nie mam GM'a i nie wiem jak zrobic zebym miał, napisales ze aby zmieniac jakiekolwiek ustawiania (raty i domyslam sie ze tutaj tez daje sie gm lvl) trzeba odpalic za pomoca notatnika plik worldserver.conf. ale... tu wlasnie tkwi najwiekszy problem, nie mam wogole tego pliku. Moze cos zrobilem zle ale wydaje mi sie (skoro udało mi sie odpalic serwer) ze robilem wszystko wedlog poradnika. I jeszcze jedno pytanie, czy te pliki: MySQL.bat, worldserver.exe oraz authserver.exe maja byc caly czas odpalone... czy moze powinny sie same wylaczyc czy ja je powinienem wylaczyc... ? Jestem w tym kompletnie zielony ale od czegos trzeba zaczac ;) Bardzo prosze o wyrozumialosc i mozliwa pomoc.

//Edit: Dobra poprawka, plik znalazłem... co prawda nie tam gdzie mowiles (bo w folderze "x32..." no tym zaleznie od kompa) ale znalazłem. Ale to nadal nie rozwiazuje mojego problemu jak zrobic GM'a :P

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...