Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer No-Ip Na 2 Komp. Przez Modem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chciałem się dowiedzieć czy mogę postawić serwer No-ip na modemie TP. Jednakże sytuacja która tu przedstawię jest dość trudna do ogarnięcia :(

Otóż mam dwa komputery w domu. Z pierwszego komputera z którego korzysta mój brat jest podłączony modem TP bezpośrednio do USB, ( na jego komputerze jest ustawiona brama domyślna, oraz udostępnione łącze dla użytkowników sieci, abym mógł się podłączyć do niego i korzystać z internetu). Chodzi o to ze ja mam Internet tylko wtedy, gdy jego komputer jest włączony, ponieważ jego komputer jest "routerem"!

Drugi komputer czyli TEN na którym chce postawić serwer No-IP jest połączony kablem ethernet do komputera brata. Trochę dziwnie to jest zrobione, ponieważ nie miałem kasy na router i nie moglem inaczej rozdzielić połączenia na 2 komputery.

Chciałem także dostać tego liveboxa jednak mam umowę z Dialogiem na łączach TP;( I teraz główny watek :D Czy da rade na moim komputerze postawić serwer no-ip?

A i jeszcze jedno :

1 komputer ma zew. IP, a 2 (mój) ma przypisany wewnętrzny 192.168.X.XXX. Próbowałem stawiać serwer jednak był błąd łącz. się z serwerem :( Proszę o pomoc! będą plusikowe i minusikowe:)

Zapora wyłączona na obydwu komputerach!

@edit

Dzieki za przeniesienie, nastepnym razem bede wiedzial gdzie umieszczac podobne topici :D Sorki za klopot!

BOISZ SIĘ ŚMIERCI ???CHCESZ WYJŚĆ??? ZA PÓŹNO "WALCZ A PRZEŻYJESZ"

ZOBACZ NA WŁASNE OCZY JAKIE REGUŁY RZĄDZĄ ŚMIERCIONOŚNYM SZEŚCIANEM!

ff20051125a2a.jpg

CUBE ZERO ! KLAUSTROFOBIA, STRACH CHCESZ WIĘCEJ??

Opublikowano

Radziłbym Ci się zapoznać z regulaminem lokalnym działu serwery prywatne ponieważ dyskutujemy tutaj wyłącznie o prywatnych serwerach a nie o ich tworzeniu albo edycji.

Umieszczaj topici w odpowiednich działach.

Przenoszę do działu tworzenie serwerów prywatnych

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg