Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc]Miksowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Mam pytanie. Ponieważ chciałbym się nauczyć remixować jakieś nutki. Interesuje mnie to i zawszę to mnie interesowało. Ale nie widziałem jak zacząć. Więc chciałbym poprosić kogoś doświadczonego o pomoc. NIE MÓWIĆ MI TAKIEGO CZEGOŚ "pierw to zrób to i tam to, potem to i to a potem pisz takie tematy".

Dziękuje :)

xxx

Opublikowano

Mhmm. Dobrze.

Jeżeli chcesz zacząć coś remixować to polecam zacząć u podstaw. Pobierz sobie Virtual DJ'a. Pobaw się ze sprzętem, osłuchaj z kawałkami, remixami itp itd.

Krok numer dwa to określenie co chcesz remixować i w jaki sposób (zwykłe przyspieszenie to już jakiś tam remix).

Jeżeli wybrałeś coś ambitniejszego to wypadałoby mieć jakiś program ? Zacznij od EJay ! Tam nauczysz się podstaw tworzenia czegokolwiek :) Zobaczysz jak wygląda interface.

Po kilku miesiącach/tygodniach zabawy przesiadasz się na coś mocniejszego - FL Studio. Pobierasz sobie (albo tworzysz samemu) sample, bassline, może podmieniasz vocale ? Wszystko zależy od Twojej wyobraźni (zresztą jak dojdziesz już do FL Studio to pewnie będziesz sam wiedział co robić).

PS. Nie ma co od razu rzucać się na głębokie wody. To tak jakbyś nie umiał pływać a chciał dopłynąć z środka jeziora do brzegu.

Miłej zabawy i czekam na pierwsze produkcje.

f.png

Opublikowano

Jeszcze musisz mieć zajebisty mikser do ziemniaków, : D

Spróbuj od podstaw tak jak kolega wyżej mówi :) Sam zaczynałem od Traktora.

Traktor fajna sprawa ! Ale i tak najpierw polecałbym zrobić sobie na niego "prawko" w VDJ