Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Gta Iv

asd1111

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka... Mam problem z GTA 4... Mianowicie wczoraj przyszła mi takowa (oryginalna gra) i jest brzydka grafika i małe lagi... Oto parę SS:

http://img509.images...beztytuu1p.png/

http://img114.images.../beztytuu2.png/

http://img524.images...beztytuu4r.png/

(SS nie moje ale mam to samo... Tzn. nie widać drogi...)

Mój sprzęt:

Windows XP Service Pack 3 32 bity

AMD Athlon 64 X2 5000+

ATI Radeon HD 2600 XT

1 Gb RAM

(Informacje z CPU-Z)

Z Can You Run It wynika że GTA 4 mi powinno działać nie najgorzej...

Zmieniałem rozdzielczość na mniejszą, ale nie dość że to nic nie daje to jeszcze beznadziejnie się gra...

PS. Mógłby mi ktoś dać link do spolszczenia 100%?? To GTA 4 kupiłem na Allegro... Prosto z Anglii...

Nothing to do here.

Opublikowano

Mój sąsiad z góry miał taki sam problem ale tylko na jakiejś autostradzie, podobno jakiś patch usuwa bugi z teksturami. Spróbuj, poszukaj, przewertuj internet na temat patchy.

umarł Mizzer, niech żyje Mizzer...

Opublikowano

A mógłby mi ktoś dać link do tych patchy?? xD

PS. Format nie wchodzi w grę...

Btw. Jak GTA odpalałem za pierwszym razem to wyskoczył błąd GTA.exe, ale za drugim razem już było wszystko ok... A w FIFIE mam to bez przerwy i EA SPORTS powiedziało żeby także formata robić <_< Ja go nie chce robić bo boje się że coś schrzanię...

Nothing to do here.

Opublikowano

@Up: Ta... Próbowałem...

A to przypadkiem nie jest spowodowane kartą graficzną albo tym że mam tylko 1GB RAM??

Nothing to do here.

Opublikowano

Za małoo ramu. Karta graficzna tez nie za najlepsza.. Sproboj z gameboosterem i jeszcze pogogluj bodajze na gtasite byl sposob ktory troche pomagal (na slabym kompie go uzywalem) i wgraj patcha 1.0.7.0

sygnn.png
Opublikowano

@Up: Tak...

@2Up: Według Can You Run It GTA IV powinno mi chodzić tak średnio... Nie za dobrze, ale też nie źle... Nad dokupieniem 2gb ram już od dawna myślę... Ale tak się zabieram do tego że lepiej nie mówić... A kupno karty odpada...

Btw. Pewien kumpel też ma GTA IV i mówił że też tak miał, ale ściągnął patche i wszystko wróciło do normy...

@Edit: Wszystkie patche ściągnięte... Trochę szybciej się generuje droga ale jak gdzieś jadę to jednak muszę na drogę czekać z 10min... Zauważyłem także że np. z daleka na taksówce są jakieś czarne plamy...

Nothing to do here.

Opublikowano

Ja na 1 gb ram i gf 9500gs na Medium dawałem spoko rade więc wątpie żeby była to wina podzespołów.

Opublikowano

@Up: Więc czego :(

@NajnowszeInfo: Mam wgrane wszystkie patche: 1.0.2.0, 1.0.3.0, 1.0.4.0, 1.0.5.0, 1.0.6.0 i 1.0.7.0... Po wgraniu patchy troszkę szybciej się droga generuje, ale nie raz jeszcze zauważę brak drogi i szczegółów typu skrzynka na listy i budka telefoniczna... Więc czy da się coś zrobić aby jeszcze bardziej przyśpieszyć generowanie się drogi i poprawić grafikę?? Bo z daleka np. na samochodach są jakieś czarne linie... Głupio się gra z taką grafiką i błędami :(

Btw. W opcjach grafiki nie mogę jej ,,polepszyć", ponieważ jak przesunę pasek jakiś to już jest na czerwono... (Tzn. że za dobre ustawienia ustawiłem)... Więc jeżeli chcę aby działały płynnie mi te najnowsze gry wraz z GTA IV to mam kupić lepszego procka czy kartę graficzną??

Nothing to do here.

Opublikowano

Zmien system operacyjny na Windows 7 albo Vista bo u większości Gta źle działa na Windows XP, sprawdzałem to, grałem sobie w gta IV na kompie patrze jakieś crashy i wgl. Ide na laptopa (Windows 7) normalnie all. Myślę ze pomogłem ^^

Δ ( ͡º ͜ʖ ͡º)  ಠ_ಠ Δ

Opublikowano

Zmien system operacyjny na Windows 7 albo Vista bo u większości Gta źle działa na Windows XP, sprawdzałem to, grałem sobie w gta IV na kompie patrze jakieś crashy i wgl. Ide na laptopa (Windows 7) normalnie all. Myślę ze pomogłem ^^

are_you_kidding_me_Holy_shitkill_me_now_Were_being_taken_over_by_tasteless_tweens-s401x324-110332-580.png

Prędzej na viście będą crashe niż na xp.

Opublikowano

@NajnowszeInfo: Już się droga szybciej generuje... Ale jak mam kamerę nisko to mam lagi a jak patrzę z góry to chodzi płynnie (coś takiego też mam w Symulatorze Farmy 2009... Co jakieś 30-40min łapie laga... Wtedy muszę zminimalizować GTA poczekać z 15sek. i znów otworzyć GTA...

Nothing to do here.

Opublikowano

1GB RAMu? I taka karta graficzna? Ty się dziwisz, że jeszcze nie działa? Na moim HD 3650 jest tak samo. Odpuść sobie, albo kup PS3 (Nie xboxa! :P)

anonymoussignature.png

Chętnie przyjmę pojedynek graficzny ;)

Jeżeli pomogłem, możesz dać plusa bluee.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

uuu nie wiem ale instaluj jakieś patchy :D (patchy :DD) sory za ortografie :D poważny problem jak sie dowiem oco z tym chodzi napisze ci ale jak byś przy okazji widział jak zmniejszyć lagi w gta 4 oprócz zmiany ustawien na minimalne napisz mi na gg 13306129 jak mi pomożesz odpłacę sie tak czy inaczej:D a w ogóle temat Open ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...