Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dedyk ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

quest event_map begin

state start begin

when login or levelup with pc.level >75 begin

set_state(event_map)

end

end

state event_map begin

when 20092.chat."New Map" begin

say(""..mob_name(20092)..":")

say("")

say("Witaj podróżniku !")

say("Chcesz wejść na nową mapę ?")

say("Możesz być szczęściarzem")

say("")

say("Do kąd mam cię przenieść?")

say("")

local a= select("Nowa Mapa","Anuluj")

if 1==a then

say("")

say("W drogę")

say("Baw się dobrze !")

wait()

pc.warp(105200 , 10000)

elseif 2==a then

say("")

say("Ok")

say(";)")

end

end

end

Gdzie to wgrac ? bo ja nie wiem :)

end

Witam chcialbym zrobic dedyka oto kilka pytan :

1- Jesli zrobilem server no hamachi czy to jest prawie jak dedyk ?

2- Mam swoj internet tzn wlasna firme z internetem i hostingu mi nie potrzeba komputer tez mam czy musze i tak wykupic ?

3- Na jakich plikach serverowych moglbym zrobic dedyka

4- Prosil bym o temat z Tutem jak zrobic dedyka bo szukalem na MPC forum i do tej pory nie znalazlem.

5- Przez jaki program moge odpalic plik VHD zeby skopiowac zawartosc tego pliku tzn. to co on ma w srodku chcialbym skopiowac i zrobic Obraz tego ISO. Pewnie jestescie ciekawi po co chce skopiowac zawartosc pliku VHD :) bo chce te pliki zrobic w ISO i przeniesc na 2 komputer zeby dedyk dzialal na 24/7 bo na laptopie nie jestem zawsze i wgl w laptopie nie mam baterii :P a komupter chce podlaczyc do Akumulatora wrazie czego jakby nie bylo pradu :)

Za Pomoc Bede Bardzo Wdzieczny Bo Zalezy Mi Na Servie :)

oczywiscie place ´+

MoJe TuTy :

http://www.mpcforum.pl/topic/413977-cheat-op7hack-d3d-menu-public-15/page__p__2943744__fromsearch__1#entry2943744

Zbieram ----

1311276250-U368380.jpg

Opublikowano (edytowane)

1. Różni się tylko tym że jest na Twoim komputerze.

2. Nie rozumiem pytania. Pisz zrozumiale.

3. Sf 2010

To jest ukryta treść, proszę

4. Nie ma jak zrobić dedyka, ale nohamachi sie znajdze.

5. Nie wiem.

@Edit Wklejasz to do hongkong/quest/object/ i do którego chcesz npc.

Tylko musisz zapisać to w formie .quest ;)

Edytowane przez kornel88dg
korneleknew.png

Opublikowano

2 chodzi mi oto ze jak jestem operatorem sieci od neta i mam za free neta swojego :P oczywiscie place hostin zeby go miec to musze i tak wykupic komputer i hosting na jakiejs stronie ?

czyli jak przeniose ten moj server No hamachi ( moze dodam pozniej tuta jak sie robi latwiej ) na komputer to bedzie juz dedyk . ale walsnie potrzebuuje pomocy jak wypakowac plik VHD bo inaczej nie pojdzie zrobic dedyka :)

Twoja pomoc mi sie przydala + dla ciebie :)

Prosze tez kliknac w spoiler i mi pomoc :P

MoJe TuTy :

http://www.mpcforum.pl/topic/413977-cheat-op7hack-d3d-menu-public-15/page__p__2943744__fromsearch__1#entry2943744

Zbieram ----

1311276250-U368380.jpg

Opublikowano

LoL, człowieku ogarnij się. Myślisz że dedyk to 2 komputer?!. Dedyk to inna bajka podpowiem Ci coś. To co wszyscy uruchamiacie na komputerze, tj np. VirtualBox to przerobiony emulator freebsd. Jest tam wgrane już wszystko.

Gdy masz dedyka otrzymujesz czysty Freebsd, tam sam musisz wszystko zainstalować. Wszystkie pakiety tj. apache, mysql, screen i jakie tam sobie chcesz ;P

Poczytaj troszkę na góógle. Powodzenia.

PS. Jak wypakować pliki? Chodzi Ci o pliki serwerowe? Stawiasz gotowy emulator systemu łączysz się przez ftp i zgrywasz potrzebne pliki na dysk.

Zbieram +.

Opublikowano

@up a na czym stoi dedyk chyba nie na grze telewizyjnej ... i sam sie ogarnij :) mam sprzet do servera.

MoJe TuTy :

Zbieram ----

1311276250-U368380.jpg

Opublikowano

@Up

@2Up dobrze mowi zeby postawic dedyka musisz najpierw go wykupic cena za miesiac okolo 200-300 zl zalezy od parametrow

A to ze wyrzucisz serwer na kompa to dalej bedzie no-hamachi czy tam hamachi

zeby miec dedyka to tez musisz miec troche kasy na poczatek bo potem jak sobie is zrobisz to juz leciutko pojdzie

@Edit

Dedyk Stoi Na Serwerze Dedykowanym Ktory Musisz Najpierw Wykupic W Jakiejs Firmie Hostingowej

DiamondMT2

Sura WP-MTK Lv.133 OFF

Wojownik Body - iLoveCR7 Lv.150+ ON

Opublikowano

@UP. Tak to niby takie banalne, lecz takie bezsensowne. Z internetem 10 mb nie postawisz dedyka.. Dalej.. Zasilacz 3 dni non stop i już jest możliwość że padnie.

Dedyki przeważnie mają po 8-24 gb ram. Gdy podepniesz tyle do jakies płyty głównej zacznie ona lagować itd. Hmm dalej procesorek będziesz musiał mieć więcej niż 8 rdzenie przy tak dużej ilości ram. (Chodzi o częstotliwość). Powodzenie przy takim serwerze. :P

Zbieram +.

Opublikowano

oto mi chodzi na podstawie freebsd na kompie dam linuxa i server to juz jest dedyk :)

Oscar a ty wgl miiales swoj server chociaz hamachi?? bo udajesz znawce a nim nie jestes. na server liczy sie konfiguracja i dobry sprzet nie od 8 do 24gb ramu moim zdabniem 5-7gb styknie procek 5gb starczy lacze 10mbs statczy :) jak cos mam 4 zasilacze na tym moim serverze ( kompie ) i 4 dyski twarde po 200gb jak nie wiesz to nie pisz ;)

Ps.. Moze nawet uzywac Closter , jezeli nie wiesz co to jest to ma czy tam moze miec kilka tysiecy Procesorow , ale nie chodz mi o server fizyczny tylko o Oprogramowanie jakie pliki sa potrzebne na FreeBSD

MoJe TuTy :

Zbieram ----

1311276250-U368380.jpg

Opublikowano

@Up

@2Up dobrze mowi zeby postawic dedyka musisz najpierw go wykupic cena za miesiac okolo 200-300 zl zalezy od parametrow

A to ze wyrzucisz serwer na kompa to dalej bedzie no-hamachi czy tam hamachi

zeby miec dedyka to tez musisz miec troche kasy na poczatek bo potem jak sobie is zrobisz to juz leciutko pojdzie

@Edit

Dedyk Stoi Na Serwerze Dedykowanym Ktory Musisz Najpierw Wykupic W Jakiejs Firmie Hostingowej

nie potrzebuje servera prosze link :)http://www.planetpl.com/pl/ strona moja i mojego wspolnika :) .

MoJe TuTy :

Zbieram ----

1311276250-U368380.jpg

Opublikowano

Skoro masz strone hostingowa to po co pytasz czy musisz wykupować? -.- albo ja nie ogarniam albo to jest nielogiczne...

Do do plików to prosze :

1zo8gfn.png6457.jpg

32266.png22512.png

32748.png6647.png

34591.png2027.gif Barbie Lover <3:D

21571.jpg33602.pngNie lubisz?? Daj + :D

35353.png13552.jpgDIRECTION?!

399.gif

Nie bądź żyła i daj +

Opublikowano

@up dla tego sie smieje po co mam wykupowac hostin skoro mam ? :D koles mowi ze i tak musze xDDD

MoJe TuTy :

Zbieram ----

1311276250-U368380.jpg