Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam potrzebuję pomocy przy obsłudze Opery...Mianowicie chodzi o to, że stworzyłem bazy danych, mniejsza z tym do czego, problem polega na tym, że chce aby program odczytał otwarty adres URL w operze i jeśli ta strona znajduje się w bazie danych: wykona pewne operacje ;p

Korzystam z Opera_Library.au3 ale chyba jest zbyt uboga co do tego albo nie moge dojść, dlatego zwracam się o pomoc...

Mam tyle:

To jest ukryta treść, proszę

_OperaGetTitle() niestety odnosi się do nazwy karty a nie adresu URL i tak dla strony np. wp.pl nie zadziała, ponieważ po wejściu karta ma nazwe mniej wiecej: "Wirtualna Polska - www.wp.pl" a dodawanie nazw kart do bazy danych byłoby zbyt męczace ponieważ trzeba by było otworzyć każda strone i przepisywać ;p A gdy takich stron mam 200+ to aż się odechciewa ;p

Poleci co tam chcecie :)

Opublikowano

OpenGetURL() użyj bo on właśnie zwraca adres url strony a nie OperaGetTitle()

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Konsola wgl nie wywala błędu...działa program ale nie zwraca najwidoczniej jednak adresu przez ta funkcje...jak by nic nie zwracala

Opublikowano

Ok wiem jak pobrac adres ;p

Dobrze myslelismy- zle zrobilem za co przepraszam bo nie potrzebnie mogliscie wysilac szare komorki ;)

Teraz pozostal jeden problem..Mianowicie: program nie odczytuje mi danych z pliku..

Chodzi o tą linijke:

Jak zrobic by jesli OpenGetUrl()=ktoras linijka z pliku wtedy ....

No niby tamto pasuje ale to nie dziala...

Opublikowano

to może się przyglądnij w helpie dokładniej jakie parametry należy podać używając FileReadLine ! skąd ma polecenie wiedzieć którą linie czytać

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

@UP

No wiem wiem ze jest drugi parametr okreslajacy linijke...ale jak zrobic zeby sprawdzil linijke1 , jesli to nie ta - sprawdza kolejna i tak do konca pliku i od nowa ;p

Opublikowano

normalnie , dołożyć jakiś licznik co skacze po liniach, a wynik porównuje z potrzebną zmienną

dopiero co dawałem przykłady liczników w temacie o stoperze http://www.mpcforum.pl/topic/339380-pomocy-tworzenie-stoperu/page__view__findpost__p__2385363

np od 1 do 10 lini

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

• Dodaj nową pozycję...