Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tutorial] Twój Klient, Jako Globalny? Możliwe!

sherer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema all!

Ostatnio bawiłem się clientem, więc chciałbym wam pokazać w jaki sposób przerobić client, aby można było za pomocą niego łączyć się z globalem.

1. Pobieramy, instalujemy i patchujemy czystego clienta globala.

2. W folderze clienta zmieniamy nazwę pliku metin2client.bin na metin2client.exe.

3. Wypakowujemy z folderu pack interesujące nas pliki (poszukajcie tutów o edycji clienta na mpc) archivizerem kamera LINK z wyjątkiem plików root!!!

4. Pakujemy nasze edytowane pliki i wrzucamy z powrotem do folderu pack (polecam jednak zrobić kopię zapasową).

5. Odpalamy grę za pomocą pliku metin2client.exe.

UWAGI I WYJAŚNIENIA

Dlaczego nie możemy wypakować root?

Nie możemy, ponieważ są tam ważne pliki, dzięki czemu klient łączy się z globalem.

Co jeśli muszę spathować?

Jeśli musisz, zapisz swoje edytowane pliki i od razu po spathowaniu - wrzuć je z powrotem do pack!

Dlaczego metin2client.exe?

Jest to najprostsze obejście!

Niedługo wrzucę screeny!

Opublikowano

Czyli np. Mogę sobie podmienić zamiast konika wierzchowca i wgl. i będzie działać na globalu, tak ? Zajebiste. Zasłużony + dla Ciebie.

ex

Opublikowano

Chyba coś Ci się pomyliło, takie sztuczki to ~rok temu, teraz metin2client.bin, ktory tak swietnie zamieniles na exeka ma hackshielda, który wykryje modyfikację plików z pack. Najpierw sprawdź, potem mów <3

Opublikowano

"Najpierw sprawdź potem pisz"

Moja zasada...

Jak takie niedowiarki, to zaraz screeny wrzuce...

Pliki sprawdza torrent.

Jeśli już tak bardzo płaczecie, że wam nie działa to zablokujcie hs i łazi...

Gdyby nie chodziło nie moglibyście używać żadnych haków -.-

Opublikowano

OmG, to launcher ma funkcję sprawdzania plików, a nie hackshield ... "Najpierw sprawdź, potem mów."

Ale nazywane jest to jako zabezpieczenie od HS, tylko w binarce.

"Najpierw sprawdź potem pisz"Moja zasada...Jak takie niedowiarki, to zaraz screeny wrzuce...Pliki sprawdza torrent.Jeśli już tak bardzo płaczecie, że wam nie działa to zablokujcie hs i łazi...Gdyby nie chodziło nie moglibyście używać żadnych haków -.-

Torrent? Na mózg upadłeś? Torrent sprawdza pliki nie dla zabezpieczenia, a dla aktualizacji, pff nie ma to jak całodobowe i nieprzerwane kontrolowanie naszych plików przez torrenta, huh? Zmodyfikuj sobie PC, czy nie wiem co i odpal Twojego wszechdziałającego metin2client.bin i zobaczysz msgboxa z niespodzianką.

Opublikowano

hs jest aktualizowany poprzez md5 danego eix/epk w pack gdy masz aktualizacje przez torrenta czy cos to oni tam zmieniaja na nowe md5 zgodnie z wielkoscia itp wiec tut wam nie pomoze ew. znalesc klucz wersji game i zrobic nowego bina i do innego klienta wsadzic

ban.gif

Opublikowano

Sharer jest jeszcze jeden łatwy sposób, zrobię dziś poradnik lecz jestem pijawką i nie wiem czy mi choć dadzą jednego +.

i Uwierzą że działa;/

Pozdrawiam:) + Dostaniesz

1355920968-U274371.jpg

Obiecanki Cacanki z 2008 roku

:D

Opublikowano

Nawet jak wyłączysz całkowicie HackShield'a tak, żeby można było wywalić pliki, to i tak będzie wywalał błąd o niepoprawnych plikach Pack'a w launcherze. Jednak da się ominąć te zabezpieczenie, i nie chodzi mi tutaj o jakąkolwiek edycję binarki...=)

Opublikowano

Nawet jak wyłączysz całkowicie HackShield'a tak, żeby można było wywalić pliki, to i tak będzie wywalał błąd o niepoprawnych plikach. Jednak da się ominąć te zabezpieczenie...=)

Binarka sprawdza pliki za pomocą systemu CRC32, który jest banalny do obejścia, wystarczy w odpowiedni sposób dodać bajty i wszystko działa pięknie (robię tak na PL, kamer tak robi na pl, kr).

Opublikowano

Tak, dokładnie...=)

A może wiesz jaki kod sprawdza Patcher ?

Patcher to stare rozwiązanie, działa od 2007 z tą samą konstrukcją, więc myślę, że sprawdza tylko czy dany plik znaduje się tak gdzie trzeba, jeśli się mylę to na pewno jest to hash MD5.

Torrent sprawdza pliki sposobem hash'y MD5.

Opublikowano

Dokładnie biniarka nie ma nic do rzeczy, lecz pomyślcie jak teraz działa dmg na Pl,działa poprzez plik Index.

Tak samo można zrobić z interface, przez Index.Wystarczy pozmieniać nazwy i zmodyfikować pliki.

Ale trzeba mieć napisane obejście.

Pozdrawiam.

Ps:Żebyście się nie czepiali zaczynam dopiero swoją przygodę z takimi sprawami.

1355920968-U274371.jpg

Opublikowano

Dokładnie biniarka nie ma nic do rzeczy, lecz pomyślcie jak teraz działa dmg na Pl,działa poprzez plik Index.

Tak samo można zrobić z interface, przez Index.Wystarczy pozmieniać nazwy i zmodyfikować pliki.

Ale trzeba mieć napisane obejście.

Pozdrawiam.

Ps:Żebyście się nie czepiali zaczynam dopiero swoją przygodę z takimi sprawami.

Binarka nie ma nic do rzeczy, to patrz na te sytuację:

1. Zmieniasz co chcesz w index.

2. Wrzucasz potrzebne pliki do pack.

3. Odpalasz launcher.

4. Zmiany index wykrywa binarka i koniec zabawy :D

Opublikowano

Binarka blokuje edycję Index, PC.epk, PC2.epk, root.epk. Resztę możecie sobie edytować jak wam się tylko podoba ;)

Koniec z MPCForum.pl i ogółem z metinem

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Opublikowano

Binarka blokuje edycję Index, PC.epk, PC2.epk, root.epk. Resztę możecie sobie edytować jak wam się tylko podoba ;)

No więc co Wam po reszcie, jak to są najwazniejsze rzeczy?

@EDIT: Bambus pisze coś, zaraz się wszystkiego dowiemy ^^

Opublikowano

Tak a żeby to uniknąć trzeba zmienić odpowiednie bajty... w root bodajże na "7BEAB3E6"

I wtedy można dowolnie modyfikować klienta... Pozdrawiam, =)

ps. dla pc i pc2 są inne..

307681428489538142351.png

Metin2 Balmora Staff

Opublikowano

Macie tu wartości z najnowszej binarki:

Index -- 3449EA4C
pc.epk -- D6A85A6E
pc2.epk -- 9307C6CA
root.epk -- 74D3EB54
locale_pl.epk -- 2BB17C67

Jeśli będziecie wiedzieć co z tym zrobić - podziękujcie =)

Opublikowano

Binarka nie ma nic do rzeczy, to patrz na te sytuację:

1. Zmieniasz co chcesz w index.

2. Wrzucasz potrzebne pliki do pack.

3. Odpalasz launcher.

4. Zmiany index wykrywa binarka i koniec zabawy :D

No dobrze ale można mieć takiego Index'a żeby biniarka go nie zmieniała więc??

pc i reszta plików mają tak jakby większe zabezpieczenie,ale wystarczy bity zmienić i Zaczyna się zabawa <_<

1355920968-U274371.jpg

Opublikowano

Przecież lokale nie sprawdza ..=P

Ale dalem bo mi sie nudziło xD

@2x UP; PC mają tak jakby wieksze zabezpieczenia? Chodzi o to, ze jesli w index zmienisz np. z pc na hehehe123_pc to wiadomo ze bin tego nie sprawdzi, bo on nastawiony jest na orginalna nazwe.

Opublikowano

Dokładnie,masz rację.Ale jeśli dało by się jechać na 2008 to całkiem inna sprawa.

Tak jak mówiłeś o wartościach.

1355920968-U274371.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...