Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraftowa Opowieść O "Nim"/Herobrine

Pochdonsai

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

j1u0s.png

,,Całkiem niedawno stworzyłem nowy świat w single-playerze Survivalu. Z początku nie zauważyłem nic ciekawego i jak zwykle ściąłem parę drzew i stworzyłem warsztat. Wtedy zauważyłem, że coś poruszało się w gęstej mgle (muszę grać na słabych opcjach graficznych, bo mój komputer jest niewiarygodnie powolny. Pomyślałem, że to krowa, więc zgodnie z instynktem zacząłem ją gonić, by spróbować zdobyć skórę na zbroję.

Okazało się, że to nie była krowa. Patrzył mi prosto w oczy inny gracz z domyślną skórką, jednak bez źrenic w oczach. Nie widziałem jego nazwy użytkownika, an że dwukrotnie sprawdziłem że nie jestem w multiplayerze, bardzo mnie to zaciekawiło. Gdy więc przybysz szybko się odwrócił i uciekł, postanowiłem rozpocząć pościg. Niestety, nie dogoniłem go.

Postanowiłem, że będę kontynuować grę na tej mapie, choć wciąż nie wiedziałem, co o tym wszystkim myśleć. Przechadzałem się po świecie i co rusz znajdowałem bardzo ciekawe i nietypowe rzeczy. Idealnie równe tunele, małe piaskowe piramidki na środku oceanu, rzędy drzew bez liści - nie, one nie mogły zostać wygenerowane przez sam silnik gry. Co rusz wydawało mi się, że widzę tajemniczego gościa, jednak ani razu nie miałem okazji się mu dokładnie przyjrzeć. Nawet wydłużanie dystansu renderowania nie pomagało mi go ujrzeć - gdy tylko mi się zdawało że zobaczyłem jego postać i zmieniłem ustawienia, on nagle znikał.

Niedługo potem wstąpiłem na forum gry, by sprawdzić, czy komukolwiek przytrafiło się coś takiego. Ujrzenie pseudo-gracza na singlu jest w końcu dość nietypowe! Ku mojemu zaskoczeniu, nie znalazłem ani jednego. Stworzyłem więc nowy temat w nadziei, że jednak znajdę graczy, którym się coś takiego przytrafiło. Co ciekawe, mój post został usunięty w przeciągu 5 minut. Nie poddawałem się; po chwili stworzyłem duplikat tematu, ale został on usunięty jeszcze szybciej. U góry strony zauważyłem, że ktoś przesłał mi PW. Wiadomość pochodziła od użytkownika o nicku Herobrine, a jej treść była bardzo krótka, ale jakże wiele mówiąca: "Przestań." Nigdy w życiu nie słyszałem o tym gościu, więc odruchowo postanowiłem obejrzeć jego profil. Tam powitała mnie wiadomość, że "żądana strona nie istnieje. ERROR 404"

Szczęście jednak się do mnie uśmiechnęło - dostałem maila od innego, anonimowego użytkownika forum. Stwierdził, że forum to niebezpieczne miejsce na dyskusje o dziwnym człowieku z Minecrafta, gdyż moderatorzy mogą usuwać i dowolnie modyfikować wiadomości. Powiedział, iż on także widział tę dziwną rzecz i że ma całą listę innych osób którym się przytrafiło dokładnie to samo - piękne, regularne struktury, oraz dziwny MOP w kształcie gracza bez źrenic.

Zapomniałem prawie o tej sprawie, ale miesiąc później ponownie dostałem wiadomość od informatora. Inni gracze sprawdzili tajemniczego Herobrine i po dogłębnych poszukiwaniach internetu okazało się, że ten nick jest używany często przez pewnego Szweda. Po dodatkowym zbieraniu informacji, tożsamość tajemniczego gościa została wyjawiona - był to nie kto inny jak brat twórcy gry, Notcha. Zdesperowany i zachęcony faktem, że może jednak uda się wszystko jakoś wyjaśnić, wysłałem do dewelopera gry maila, by upewnić się, czy ma brata. Minęło trochę czasu, ale wkrótce w skrzynce odbiorczej znalazłem długo wyczekiwaną odpowiedź.

"Miałem kiedyś brata, ale nie ma go już z nami..."

-Notch''

by whoatemydinnner

8859818044db9a4eb52529.png

Daj -,to nic nie kosztuje a jak motywuje

Opublikowano

Hmm, zaraz przeczytam i dam edita, ale z góry mówię, że herobrine nie istnieje, nie jest on nawet wpisany w kod gry :)

Edit:

Już to było na forum, czytałem, trochę dziwne.

Jak dla mnie to że napisał temat i herobrine do niego napisał na pw to bujda kompletna.

Opublikowano

Hmm, zaraz przeczytam i dam edita, ale z góry mówię, że herobrine nie istnieje, nie jest on nawet wpisany w kod gry :)

Edit:

Już to było na forum, czytałem, trochę dziwne.

Jak dla mnie to że napisał temat i herobrine do niego napisał na pw to bujda kompletna.

Przeciez to jest napisane dla 4funu..

8859818044db9a4eb52529.png

Daj -,to nic nie kosztuje a jak motywuje

Opublikowano

Strach ?

Rozumiem, ze można sie go przestraszyć ale jak widze tutaj posty typu "O nie on istnieje ! Po co mi o tym mowiliscie ? Teraz boje się grać :<", to nie wiem czy mam się śmiać czy płakac

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...