Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam do Was pytanie bo chcaielm wykypic dedyka i mam juz pewna oferte za 99zl na msc (gdybym to wszystko ogarnol to w nastepnych msc bym sobie wykupil drozszego) ale w ofercie tej jest dostepny tylko system linux zna ktos moze jakies oferty do 100zl gdzie by mogl byc jakis system FreeBsd lub windows??

Opublikowano

Powiem ci kolego, ze ciezko znalesc za 100zł serwa z systemem FreeBDS lub Windows. Według mnie nie opłaca sie nawet kupywac dedyka za 100zł z Prockiem 1.2GHz i 1 GB Ram . Jedyne co w nim dobre to łacze które ma 100Mbs ale reszta ......Chyba , ze masz zamiar uzyc go do prywatnych celów np. grania w kilku z kolegami. Ale tak do publikacji raczej sie nie nadaje ;]

Pozdro

sygnaturale.png Zbieram +

Opublikowano

No rozumiem ale chcialem wykupic dlatego za 100zl to to moj pierwszy raz i zabaczyc czy to ograne bo wiesz 100zl to jeszcze nic takiego co innego gdybym wydal z 500 i pogubił sie w tym.

Opublikowano

Nie dostaniesz dedyka do 100 zł... zainstalację zapłacisz więcej niż za sam serwer. Kupuj odrazu dedyk za np. 400 zł. też bałem się że nie ogarnę ale nie było problemów poza tym że wpisałem /etc/rc.d/netif restart i trzeba było czekać na interwencje ovh. ; )

Podsumowanie. Nie opąłca kupować się serwera za 100 zł, nie bój się że nie ogarniesz bo masz wiele poradników na tym forum.

20175224896086672864.png

Opublikowano

Nie dostaniesz dedyka do 100 zł... zainstalację zapłacisz więcej niż za sam serwer. Kupuj odrazu dedyk za np. 400 zł. też bałem się że nie ogarnę ale nie było problemów poza tym że wpisałem /etc/rc.d/netif restart i trzeba było czekać na interwencje ovh. ; )

Podsumowanie. Nie opąłca kupować się serwera za 100 zł, nie bój się że nie ogarniesz bo masz wiele poradników na tym forum.

Jemu chodzi do 100zł i nie kszań tu że nie ma do 100 bo przyjaciel kupował za 94zł mogę go się dopytać jeżeli tak bardzo zależy.

Opublikowano

ja jeszcze do posta Cris'a

najwazniejszy jest internet! co prawda malo ram ale tez wystarczy jakos

70 osob + powinno zapewne grac :D

@edit

co do dedyka to nie lepiej kupic mocny vps?:D

Opublikowano

@UP

Mocny VPS i tak ceną dogania dedyka, przy czym dedyk uciągnie więcej osób, a na dodatek VPS jest współdzielony z innymi i niestety to też przekłada się na wydajność.