Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przecież Clientside oznacza że przetwarzane informacji dzieje się ze strony Clienta, czyli na komputerze gracza. A co za tym idzie, mamy do tych informacji dostęp.

Opublikowano

bo masz od razu serwer i klienta gry na komputerze grając offline czyli pełen dostęp do obydwu

online masz tylko klienta , no chyba ze wymyśliłeś przy okazji sposób na dostęp do serwera

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Dziwne, za pomocą Game Engine znalazłem adres magazynka pewnej broni. Ustawiam amunicje na 5, jednak w magazynku nadal jest 45 pocisków. Jednak kiedy je wystrzele, wyskakuje mi że mam 0 naboi w magazynku jednak nadal strzelam (każdy na serwerze to widzi) lecz nie zadaje obrażeń. O co w tym chodzi?

Opublikowano

bo dla serwera nie masz już naboi a dla gry na kompie ( klienta ) masz nieskończoną wartość albo zamrożoną , dane pomiędzy grą a serwerem są cały czas na bierząco wymieniane i nawet wystrzał jednego naboju jest rejestrowany na serwerze a nie w grze na kompie

poczytaj troche o budowie gier i architekturze klient-serwer, budowa pakietów tez sie przyda przy okazji

zresztą architektura gier umożliwia dużo działań w zmianie warunków gry jednak to co działa w jednej grze nie musi działać w innej albo działa całkiem na odmiennych zasadach i to już zależy od engine gry, czasem od bugów/błędów serwera

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Rozumiem.

Lecz jest jeszcze inna rzecz której nie rozumiem, otóż powyżej napisaliście że nawet jeśli coś jest clientside, nie ma się do tego pełnego dostępu. Jednak taka, na przykład, lokalizacja postaci jest clientside w większości grasz MMo (tak mi się przynajmniej zdaje). Za pomocą Cheat Engine znalazłem adres obu osi i mogę je dowolnie zmieniać, i działa to nie tylko u mnie na monitorze, ale również na stronie serwera. (tzn. mogę się "teleportować")

robem, z Twojego postu wynika (tak przynajmniej to zrozumiałem) że zmiany wartości cliensite zostają zmieniane tylko u nas w komputerze. Jednak moje "teleportowanie" kompletnie temu przeczy...

(( Wybaczcie mi moją małą wiedzę w tym zakresie, nie jestem ani programistą, ani "pr0 h4x0rem". Po prostu znalazłem kilka programów i się nimi bawię ^^ ))

Opublikowano

jak widzisz niektórymi wartościami możesz operować sobie dowolnie ale innymi już nie , inne są robione bezpośrednio w grze ( operacje na pamięci ) jeszcze inne poza grą ( np operacje na pakietach )

jak ci napisałem w jednej grze to zrobisz w innej już nie a w jeszcze innej nawet uruchomisz ale np nie uaktywnisz by działał , w wersji multi zadziała ale np w wersji single już nie i vice versa...

przecież ktoś kto siada do robienia hacka do np COD , nie bierze kodu hacka z Metina czy sposobu zastosowania go w tej grze mimo że końcowym efektem hacka w obu przypadkach gier jest dokładnie to samo ale osiągnięte w specyficzny sposób dla danej gry

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Dzięki wielkie, ale mam jeszcze jedno pytanie nie związane z Cheat Enginem. Tworzenie cheatów/botów "bawi" mnie, chciałbym przejść z tym na wyższy poziom. Mógłbyś mi powiedzieć o czym jeszcze (pomijając Cheat Engine) powinienem wiedzieć zajmując się tym?

Znam PODSTAWY AutoIt, powinienem kontynuować jego naukę czy lepiej przenieść się na inny język? (C, Delphi, Pascal, Assembler odpadają)

Opublikowano

w CE masz tutorial wbudowany , by w miarę opanować powinieneś go przejśc w całości i nie mieć problemów ze znalezieniem potrzebnych wartości

p.s. widziałem gdzieś tutorial w pełni przetłumaczony na język polski , jeśli nie ogarniasz w pełni angielskiego technicznego języka bardzo się przyda , poszukaj na google

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Znam PODSTAWY AutoIt, powinienem kontynuować jego naukę czy lepiej przenieść się na inny język? (C, Delphi, Pascal, Assembler odpadają)

Skoro tylko autoIt to daj sobie spokój.

RAsfepN.png
Opublikowano

tia, nie wszystko zrobisz w języku skryptowym jak autoit, możliwe do zrobienia w nim ale stopień skompikowania już tak jest wielki że podstawy na pewno się nie przydadzą , tym bardziej że i ja nieraz wymiękałem i rezygnowałem z dalszej zabawy w autoit nie widząc sensu kontynuowania

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

• Dodaj nową pozycję...