Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zapomniane Moby [Ciekawostka]

Pochdonsai

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

150pxrana.png

Rana była mobem, który przypominał małą dziewczynkę z kapeluszem żaby. Początkowo była w fazie Indev, jako test. Rana została stworzona przez Dock'a, dla własnego projektu (lata temu). Gdy Dock dołączył do zespołu Mojang'u odtworzył Ranę z powrotem na potrzeby gry. Oprócz Rany, Dock dodał do gry trzy podobne NPC (Non Player Character), którymi byli: Steve, Czarny Steve oraz Beast Boy. Wszystkie cztery postacie, zostały usunięte z gry, gdy Dock odszedł od Mojang'u. Rana szybko stała się ulubienicą fanów gry, wiele z nich ma jeszcze nadzieję, że zostanie ona przywrócona do gry. Na osobistej stronie Dock'a, można znaleźć jeszcze kilka zdjęć z Raną (także inne jego dzieła).

Wypadające przedmioty:

1 jabłko

Ciekawostki:

Rana oznacza "żaba" w języku łacińskim, hiszpańskim i włoskim.

Rana była pierwszym mobem, który wydawał odgłos człowieka, gdy został zaatakowany.

Rana tak samo, jak inne moby dodane przez Dock, poruszała się bez animacji.

Rana jest uderzająco podobna do Jenny Sanderson znanej z gry Chibi-Robo!.

150pxsteve.png

Steve to nazwa jednego z wariantów teraz już niewykorzystanych mobów ludzi. Zostały one wprowadzone do gry jako test w etapie Indev. W tamtym momencie, stwierdzili, że avatar gracza będzie wyglądał w przyszłości jak Steve, choć nie wyglądał jak górnik.

Steve został stworzony przez "Docka", dawnego pracownika Mojanga, tak samo jak podobnie wyglądających Ranę, Czarnego Steve'a i Beast Boy'a. Wszystkie zostały usunięte, gdy Dock opuścił Mojanga. Model gracza pozostał tak samo jak NPC człowieka.

Wypadające przedmioty:

Nić

Ciekawostki:

Człowiek, czyli aktualny model naszego avatara w Minecraft pojawia się w Super Meat Boy pod imieniem Steve. Notch jednak nie jest pewien czy jest to oficjalna nazwa naszego avatara, więc za każdym razem gdy pisze jego imię, stawia przy nim znak zapytania. Steve?

beastboy.png

Beast Boy był jednym z mobów stworzonych przez Dock, jako test w fazie Indev. Oprócz Beast Boy'a, Dock dodał do gry trzy podobne NPC (Non Player Character), którymi byli: Steve, Czarny Steve oraz Rana. Wszystkie cztery postacie, zostały usunięte z gry, gdy Dock odszedł od Mojang'u.

Wypadające przedmioty

Pióro

Ciekawostki

Nazwa "Beast Boy" została nadana tej postaci, ze względu na podobny wygląd "Bestii" z kreskówki Młodzi Tytani.

Zródlo : http://pl.minecraftwiki.net/

8859818044db9a4eb52529.png

Daj -,to nic nie kosztuje a jak motywuje

Opublikowano

Hehe dobre o tym nie wiedziałem jedynie gdzieś coś o tej dziewczynce obiło mi się o uszy dobra robota łapaj - jak wolisz :P

//nie umieszczamy gifow w sygnach

Opublikowano

Pierwsze słyszę wgl o takich postaciach, ale miło poczytać sobie o starym dobrym minecrafcie :)

Mi się nie przyda, ale leci - ;d

Opublikowano

Nawet o tym nie wiedzialem lap -

daj - BO KANAPKE TWOJA ZJEM

Witam ja jestem jajjyojker a to muj nowy profilek ktury jest suuuuper! polecam dajcie mi - bo kanapke wasza zjem wbiajajcie i komentujcie#

Daj mminusa bo kanapke zejm twoja i bedzie zle mnia mniam

Opublikowano

szkoda ze juz nie ma :((

Beda jeszcze kiedys mowie wam : )

sygnaqa.png

Zrobie strone pod serwer minecraft.

Zrobie Avatar.

Zrobie Sygne .

Gość TheMorteMaster
Opublikowano

A jaki to był minecraft?. Alpha?.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...