Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] No Hamachi Vs Dedyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej

jak w temacie^^

chcialem postawic serwer <dla mnie i przyjaciol> dedyk < na takiej postawie jak sie stawia dedyka i na takich plikach> badz no hamachi. wiem ze na plikach hamachi, no hamachi trzeba portmapa a jak wiadomo bugniete mapy nie pozwalaja na normalna gre. a wiec skad moge wziasc pliki serwerowe gotowe na hard dedyk?

;]

Opublikowano

Zalecam zapoznać się z regulaminem działu serwery prywatne ponieważ dyskutujemy w nim wyłącznie o prywatnych serwerach a nie o ich tworzeniu albo edycji.

Przenoszę do działu tworzenie serwerów prywatnych

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

nie nie chodzi mi o to jak sie robi. tylko jak wiadomo < ja mam bynajmniej taki problem> że mam zawsze zbugowane mapki i nie przejde nawet do m2 nie wiem dlaczego i nie wiem co lepsze no hamachi hamachi czy dedyk < na jakich plikach>

;]

Opublikowano

Pliki na dedyka są takie same jak na inny serwer, tylko po prostu w 'kawałkach'... Samemu konfigurujesz większość rzeczy, przecież po skonfigurowaniu serwera możesz na niego wrzucić swoje pliki.

Co do kickania i bugów, to wina jest po twojej stronie, coś robisz źle :f

Opublikowano

no ale nie wiem co;/ robie jak w tutach tzn pobieram pliki virtual pc pozniej konfiguracja itp loguje sie do freebsd portmapa by backe 57 <wiele innych tez probowalem> ./start itp serw mi smiga robilem na podstawie wielu tutow i nadla mam to samo za kazdym razemm nawet plikow;/

;]

Opublikowano

zapora nie, bo wylaczalem antywira wylaczalem po za tym porty mialem na zielono kompa neta mam dobrego 1mb/s czy jak sie to pisze ram 1gb < choc na virtual pc moge dac tylko 250mb>

;]

Opublikowano

hmm, to by się mogło zgadzać.

Klient - ok. 500 mb ramu

Serwer - ok. 100 mb + 250 mb dane na serwer

To jest 850 mb

+ aplikacje systemowe i twoje programy... Być może dochodzi do pewnego żużycia ram, a przy większym 'wysiłku' - teleporcie kicka cię ;x

Powodów może być kilka, ale jakoś ten wydaje się być najbardziej prawdopodobnym.

Opublikowano

gram na spolszczeniu;/ a wszystkie pozostale programy sa zamkniete oprocz hamachi i portmapa i virtual pc oczywiscie

@edit co zrobic by zwiekszyc "mozliwosc" "Dania" wiekszosc ramu na serwer? by smigalo spol serwer i system;/

;]

Opublikowano

gram na spolszczeniu;/ a wszystkie pozostale programy sa zamkniete oprocz hamachi i portmapa i virtual pc oczywiscie

@edit co zrobic by zwiekszyc "mozliwosc" "Dania" wiekszosc ramu na serwer? by smigalo spol serwer i system;/

Sprubuj na VirtualBox zrobić serwer też tam miałem że mnie wywalało jak się ruszyłem albo teleportowałem na inna mapę ... Mam na VirtualBox i mnie nie wywala a co do ramów to musisz sobie je kupić w sklepie nie wiem jakie masz ddr1 1GB kosztują 200zł , 512MB kosztuje do 100zł . A co do serwera twojego to spróbuj tak jak ci mówiłem , ale mi się wydaje że tak jak @UP mówi że to jest wina ramów przeciążasz je i to ostro zobaczysz że komp ci padnie bo procesor tego nie wytrzyma i spali ci płytę główną . Jeśli pomogłem liczę na +