Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak Dodac Itemy Do Sklepow U Handlarza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka

Jak dodac itemy do poszczegolnych sklepow u jednego handlarza ? Chodzi mi o to ze: U handlarza zbrojami sa 4 sklepy i we wszystkich sa te same itemy. Jak dodac swoje itemy do kazdego sklepu ? Tak zeby w kazdym sklepie byly inne itemy :)

Bardzio prosze o pomoc i z gory dziekuje :)

Opublikowano

w quescie podajesz id sklepów z pliku shop_item w player.

zawsze możesz stworzyć sklep nowy w tym pliku.

co do ustawiania itemów w sklepie to od lewej dajesz id sklepu, id przedmiotu, ilosć.

waghtv.png

Opublikowano

Tylko ze jak dodam dla 9003 (handlarz roznosciami) to mam w nim 2 sklepy i w kazdym sklepie bedzie to samo. A mi chodzi o to zeby w kazdym sklepie u handlarki bylo co innego

Opublikowano

no to robisz quest ze gdy kliaksz na Handlarkę pokazuje ci się say a w tym masz 5 opcji, niech każda nazywa się opcja 1, to robisz nowy sklep w pliku o id np. 600 w quescie dajesz ze po kliknieciu opcji 1 ma otwieracsie sklep o id 600 potem robisz sklep o id 601 i opcja 2 ma otwierac sklep o id 601. mapiętaj id sklepu nie npc

waghtv.png

Opublikowano

Zalecam zapoznać się z regulaminem działu serwery prywatne ponieważ w dziale dyskutujemy wyłącznie o prywatnych serwerach a nie o ich tworzeniu albo edycji..

Przenoszę do działu tworzenie serwerów prywatnych

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

też to mam ale nie niszczy serwera więc nie martw się.

patrz... w tabeli shop dodajesz nową linijkę. vnum ustaw jak chcesz. np 600, name też jak chcesz, npc vnum zostaw na 0. teraz w quescie dajesz że Opcja 1 ma otwierać sklep o id 600, aby dodać itemy do tego sklepu dajesz w shop_item nową linijkę. po lewej to id sklepu ( w tym przyapdku 600 ) na środku id itemu, po prawej jego ilość.

waghtv.png

Opublikowano

Ok juz rozumiem , dziekuje bardzo ;) + leci BTW jak mam ten blad to mi sie nie chce wlaczyc serwer wogole ;/ mam ciagle blad podczas laczenia z serwerem ;/