Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Co Zrobić Gdy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1. Podczas ekranu logowania postaci gra mi się wyłącza do pulpitu.

Uruchamiamy grę przez aplikację które nazywa się "PatchUpdtaer" jako Administrator. Jest ona w głównym katalogu z grą metin2. Czasami żeby zadziałało trzeba uruchomić aplikację 2/3 razy.

2. Podczas gry, grafika w metinie momentalnie rozmazuje się i jest niewyraźna.

Ściągamy najnowsze sterowniki do karty graficznej, jeżeli problem nie ustepuje, pobierz program Everets i sprawdź temperaturę karty graficznej. Jeśli będzie powyżej 700C, otwieramy komputer i czyścimy go z kurzu sprężonym powietrzem. Wyjmujemy kartę graficzna, czyścimy ją dokładnie z kurzu. Jeżeli karta jest obudowana to odkręcamy obudowę, czyścimy zawartość, wentylatorek, dodatkowo możemy użyć pasty termoprzewodzącej na procesor karty graficznej.

3. Podczas grania w metina obciążenie procesora wynosi powyżej 90%. Co robić?

Najpierw sprawdzamy czy komputer spełnia minimalne wymagania gry i czy w tle nie pracują inne aplikacje.

4. Nie mogę usunąć postaci mimo, iż wpisuje poprawy kod.

Aby usunąć postać, należy zrobić tzw. relog i będziemy mogli swobodnie usunąć postać.

Dodatkowo sprawdzamy czy dobrze przepisujemy kod.

5. Nie widzę log gildii.Co zrobić?

Wchodzimy do głównego katalogu metina i czyścimy folder "mark" i cieszymy się logami gildii.

6. Widzę jak na co niektórych serwerach gracze piszą podwójne wiadomości na wołaj. Jest to jakiś bug?

Tak. Jest to błąd występujący po stronie serwera.

7. Gdy włączam grę nie mam kolorów tylko czarno - białe kreski. Co zrobić?

Jeżeli problem występuje jedynie przy grze w metina to pobieramy najnowsze sterowniki karty graficznej.

Jeżeli problem występuje przy paru grach to skutków może być kilka:

-Karta się przegrzewa

-Karta jest zakurzona

-Karta jest fizycznie uszkodzona

8. Podczas grania w metina wyświetla mi się komunikat "HackShield: Start_Service_Error(errorCode:=204)". Co mam z tym zrobić?

Resetujemy komputer, powinno pomóc.

9. Podczas grania wyskoczyła mi informacja "DETECT_MACRO(checkCode=10104).

HackShield jest dość czułym programem i każda aplikacja, może zakłócić jego pracę. Najlepszym rozwiązaniem dla tego problemu jest wyłączenie WSZYSTKICH aplikacji przed włączeniem gry, takich jak GG/tlen, antywirus, różnego rodzaju clienty do pobierania programów, inne gry. Błąd może również występować poprzez szybkie przełączanie okienek gry, albo gra - inny program. Jeszcze innym powodem mogą być tzn. hotkeye w klawiaturze/myszce - wystarczy przestać ich używać, albo wykasować sterowniki od nich.

10. Podczas gry, gdy chcę napisać coś na wołaj pojawia mi się komunikat "Twoja blokada czatu trwa jeszcze XY godzin".

Najwidoczniej za bardzo spamowałeś albo przeklinałeś na czacie i GM miał dobry humor i tylko zablokował Ci czat . Blokada mija tylko wtedy gdy postać jest zalogowana.

11. Po trzydziestu dniach zniknęła mi fryzura z IS. Chcę ją odzyskać!

Niestety. Musiałeś kupić fryzurę trzydziestodniową z atrybutem na daną klasę postaci. Nikt Ci nie zwróci fryzury.

12. Nie mogę otworzyć IS w grze. Pokazuje mi się błąd "Item Shop został już otwarty. Nie można go kilka razy otwierać".

Najwidoczniej chciałeś wejść do IS z innego konta, a poprzedniego nie zamknąłeś. Musisz zamknąć obydwa okna sklepu i spróbować ponownie. Jeżeli błąd będzie nadal występować to wyłącz metina, odczekaj pięć minut i zaloguj się. Lub skorzystaj ze sklepu dostępnego na głównej stronie gry. Czasami może się tak dziać z powodu wspólnego IP (sieć osiedlowa, wi-fi, sieć domowa).

13. Podczas gry w metina, kursor myszki jest "spowolniony".

W ustawieniach gry odznacz opcje "use software cursor".

14. Podczas ładowania torrenta pokazuje mi się błąd "System nie może odnaleźć określonej ścieżki". Co robić?

Jedynym wyjściem jest reinstalacja metina.

15. Podczas patchowania gry, pokazuje mi się następujący błąd "Failed to decompress!, errno -4"

Plik, który pobierasz nie pobrał się całkowicie. Rozwiązaniem jest zamknięcie patchera i ponowne włączenie go.

16. Podczas włączania metina wyskakuje mi następujący błąd "metin2.create_no_apropriate_device"

Przyczyna jest prawdopodobnie problem z karta graficzna, nieodpowiednie sterowniki, brak directX, karta nie spełnia wymogów gry (nowe karty tez niekoniecznie). Potrzebny aktualny driver karty lub nowa karta graficzna.

17. Podczas grania, często mnie wylogowuje.

Problem z łączem internetowym, słaba jego wydajność/jakość przepustowość. Nie jest istotne czy mamy 256kbps czy 2mbps, musi być zapewniona przepustowość do serwera gry, a nie tylko do pierwszego węzła sieci.

18. Nie mogę uruchomić gry - pokazuje mi się błąd "Waiting on Exit process.". Co robić?

Kliknij prawy przycisk myszy na ikonce metina --> właściwości -- zgodność i poziom uprawnień --> Uruchom jako Administrator i OK.

19. Gdy loguje się do gry po resecie serwera moja lista przyjaciół jest pusta. Co zrobić?

Musisz poczekać chwilę i wszystko wróci do normy.

20. Gdy loguje się do gry po resecie serwera nie jestem w mojej gildii, a nie odchodziłem z niej/lider mnie nie wyrzucał. Co zrobić?

Musisz poczekać z 15 min i wszystko wróci do normy. Czasem potrzebny jest relog.

21. Podczas gry w metina zmieniło mi się ustawienie klawiszy, zamiast "y" jest "z".

Naciśnij kombinacje klawiszy ctrl + shift

22. Nie mogę włączyć metina - pojawia mi się następujący komunikat "Other program is already patching."

W folderze gry wykasuj plik Patch.flg

Czy gdzieś napisałem że sam napisałem? Nie..

Edytowane przez Baby B

1303741113-U170772.png

Sygna by

TamiS

Opublikowano

Nie ładnie kopiować czyjeś prace. Mógłbyś przynajmniej napisać kto to wykonał i skąd do wziąłeś.