Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc]Odczytanie Wartości W Metin2

ps19

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie jak odczytać adres PŻ w Metin2.Meczę sie z tym od godziny i nic

Opublikowano

Zależy ile masz hp. Odpalasz CE, wpisujesz swoją ilość HP i bierzesz First Scan. Potem strać trochę HP i w CE wybierz Decrease Value. Potem poczekaj troche aż się zregenerujesz i znowu Extract Value i twoja ilosć HP. Rób tak aż zostanie kilka adresów.

#Include <brain.h>

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Próbowałem z yangami,hp , statystykami postaci w celu treningu ale w tej grze nawet sh nie moge zrobić w tym skanerze pamięci poprostu się nie da nawet jak ładnie się wbijam w proces. Nie wiem jakieś inne zabezpieczenia??? Tylko nick i level udało mi się zmienić

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ma ktoś może adresy, oraz offsety do PŻ w metinie ? Bo znalazłem parę ciekawych adresów wraz z offsetami, lecz za żadne skarby nie mogę się dorwać do hp, tzn. w pamięci znajduje tylko hp w postaci tekstu, a do niego nie mogę znaleźć dobrych (stałych) wskaźników, natomiast nie mogę znaleźć, żadnych floatów czy innych typów (do tego pewnie by szybciej zanalazł pointery).

Opublikowano

nie wiem co ci da nawet posiadanie tych adresów skoro nie zablokujesz na sztywno ani nie dodasz niczego więcej ponad to co realnie masz w grze

dla każdej wersji gry ( serwera ) trzeba mieć inne wartości i nie zawsze sa takie same po aktualizacjach

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

nie wiem co ci da nawet posiadanie tych adresów skoro nie zablokujesz na sztywno ani nie dodasz niczego więcej ponad to co realnie masz w grze

dla każdej wersji gry ( serwera ) trzeba mieć inne wartości i nie zawsze sa takie same po aktualizacjach

Ja to wszystko bardzo dobrze rozumiem, jednak chcę zrobić autopota. Mam już kod odpowiedzialny za picie potek, przeszukiwanie eq itd, wiem że każdy serwer ma inne wartości i że jeśli je zmienię to będą one zmienione tylko po stronie klienta (czyli tylko wizualnie). Co do wersji metka to chodzi mi o PL, albo chociaż wskazówki jakie wartości przyjmuje hp gdy jest full, gdy jest ubytek hp i gdy postać dedła (czyli widać, iż na minusie jest).

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

mam trochę głupie pytanie ale nie wiem co to jest pointer? jak go używać i do czego morze służyć w cheat engine

http://en.wikipedia.org/wiki/Pointer_(computing)

Opublikowano

mam trochę głupie pytanie ale nie wiem co to jest pointer? jak go używać i do czego morze służyć w cheat engine

Pointer jest to adres statyczny czyli wskaźnik, który wskazuje na dany adres.

Przykład:

Szukałem kiedyś adresu, który odpowiada za życie w grze. Udało mi się. Przeszedłem następny poziom i adres się zmienił więc musiałem szukać od nowa :////

Aby tego nie robić musiałem znaleźć adres statyczny, który jak przejdę na następny lvl nie zmieni się. Gdy robisz czity to jest niezbędne, ponieważ w ogóle by nie działały.

Myślę, że jasno to napisałem abyś za pierwszym razem zrozumiał ;)

Pointer w CE jest zaznaczony kolorem zielonym.

Tu masz opis jak znaleźć.

http://coding-gods.org/topic/17-tut-cheat-engine-krok-5-pointers/

GrottyCracker22.png
Opublikowano

to powinno być pomocne : http://www.mpcforum.pl/topic/210439-lineage2-i-szukanie-wzkaznika-do-hp/

w tutorialu to jest proste, w grach nie zawsze bazowym jest plik główny gry który skanujesz http://www.mpcforum.pl/topic/210439-lineage2-i-szukanie-wzkaznika-do-hp/page__view__findpost__p__1572696

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...