Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie O "Domowy" Telefon

ernest011

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema , dzisiaj z nudów chciałem coś wymyślic do porozumiewania sie z moim sasiadem (odległość około 8m)

i pomyslalem , ze kiedys cos mowiono o dwoch puszkach polaczonych sznurkiem. Czytalem cos o tym na necie i podobno dziala , tylko nie wiem czy bedzie dzialac na taka odleglosc jak 8m.

Czy ktos juz cos takiego robil ??

wiem , ze to troche glupie , ale z nudów wszystko :P

W moich kręgach już wielu odpadło !

Weteran
Opublikowano
tylko nie wiem czy bedzie dzialac na taka odleglosc jak 8m.

Idz do Pogromcow Mitow ''Dzejmi Hajneman'' z przyjemnoscia obali kolejny mit ; >

Mam w nosie co mi dasz , ale jak juz to Zbieram minusy

mpccopy.jpg

Co to jest? Ma pięć liter - pierwsza to "K", a ostatnia to "s". Twarde owłosione, w środku ma biały płyn.

Odpowiedź: KOKOS, a ty co myślałeś? ;p

Opublikowano

Już chyba nawet obalali, ale wątpię czy na 8 metrów to będzie działało, zwłaszcza, że prawdopodobnie sznurek będziecie przeprowadzać przez drzwi.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Nie zartuje.

Sznurek nie przez drzwi :P przez okno , jego okno jest naprzeciwko mojego i nie ma zadnych przeszkod pomiedzy ta przestrzenia.

Walkie talkie troche drogie ;/

Opublikowano

Nie ma szans. Ty w ogóle wiesz co mówisz? Głos ma polecieć przez sznurek? Weź pomyśl zanim coś napiszesz.

RAsfepN.png
Opublikowano

Jeju.. Od czego są telefony / komunikatory internetowe?

Nie żyjemy w epoce kamienia łupanego by stosować tak prymitywne metody.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Głos wytwarza jakieś fale , które są mogą być przeprowadzone przez sznurek , a puszka robi dźwięk mocniejszy. Mi jednak wydaje się , że są szanse.

@EDIT

co myślicie o tym ?

http://www.howstuffworks.com/question410.htm

Opublikowano

Głos wytwarza jakieś fale , które są mogą być przeprowadzone przez sznurek , a puszka robi dźwięk mocniejszy. Mi jednak wydaje się , że są szanse.

@EDIT

co myślicie o tym ?

http://www.howstuffworks.com/question410.htm

Chcecie robić z siebie błaznów? Siedzieć pod oknem i gadać do puszek, co zresztą i tak nie wypali..

Nie ma bardziej cywilizowanych sposobów komunikacji międzyludzkiej??

1373662483-U83583.png

Opublikowano

@up

...

Chce to zrobic tylko i wylacznie z nudow.

Jesli bedzie dzialalo i tak to rzuce w kat , jezeli nie to tez rzuce.

Ja jednak sprawdze to osobiscie.

Temat mozna zamknac >.<

Opublikowano

Chcecie robić z siebie błaznów? Siedzieć pod oknem i gadać do puszek, co zresztą i tak nie wypali..

Nie ma bardziej cywilizowanych sposobów komunikacji międzyludzkiej??

lepsze to niż grać w metina ;]

@topic

bardziej prawdopodobne by to było jeżeli zamiast sznurka dać tam jakąś tjb. gumową rurke ,ale nie wiem :)

możecie próbować

hersygna.png
Opublikowano

Znalazłem filmik na YT

http://www.youtube.com/watch?v=N6Avz8zrFg8&feature=related

co o nim myslicie ?

Opublikowano

Zamiast sznurka daj kawałek węża. Kiedyś tak z kumplem zrobiliśmy do domku na drzewie ;] Zamiast puszek mogą być butelki ucięte.

1303741113-U170772.png

Sygna by

TamiS

Opublikowano

Przez sznurek nie ma mowy na tak dluga odleglosc ! , jest to mozliwe ale na 1 metr zaledwie 2 metry . ludzie nie mowcie kup walkie talkie chce sprobowac to i tak nie kupi ... Zrob puszke z bardzo duzym otworem i zamontuj tam jakos (nie wiem jak pokombinuj) wąż ogrodowy :P nie wiem czy wypali

Opublikowano

Kiedyś tak robiłem o.O Działało tylko sznurek musi byc mocno napięty a puszka tak jak na filmiku, przytwierdzona byle by nie było w niej innych dziur... Dzięki temu drgania śmigają przez sznurek a puszką zwiększa częstotliwość (przynajmniej tak nam mówili nauczyciele).

2rc8k5i.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...