Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka Pytań Dot. Ps3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż chciałbym zakupić PS3 i nasuwa mi się takie pytanie: Killzone 3 działa TYLKO z PlayStation Move?

Czy jeśli np. zakupie starszą wersje PS3 <np . 60 GB> to będą mi działać wszystkie gry- te nowsze również? :)

Czy można zakupić kartę pamięci do PS3? Coś w rodzaju tego co było do PS2 :)

No to narazie na tyle, będą + jak ktoś chce :)

sygnakrlik.png

By Baksiu :D

Opublikowano

Ekhem. A więc tak:

Killzone 3 działa i bez Move tak więc się nie martw, że nie popykasz : )

Tak jeżeli zakupisz nawet wersję z dyskiem 60 GB to i tak pograsz w te nowsze gry (chyba, że ci pamięci braknie to wiesz).

Można zakupić takową kartę. Poszperaj na necie i znajdziesz. Mój kolega z 80 GB ma teraz 500 GB HDD

@down każda gra instaluje się na dysku. Ja posiadam dysk ok. 80 GB i powiem ci, że mi to nie wystarcza. Przy mojej dawnej kolekcji (ja wiem?) 13 gier to był taki tłok w archiwum, że masakra. Teraz dochodzą gry po 5, 6 a nawet i czasami 8 GB które trzeba zainstalować aby chwile w nie pograć i potem odłożyć na półkę aby się kurzyły.

Teraz obecnie posiadam raptem 6 gierek i dalej czuję straszny ucisk w pojemności.

1344070068-U346826.png

Sygnatura wykonana przez: Marselo

Opublikowano

Duży dysk w PS3 nie jest specjalnie potrzebny, bo nie ma przymusu instalacji gier. Jeśli tego nie robisz na dysku przechowywane są tylko zajmujące niewiele miejsca save'y.

Opublikowano

Dobra a więc: Np. kupie takie killzone, wsadze płytke, to ona automatycznie zainstaluje mi się na dysku?

Killzone, to ... bo ja wiem? Jakieś 5-10GB?

Jeśli tak- to ok rozumiem , a jeśli nie to chciałbym to jeszcze dokładniej dostać opisane- będą + albo -.. jak kto chce :)

EDIT: aa i czy te gry następnie można usunąć i zostawić Tylko Save'y? czy jeśli usunę grę z dysku to poleci razem z Save'm?

sygnakrlik.png

Opublikowano

Niee, cała gra ci się nie zainstaluje jedynie może jakiś patch albo część gry która przyspieszy loadingi . I je też można usunąć ale raczej się ich nie rusza (no chyba że sprzedałeś grę i nie będzie ci potrzebny )

Co do pamięci dysku to o to się nie martw .Mam całkiem sporo gierek i chyba z 25 dem na dysku a mam jeszcze z 70 GB wolnego miejsca na dysku ( 120 GB )

A jeśli już byś miał zamiar ściągać bardzo dużo gier z playstation store to w każdym razie można dokupić ale bardzo wątpie by do tego doszło ,]

WhatShouldIDo.png

Opublikowano

Niee, cała gra ci się nie zainstaluje jedynie może jakiś patch albo część gry która przyspieszy loadingi . I je też można usunąć ale raczej się ich nie rusza (no chyba że sprzedałeś grę i nie będzie ci potrzebny )

Co do pamięci dysku to o to się nie martw .Mam całkiem sporo gierek i chyba z 25 dem na dysku a mam jeszcze z 70 GB wolnego miejsca na dysku ( 120 GB )

A jeśli już byś miał zamiar ściągać bardzo dużo gier z playstation store to w każdym razie można dokupić ale bardzo wątpie by do tego doszło ,]

Mieszkam w Anglii, więc będę gry kupował wyłącznie oryginalne a więc raczej nie będe niczego ściągał. Dobra dzięki chłopaki za pomoc, niedługo się jeszcze pojawi temat jakie gry polecacie , i dlaczego. A tymczasem: DZIĘKI! :)

Temat do zamknięcia.

sygnakrlik.png