Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Kim Grać - Jak Dobrze Wybrać Postać

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Ten poradnik pomoże nowym , którzy nie znają się na postaciach , może też pomoże dla graczy Metina nie nowym , którzy grali cały czas jedną postacią a może mają chęć zmienić :]

1.Sura

-WP

Postać jest połączeniem bodym z mentalem , ponieważ ma tak jak by aurę jako czarowane ostrze oraz silne ciało jako czarowaną zbroję. Na wyższych lv jes to jedna z najlepszych postaci do expa , świetnie radzi sobie w DT między 65-70+lv.

Ocena ogólna postaci według mnie: 8/10

-BM

Jest to jedna z najlepszych postaci do PvP , ponieważ ma ducha który sam atakuje przeciwnika oraz ma też ochronkę. Postać ma też silny skil , który jest nazywany ''strefką''. Na privach (prywatnych serwerach) najlepiej jest , gdy już Ci się nie chcę expić , wtedy zmieniasz na BM'ka , bonujesz sobie eq (nie musi być jakoś pro , wiele poradników znajdziesz jak bonować eq) Ta postać ma taki minus , że jest dość słaba do expa.

Ocena ogólna postaci według mnie: 7,5/10

2.Wojownik

-MENTAL

Jest to bardzo dobra postać do expa , jednak na wyższych levelach robi się trochę nudna (75+) do pvp też jest spoko , gdy wybonujesz sobie eq i zrobisz dobre skile ;)

Ocena ogólna postaci według mnie: 7,5/10

-BODY

Dobra postać do pvp szybka, dynamiczna. Czasami jest tak , gdy masz dobrego berka walisz tak szybko , że Twój przeciwnik prawie wcale nie może wstać. Do expa jest trochę mniej lepsza , ja gdy pierwszy raz grałem w Metina (na PL'u) moją pierwszą postać był właśnie woj body wbiłem nim 61lv , był by większy ale mi go ukradli:( nie będziemy tutaj gadać o moim koncie tylko o postaciach:). Postać jest dobra na niskich levelach potem od 40lv musisz mieć dobre eq żeby mieć dużo defa , ponieważ będziecie padać w expie , lecz postać wymiata na wyższych levelach (75+).

3.Ninja

-DAGGER

Właśnie gram tą postacią obecnie , zawsze grałem surą oraz wojem. Postać jest szybka , szybko zabija potworki gdy expisz. Z konia bije się lepiej mieczem a z buta (nie z konia) bije się lepiej szyletami. Postać jest też jedną z najlepszych postaci do PvP , na wyższych levelach czasami dagger położy nawet BM'a.

-ARCHER

Nie grałem nim nigdy , ale powiem wam to co wiem. Jest do także dobra postać do pvp , ale do expa hmm.. dużego levela nim nie wbijesz , chyba że najpierw grasz daggerem a potem zmieniasz na archera..

Ocena ogólna postaci według mnie: 6/10

4.Szaman

-SMOK

Jedynie co grałem to na koncie siostry , powiem wam to co wiem ;). Postacią nawet nawet dobrze się expi , do pvp trzeba mieć dobre wybonowane eq oraz dobre skile.

-HEALER

Nie grałem , ale opowiem to co wiem. Postać taka średnia do expa , ale do pvp jest też dobra , gdy grałem BM , nawet kiedyś healer mnie położył.

Opublikowano

yhym

estetyka - dobra

tutek - dobry , wszystko w nim jest ( co najważniejsze )

ogółem spoko

+ łap :)

Pozdro

ps. nie ten dział ..

,ale to szczegół