Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Nie Odpychanie Z Konia

Futrzak2707

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam "nie odpychanie z konia" wiele jest o tym tematów lecz wszystkie są z dmg hackiem a podczas bicia z konia mój woj wali tak jakby z duchowego i przez to GM`owie się czepiają.

Proszę o link tylko z tą funkcją bądź też z dmg o ile nie bd robił "duchowego" :)

Z góry dziękuje wynagrodze + oraz - jak kto woli :D

Opublikowano

To widac tylko u ciebie ze tak smiesznie skacze na koniu... gm tego nie widzi bo ma normalne pliki oni widza jkabys normalnie mahal na koniu tylko ze moby od cb nie odlatuja nie przejmuj sie tym

Opublikowano

To widac tylko u ciebie ze tak smiesznie skacze na koniu... gm tego nie widzi bo ma normalne pliki oni widza jkabys normalnie mahal na koniu tylko ze moby od cb nie odlatuja nie przejmuj sie tym

Właśnie że GM widzi oraz inni gracze ja tak samo u niektórych widzę mogę SS wrzucić.

@Edit

Znalazłem odpowiedź ^^

Rozpakuj PC bądz PC2 zalezy kim grasz .

Po rozpakowaniu wejdź do (przykład na woju ) :

ymir work\pc\warrior\horse_onehand_sword

ymir work\pc\warrior\horse_twohand_sword

i otwierasz pliki combo_01.msa , combo_02.msa i combo_03.msa notatnikiem .

W każdym z nich szukasz linijki ExternalForce i wartość zmieniasz na 0.00000 .

Zapisujesz wszystkie pliki i pakujesz

Temat do zamknięcia

Opublikowano

Niestety, nie ma nieodpychania bez DMGhacka. Bynajmniej ja nie spotkałem takiego czegoś.

Ale gdybyś chciał, napisz mi prywatną wiadomość. Dam ci poradnik z innego forum jak to zrobić, albo załączę to tutaj w code.

Tam gdzie mamy File Exactora szukamy pliku RootExtract.xml.

Klikamy na nim prawym klawiszem myszki, wybieramy otwórz za pomocą: notatnik, czy obojętnie jaki program do edycji.

Gdy to zrobimy przeciągamy plik RootExtract.xml na m2.exe i utworzy nam się folder "Source".

Wchodzimy pokolei: [Musisz byc zalogowany zeby zobaczyc linka] potem [Musisz byc zalogowany zeby zobaczyc linka] i szukamy folderu dla klasy, którą edytować chcemy, ja wybiorę przykładowo Wojownka - [Musisz byc zalogowany zeby zobaczyc linka]

I teraz zalezy, czy chcemy edytować bicie z konia z broni jednoręcznej ([Musisz byc zalogowany zeby zobaczyc linka]) czy dwuręcznej ([Musisz byc zalogowany zeby zobaczyc linka]) U szamana i innych klas będzie np. horse_bell i horse_fan dla wachlarzy i dzwonów, horse_bow dla łuku itd.

inny edytor.

Szukamy tam takiej linijki: ExternalForce 

Zmieniamy wartość tego z domyślnej na:

ExternalForce 0.0

I tak w każdych combo.msa Ta komenda spowoduje usunięcie odrzutu podczas bicia z konia. Jeżeli nie będzie działać to kombinujemy dodając wiecej zer itd. W koncu pojdzie [img=http://www.********.pl/public/style_emoticons/default/tongue.gif] Jeśli chcemy odrzut zwiększyć wystarczy, że wpiszemy większe liczby. Musimy to jednak zrobić umiejętnie wzorując się na domyślnych ustawieniach. Oczywiście tak samo robimy wszystko od początku tuta również z pc2.

Aby zmienić odrzut podczas normalniego bicia, szukamy folderu jak powyzej, tylko bez "horse_" na początku. I tam edytujemy combo.msa od 1 do 7! I robimy tak samo, szukamy tych samych linijek itd. Ustawienia bicia z pięści macie w folderze general > attack.msa i attack1.msa!

Nie jest to mój poradnik, pochodzi on z innej strony - ale posłuż się im.

Opublikowano

To jest efekt po stronie clienta. Inni tego nie widza. Tu masz sam plik na nie odpychanie

http://www.mpcforum.pl/topic/266344-dl-gotowe-pliki-waithacka-dmg-na-bron-i-odrzutu-z-konia/

maszbtez cos takiego w kamer modzie. Pobierz go i w oknie logowania wylacz odpychanie.

Temat rozwiazany

;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...