Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Help] Gracze WykonująCy Wrota Alfa W ParedziesiąT Sekund :O

_Quake_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do jasnej przywalonej banii co to ma być:

pkybk8g89ftj8mn.jpg

Jak niby w takim czasie można je przejść? :O

Nawet streunerów w takim czasie sie nie da przejść

Opublikowano

a brałeś poddddddduwae Golca Fe ? który ma ulepszone generatory i co się da ? plus PP na max ?

ps. zmień nazwe tematu

Opublikowano

Panowie nie podniecamy się, tylko ruszamy głową i ooo jest pomysł :)

Prawdopodobnie zostało to zrobione tak:

Cheat engine "prędkość programy"(nie wiem dawno nie korzystałem) na 0,00 , lub jakaś małą wartość 0.0001

Tak właśnie zrobiłem na facebooku 100k kliknięć myszą w 10s :) ( mnie się udało zatrzymać zegar odliczający)

Jak mnie się udało to nie widzę powodów żeby i tu się nie udało, nooo chyba że czas jest zapisywany na serwerze wtedy trzeba wymyślić inny patent na to.

31019.png

18706.png

Targii.gif <<<<<<<<<<MUZYKA

Opublikowano

Podobno w nocy był błąd że jak ktoś w wrota wszedł to od razu otrzymywał nagrodę

Ale graczy którzy to wykorzystali na każdych wrotach powinni ukarać

Opublikowano

Wydaje mi sie, ze zrobiono to podczas zmiany czasu (letni, i zimowy), i serwer nieprawidlowo zliczyl czas :P

Panowie nie podniecamy się, tylko ruszamy głową i ooo jest pomysł :)

Prawdopodobnie zostało to zrobione tak:

Cheat engine "prędkość programy"(nie wiem dawno nie korzystałem) na 0,00 , lub jakaś małą wartość 0.0001

Tak właśnie zrobiłem na facebooku 100k kliknięć myszą w 10s :) ( mnie się udało zatrzymać zegar odliczający)

Jak mnie się udało to nie widzę powodów żeby i tu się nie udało, nooo chyba że czas jest zapisywany na serwerze wtedy trzeba wymyślić inny patent na to.

Bo tu gra toczy sie na serwerze, i przyspieszenie clienta nie ma wplywu na gre?

Opublikowano

Bo tu gra toczy sie na serwerze, i przyspieszenie clienta nie ma wplywu na gre?

przyspieszenie/spowolnienie nie ma wpływu na grę z tym się zgodzę, jednak CZAS może być zapisywany z zegarka clienta( o ile takowy jest wbudowany) wtedy otrzymujesz błędny czas wykonywania wrót które robisz w normalnej szybkości.

Ja wysunąłem pewną tezę która nie musi być wiarygodna.

Dla przykładu masz program który ma sleepa 1000ms jeśli prędkość programu zmniejszysz o połowę sleep bd trwał 2 razy dłużej ale czynności wykonywane przez program bd miały tą samą prędkość.

Czyli wchodząc we wrota serwer otrzymuje co 1s wiadomość cały czas się w nich znajdujesz a czas wrót podlicza od ilości wysłanych pakietów co 1s. Jeśli zmniejszysz prędkość o połowę wysyłasz wiadomość co 2s(a pakietów bd o połowę mniej) co za tym idzie twój czas jest o połowę mniejszy :)

Oczywiście nie wykluczam możliwości że mogę się mylić.

@edit

Dziękuję za minusa, szkoda tylko ze zbieram + :)

Nie muszę się udzielać, mogę dalej czytać forum i zostawiać swoje przemyślenia dla Siebie.

31019.png

18706.png

Targii.gif <<<<<<<<<<MUZYKA

Opublikowano

przyspieszenie/spowolnienie nie ma wpływu na grę z tym się zgodzę, jednak CZAS może być zapisywany z zegarka clienta( o ile takowy jest wbudowany) wtedy otrzymujesz błędny czas wykonywania wrót które robisz w normalnej szybkości.

Ja wysunąłem pewną tezę która nie musi być wiarygodna.

Dla przykładu masz program który ma sleepa 1000ms jeśli prędkość programu zmniejszysz o połowę sleep bd trwał 2 razy dłużej ale czynności wykonywane przez program bd miały tą samą prędkość.

Czyli wchodząc we wrota serwer otrzymuje co 1s wiadomość cały czas się w nich znajdujesz a czas wrót podlicza od ilości wysłanych pakietów co 1s. Jeśli zmniejszysz prędkość o połowę wysyłasz wiadomość co 2s(a pakietów bd o połowę mniej) co za tym idzie twój czas jest o połowę mniejszy :)

Oczywiście nie wykluczam możliwości że mogę się mylić.

@edit

Dziękuję za minusa, szkoda tylko ze zbieram + :)

Nie muszę się udzielać, mogę dalej czytać forum i zostawiać swoje przemyślenia dla Siebie.

rekompensata odemnie za wyłumaczenie

Grubson - Przestań się bać

POLECAM, PRZESTAŃ SIĘ BAĆ I ŻYJ!

Opublikowano

Nie zdziwię się, jeśli zaraz okaże się że ten gościu to Amagad.

Mniejsza oto.

Wg mnie to tak jak opisał NoobKiller. W pół godziny da się przejść alfę, a skoro oni przeszli ją wtedy kiedy nastała zmiana czasu (godzina w tył) to system zamienił czas na minusie, na sekundy. I proszę bardzo - 32 sek.

550W OCZ Fatal1ty Modular SLI, AMD Phenom II X4 960T BOX (3.0GHz, Quad Core, 6MB, 95W, AM3), ASRock 870 870 Extreme3, DDR3 4GB 2000MHz PDP Patriot PGS Sector5 Low Voltage (2x2GB, DualDDR, CL9), Radeon HD6770 Sapphire 1024MB GDDR5, DP, HDMI, DVI, PCI-E 850/4800, SilentiumPC Brutus 410 Pure Black

wqdz690429546a.jpg Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

to fakt ale to za to powinni ukarac i zresetowac ten czas bo to impossible ich pobic ja przechodze alfe w 28/30 min na samych lf2 i to nie do fula drony max 4lvl takze pozdro

Pomogłem ??? Daj + to nic nie kosztuje a mi pomaga :P

rosomak.png

Opublikowano

to fakt ale to za to powinni ukarac i zresetowac ten czas bo to impossible ich pobic ja przechodze alfe w 28/30 min na samych lf2 i to nie do fula drony max 4lvl takze pozdro

Witajcie kosmiczni piloci

W związku z wprowadzeniem w dniu wczorajszym nowych NPC programiści musieli także edytować zawartość bazy danych. Skutkiem czego we wrotach galaktycznych nie było NPC.

Aby wszystko było uczciwe postanowiono, że wszystkie wrota z dnia wczorajszego, które dokonano w czasie występowania tego problemu zostaną ponownie przywrócone, a nagrody uzyskane w ten nie nazbyt uczciwy sposób cofnięte.

Wasza Ekipa DarkOrbit

Cofnięte :)

Temat do zamknięcia...

za duża sygnatura

Opublikowano

To napiszcie do suppa zeby wyczyscili.

W czym problem?

Ps. 30sek pasuje, gdyz poczatek fali trwa 15sec + odebranie nagrody ~5sec, do tego czas jaki pozostajemy we wrotach to 10 sec, co razem daje 30.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...