Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Ss]Metin 2 Max Detale Z Teselacją I Bez... Różnice?

olokos1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciekawiło was może jak karty z dx11 czyli obsługą teselacji wygładzania krawędzi z poziomu karty itd mogą zmienić wygląd metina?... zobaczcie sami

BEZ TESELACJI

offlo.png

off2b.png

z teselacją

94073371.png

on1m.png

na mapce przyjrzyjcie się podłodze a w postaci na fryzurę buty i to coś przy jajach ;p

Opublikowano

@UP skąd wiesz że akurat 4GB?! ;d

a win7 ściąnięte jest :P ultimate 64 BIT :P win XP kupiony ale nie było 64 bit tylko home 32 bit :(

a ta poprawa grafiki jest dzięki karcie graficznej :P

gigabyte HD 5750 :P

Opublikowano

może to głupie pytanie ale, jak ustwaic dx11 na grach wlasnie typu metin2, czy da sie zrobic zeby do kazdej gry tak automatycznie robilo?

Za ssy +

Opublikowano

jak masz kartę która obsługuje DX 11 i ATI to dajesz prawym myszy na pulpit catalyst control center => gaming => 3D Application Settings i wybierasz all na maxa i filter zmień na edge-detect...

a jak masz nvidie to nie wiem :)

ale ja to wyłączyłem bo tak potwornie grafę ciśnie że sobie odpuściłem i tylko pokazałem to... to nie włącza DX11 w środowisku metina tylko poprawia grafikę... bo Metin nie ma w sobie DX 11 tylko DX 9... mało która gra ma DX10 a co dopiero 11 :D

Opublikowano

@UP2 przyjrzyj się dokładnie... wszystko dokładniejsze jakby to była nowa gra :)

@UP też muszę sobie ściągnąć crysisa2 :P ale jak mi dojdzie router netii bo teraz na blueconnect cisnę ;P

Opublikowano

z czego co wiem, to dx11 zabiera klatki, a to jest zabójcze w metku... ale mam viste jak zainstaluje dx11 sdk to "niby" będę miał 11?, czy muszę to zrobić za pomocą jakiś aktualizacji systemu (np. Service pack)?

mam sprzęt zgodny z dx 11, a co do tego, że mało gier jest pod dx10 to dość normalne, jak ten silnik graficzny pojawił się 5 - 4 lata temu, ale już np. crysis z 2007 miał dx10... Dość realistycznie zapowiada się battlefield 3, i zapewne będzie wykorzystywał dx 11 (wiedźmin 2 chyba też ;d)

Mój kanał na YT :

http://www.youtube.com/user/TheDaxanGo?feature=mhum

Opublikowano

jeżeli jest wsparcie gry do DX11 lub DX10 to nie zabiera tyle klatek ale jeśli nie ma - tak jak w metinie. to prawda jest to zabójcze przy grafice z serii 5xxx :) nie wiem co do 6xxx bo nie mam :P co prawda nie jest to tragiczne klatkowanie ale nei ma 100% płynności przy szybkich momentach :P

dx10 faktycznie jest w Crysis ale uwierz mi - nie ma wiele gier z dx10 :) poszukaj na necie ;)

wiedźmin 2 - bardzo możliwe co do DX11 wydaje mi się że powinno być ale nie mam pewności :)

wiedźmina 2 mam zamówioną kolekcjonerską edycję ^^

Opublikowano

Eee panowie

wiecie ze nawet na takiej bardzo dobrej gtx470 1gb z bardzo dużą przepustowością nie opłaca sie instalować dx11 ?

Wiecie ze to obniża FPS nawet do 50 ?

MAX to dx 10

Zapomnijcie o dx 11 w crysis 2 :)

Pzdr ;)

Jedna taka karta gtx480 kosztuje 1500 zl ;)

http://www.youtube.com/watch?v=EEev3etI0b8

Karta nic Ci nie da jak masz słabego procka... Według mnie gra na max detalach z dx11 poszła na 550Ti i jakimś dobry procku (np. intel 2500k - podkręcony...). Procek i karta to wydatek ok. 1200 zł. Ale warto ;D

Do tego to co pokazałeś jest na dużej rozdzielczości, mi jak i innym by starczyło zaledwie w 1280 na 720 (HD) :)

yyy ?

Wy jesteście neo a nie gracze :)

żeby się dobrze grało najlepiej miec +100 klateczek :)

Ja w blackops mam 170 :D

ja kilka razy przeszedłem bbc2 na 15 klatkach i co? Dobry sprzęt to nie wszystko... A tak dokładnie to granica klatek nietnącej się gry to 30 fps, przy np. crysis'u to właśnie 45 fps, wyżej klatki nie są zauważalne np. 100 klatek na s. będzie wyglądało jak 50 klatek, więc...

Mój kanał na YT :

Bywalec
Opublikowano

daj ktoś download do win7 z góry thx ;p

Pompa Jak Skurwysyn

METIN2.PL - 76LV

4H4 OWNED

Opublikowano

Słaba różnica w Metin2 ;)

Ja mam Radeona 5770,i Metin2 to nie jest gra na max detale,bo to jedno i to samo.

PS.

Crysis Ma male wymagania wam powiem,mi na P4 + karta idzie na full

Opublikowano

daj ktoś download do win7 z góry thx ;p

Win7 ma wbudowanego dx11, więc nic nie musisz instalować :)

Mój kanał na YT :

Opublikowano

Nieno to się nazywa gra pięknie to wygląda pięknie

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@UP ofc

@2Only2 ;*

50 fps starczy do płynnego grania.

DX 11 a EMULACJA DX 11 to jest KOLOSALNA RÓŻNICA

zauważ że metin ma chyba tylko DX 9.0c nawet nie 10...

czyli nie współpracuje z DX11 i dlatego tak pożera FPS-y więc jak gówno się znasz...

DX jest po to żeby ulepszyć wygląd niedużym kosztem grafiki a to o czym ty pierdolisz mija się z tego założeniem...

@Ktośtam15 to pokaz slajdów i podziwiam cię że wgl ci się chciało :)

@TOP REFRESH

Opublikowano

Metin2:

Obsluga max DX9.

Mam detale na prawie maxa w metku i mam podobny efekt tak jak olokos.

Crysis2:

Płynna rozgrywka na srednich ustawieniach ( crysis 2 advened settings) przy 20 FPS. W grze gralem na Wysokich i mialem ok 25 FPS

Wlączone na trybie z DX10

Moj Sprzecior:

ATI Radeon 3450HD Mobliity 1,5GB 250mhz/500mhz (podkrecony na 500/500 :))

AMD Turion X2 2,2ghz (podkrecony na 2,6Ghz)

3GB Ram

Laptop HP z serii Pavilion dv5

Opublikowano

Crysis 2 przy średnich 20 FPS przy wysokich 25 FPS... pozdrowienia...

wiesz że płynna gra to jakieś 30 FPS? i że mogę na laptopie do dupy uruchomić coś na 640x480 albo 800x600 i też powiedzieć że mam na maxa / średnie? :)

bo wiesz... jest różnica efektów w rozdzielczości Full HD czyli 1920x1080 a 1280x720 :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...