Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Zmiana Emocji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Dzisiaj pokaże jak zmienić emocje. Czyli np. aby Wojowniczka tańczyła jak szamanka :) będę się posługiwał tym przykładem :)

A więc ruszamy

Najpierw wypakujcie folder pc2 (ja posługuje się Metin Repacker v. 1.3.0 od Moustikka)

Jeżeli to zrobiliśmy, pliki powinniśmy mieć w .../depack/ymir work/pc2/

jeżeli nie mamy... to znaczy że coś źle zrobiliśmy ^^

jeżeli mamy to teraz radze wykonać kopie zapasową jakby coś nie wyszło :)

Otwieramy folder warrior lub inny jaki chcemy.

Wchodzimy w nim do folderu action i teraz wycinamy(tak aby folder był pusty) wszystko co tam jest do nowego pustego folderu, utworzonego gdzieś na pulpicie.

Wchodzimy teraz do tego samego folderu action w folderze odpowiadającym szamance czyli shaman i robimy dokładnie to samo co wyżej(tylko pamiętaj! utwórz nowy pusty folder).

Teraz wystarczy z folderu z emocje Szamanki przenieść do folderu pc2/warrior, a wojownika do pc2/shaman

Właśnie podmieniliśmy emocje szamana z emocjami wojownika i na odwrót

Można tak też zrobić z emocjami do łowienia lub emocji na koniu :) robimy dokładnie tak samo jak wyżej tylko że z folderem fishing lub horse

Jeżeli ktos chce można bawic się też z podmianą skilli ale wtedy trzeba zmieniać nazwy :)

Teraz wystarczy zapakować cały folder PC2 (uzywam dokładnie tego samego programu co do rozpakowania :) działa wysmienicie)

Wrzucamy do gry i się bawimy

Download:

Metin2 Repacker by Moustikk

SKAN

Link do tematu z e*pvp

Szczerze? jedynie to mnie natchnęło do napisania tego tuta... takto robiłem wszystko sam...

i prosiłbym o zdjęcie paru % :P

Pisze znowu ten temat bo wcześniej dałem w złym dziale i zamknęli mi go... nawet nie napisali czemu ^^ więc umieszczam jeszcze raz :)

Opublikowano

Daje Ci 100% że to gdzieś było :)

Jak udało się zrobić tańczące mooby i npc to zamiana plików warrior i shaman to banał.

Pozatym to zły dział

Pamiętajcie że w tym dziale umieszczamy jedynie pytania, problemy, dyskusje, a nie żadne poradniki, downloady, tekstury, modele itp.

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

to tutoriale mam dac do Tutoriale i Download? jak tam dalem to mi temat zamkneli i nawet nie powiedzieli czemu...