Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Nagrywanie

_SilveR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich :)

Otóż od początku mojej gry chciałem zrobić film z ca z pokazem moich umiejętności ale mam problem. Bowiem mam trochę słaby komputer i są za duże lagi przy nagrywaniu.

Wiec zaczynamy. Parametry mojego komputera : 1GB ramu ,1.7 gHz ( procesor ) i karta graficzna chyba 256 lub 512 mb. Gdy gram prawie wszystkie procesy mam wyłączone i mam ustawione wszystko na najniższych parametrach w grze. Bez nagrywania jest w miarę ok , mimo tego , żę laguje trochę na FT i na niektórych mapach.

Aby spokojnie nagrywać filmy jaki muszę mieć minimalny sprzęt ? ( mam jeszcze stare wejścia , obudowę itp. komputer kupiony w 2001 roku ) Jakieś 2 miesiące temu byłem u kuzyna , procesor 2.8 gHz ( 4 rdzenie ) , 2 GB ramu i wszystko pięknie chodzi ( 0 zacięć ). Dobry procesor ze starymi wtykami ciężko znaleźć a komputera nowego nie będę kupował. Więc 1.5 GB ramu i procesor jednordzeniowy 2.4 gHZ wystarczy na robienie filmików czy to jeszcze za mało ? Prosze o odpowiedzi :)

Opublikowano

To zależy od rozdzielczości w grze.

Ustaw na najniższy piorytet nagrywania, lagi będą mniejsze.

@ps

Parametry mojego komputera : 1GB ramu ,1.7 gHz ( procesor ) i karta graficzna chyba 256 lub 512 mb.

Pozdrawiam leżącego w piwnicy PC'ta o identycznych parametrach :*

Opublikowano

Ja mam 1.8 i wszystko ładnie śmiga.

Po prostu to normalne że podczas nagrywania filmików masz lagi .

mam identycznie. Przeważnie dzieje się tak podczas nagrywania filmików w rozdzielczości HD.

Nic na to nie poradzisz .

Zmień sprzęt .

9368_gold.png

Opublikowano

Gram na jednej z najniższych rozdzielczości , ale gdy wezmę najniższą obraz jest trochę niewyraźny a lagi przy nagrywaniu są średnie. Zakup nowego sprzętu wychodzi z gry :) Jedynie mogę zakupić części. Doradzi mi ktoś jakie ? Myślałem nad procesorem ale ciężko mi jest znaleźć dobry za niską cenę ^^ Mam komputer z 2001 roku to chyba 2 rdzeniowy mi nie pójdzie ?

Opublikowano

Gram na jednej z najniższych rozdzielczości , ale gdy wezmę najniższą obraz jest trochę niewyraźny a lagi przy nagrywaniu są średnie. Zakup nowego sprzętu wychodzi z gry :) Jedynie mogę zakupić części. Doradzi mi ktoś jakie ? Myślałem nad procesorem ale ciężko mi jest znaleźć dobry za niską cenę ^^ Mam komputer z 2001 roku to chyba 2 rdzeniowy mi nie pójdzie ?

Zależy jaką masz płytę główną .

Przy okazji zakupu procka musisz mieć taktowna kartę graficzną oraz do niej odpowiedni zasilacz.

9368_gold.png

Opublikowano

No karta graficzna by się przydała szczególnie, ale najlepiej cały nowy komp ^^ Sama karta nie wystarczy. Do wszystkiego będziesz musiał coś jeszcze kupić więc moja rada - uzbieraj na kompa a nie wydawaj na części ...

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Opublikowano

Lepszy komp by się przydał ;)

Ale ja na twoim miejscu bym poprosił jakiegoś kumpla z lepszym sprzętem o możliwość nagrania takowego filmiku.

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

No nic ;/ Karta graficzna jest chyba avi lub acrobat 10200 pro więc w miarę niezła. A procesor jaki mi doradzacie ?

Powiedziałem ci już ...

Jak mamy ci doradzić jeżeli nie wiemy jaka masz płytę główną ...

Do płyty z 2001 roku nie wsadzisz GeForce 9600 GT itp..

9368_gold.png