Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Nie Moge Polaczyc Sie Z Filezilla

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo mam taki problem otoz nie moge polaczyc sie z filezilla mam pliki serverowe 2010 od mcncc.pl.Powiem ze wczesniej dzialalo all moglem wejsc ale po "reboot" przestalo dzialac...wyskakuje mi takie cos:

Status:	Verbinden met 5.13.216.100... (Status: Polaczenie Z "ip")
Antwoord:	fzSftp started                                  (Odpowiedź: fzSftp rozpoczęte)
Commando:	open "[email protected]" 22  (Polecenia: otworzyc root)
Commando:	Pass: *****                            (Polecenia:haslo *****)
Fout:	Authenticatie mislukt                                (Blad: Uwierzytelnienie nie powiodło się)  
Fout:	Fatale fout                                              (Error: Błąd krytyczny)
Fout:	Kan niet verbinden met server                    (Błąd: Nie można połączyć się z serwerem)

(Niestety posiadam FileZille w jezyku holenderskim)

A w maszynie takie cos:

Apr 12 15 19 43 mcn sshd[946]: error: PAM: authenication errorfor root from 5.13.216.141

Prosze o pomoc za pomoc +'sy i -'sy i 5'teczki

sygnabyme.jpg

Sygna By Me

Opublikowano

wtgląda na to że w filezilla łączysz sie z .100 na końcu, to połącz się z normalną końcówką :)

Opublikowano

to skonfiguruj w sysinstall, potem "/etc/rc.d/netif restart" i dopiero spróbuj sie połączyć, bo możliwe że jest tak, że aby sie połączyć przez file zille trzeba zawsze konfigurować

Opublikowano

O kurde xD Ale jaja xD Ok dzieki jak zadziala dostaniesz 5x plus + piatka na profilu bo ty jedyny mi chciales pomoc.

@Edit nie dziala...

sygnabyme.jpg

Sygna By Me

Opublikowano

Napisałem mój sposób bo jak tak u siebie nie robie to nei moge sie połączyć, jak robie sysinstall i restart sieci to chodzi :D

Edit:

Kurde :/ może jednak zostaw to .100?

Opublikowano

Niestety nie dziala...µ

@Up na .100 pisze to samo co podalem w Topic

@Edit reset serva tez nie pomaga (nie chcialbym go od nowa stawiac)

sygnabyme.jpg

Sygna By Me

Opublikowano

hmmm, coś tu nie gra, dane masz ok, w file zilli na takich powinno chodzić: ip z normalną końcówką, login: root, hasło: 152424, port: 22

Edit: ty masz 5 znakowe hasło wpisane? bo domyślne to 152424, możliwe że to przez hasło.

Opublikowano

Zaraz sprawdze haslo bo wpisywalem jerry :P ale jezeli to 152424 ;p to zaraz ogarne xD

O kurde DZIALA !!!!!!!!! CZLOWIEKU MASZ TYLE PLUSOW ILE TYLKO BEDE MOGL DAC !!!!!!!!!!

MASZ TEZ 5tke na profilu !!!!

sygnabyme.jpg

Sygna By Me

Opublikowano

jerry to do MySQL tylko :)

Edit: Nie ma problemu, jak umiem to pomagam ^^Dzieki :P

• 10 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...