Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[War Rock] Jak Zrobić Tymczasowy Kanał Na Teamspeak 2

AdrenalinaPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zrobiłem małego TuT'a "Jak Zrobić tymczasowy kanał na TeamSpeak 2"

Użytkownicy TeamSpeak są w stanie stworzyć własny tymczasowy kanał. Oznacza to, że po wyjściu wszystkich userów z kanału, zostaje on automatycznie skasowany.

Przejdźmy do rzeczy...

1. Aby założyć tymczasowy channel należy kliknąć prawym przyciskiem myszki na nazwe serwera, na którym aktualnie się znajdujemy, a następnie wybrać: Create Channel. - pokazane na screenie.

createchannel.jpg

2. Nie będę się rozpisywał w tym punkcie - wszystko pokazane na screenie.

createnewchannel.jpg

3. No i wkońcu utworzyliśmy tymczasowy channel.

mjkana.jpg

Pamiętaj, że robiąc kanał otrzymujesz na nim tymczasowego Chanel Admina (UCA) lub dla zarejestrowanych (RCA) i możesz nim dowolne zarządzać, czyli:

- zmieniać nazwę

- hasło

- wszelkie dopiski

- kikać userów ze swojego kanału - (prawym przyciskiem myszki na użytkownika ==> Kick from channel

kickmc.jpg

Nie trzeba podawać powodu dlaczego kickamy. Poprostu wciśnij OK.

~Dodatkowe informacje~

Kodeki odpowiadają za jakość dźwięku jaki słyszymy w TeamSpeak, Wybór kodeka np. na kanale jest z reguły kompromisem miedzy jakością dźwięku a pasmem jaki przesył tego dźwięku będzie zajmować na naszym łączu internetowym. Powinno się dobierać kodek na kanale do użytkownika który posiada najwolniejsze łącze internetowe. W TeamSpeak są obecnie wspierane trzy głowne grupy kodeków:

CELP (w tym 5.1 Kbit 6.3 Kbit, Windows 5.2 Kbit) - Kodeki CELP zalecane na słabsze łącza internetowe, zajmują mniej pasma, ale za to zniekształcają dźwięk oraz pochłaniają większą moc procesora niż inne kodeki, ostatni działa tylko pod systemami z rodziny Windows.

GSM (14.8 Kbit, 16.4 Kbit) - kodeki GSM zalecane na szybsze łącza internetowe, mniejsze zniekształcenia dzwieku.

Speex zależą na dużą gamę od lącza internetowego, są przystosowane do szybkiego przekazu VoIP od osoby mówiacej do osoby słuchającej. Niestety, jeżeli chcemy mieć szybki przekaz informacji, internet potrzebuje wiecej łacza do wysłania komunikatu do drugiej osoby, co za tym idzie np; lagi, wysoki ping. Tak więc musimy dysponować lepszym łączem aby ten kodek nie ingerował z grą i opuźnieniami.

To by było na tyle z mojej strony. Mam nadzieję, że poradnik się przyda tym co jeszcze nie umieli założyć tymczasowego channel'u na TeamSpeak 2.

!!! ZAKAZ KOPIOWANIA NA INNE FORUM BEZ MOJEJ ZGODY !!!

Credits: hackerX

Pozdrawiam. AdrenalinaPL

@edit

hackerX

dobra masz te Credits :D

skoro tak bardzo prosisz.. :P

Opublikowano

No w końcu napisałeś...

I nawet do creditsa nie dodał ... Zemszczę się <_<

Ale chociaż na screenie jestem "Epic Win!" xD

@Topic

Poradnik bardzo ładny i schludny.

A nie długo będzie więcej, mojej i adrenaliny produkcji ^^

1365881062-U68160.png

Opublikowano

Pokazałeś tylko jak się kanał robi, a jak się robi server? Servery trzeba wykupować jakoś czy co? I mogłes też pokazać ja kto się robi na Ts3 ale to pewnie podobnie.

masz +

Old and retired gamer WarRock.

Opublikowano

No poradnik bardzo mi się podoba : ) Postaraliście się to widać.

Jeśli jeszcze tak jak zapowiadacie będziecie go udoskonalać to będzie super.

Powodzenia.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

szkoda że nie ma TuTa jak gadać przez głośniki xD nie no żart oczywiście +++ lecą napracowaliście sie wszystko ładnie przejrzyście

1316854236-U173186.png

By Siema Heniu

Pomogłem? jebnij lajka!

Opublikowano

No poradnik bardzo mi się podoba : ) Postaraliście się to widać.

Jeśli jeszcze tak jak zapowiadacie będziecie go udoskonalać to będzie super.

Powodzenia.

On sam to robił, ja byłem potrzebny tylko, żeby mógł mnie kickną :(

1365881062-U68160.png

• Aive zmienił(a) tytuł na [War Rock] Jak Zrobić Tymczasowy Kanał Na Teamspeak 2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...