Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rzeczywistość.

ZerV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

dzisiaj chciałem napisać parę słów od siebie dotyczących servera.

Zacznijmy od tego że główne miasto to żenada. Zrobione na szybko, bez pomysłu etc.

Jedna ścieżka główna od niej parę że tak ujmę "Dopływów" i wszystko ogrodzone murem bez bramy?

Wiem, że ten server jest dla osób które nie posiadają oryginalnej gry, lecz TEN server ma AŻ 200 slotów. Nie ma lagów, świetnie się gra Ale.

No właśnie ale, to za mało jak na taki server. Ten server nie ma własnej ekonomi, po prostu kupujesz sobie Cube za to 5k i sadzisz Trzcinę aż do znudzenia.

Co to ma za sens, granie z ograniczoną możliwością posiadania Domów ? Nie ma to sensu, bo ta gra polega na tym by BUDOWAĆ a maxymalnie 3 domu uniemożliwiają granie w grę która ma na celu kreatywne myślenie.

Chciałem zaprosić (to nie jest reklama) graczy na oryginalne servery, tam gra ma sens, i się nie nudzi ? Dlaczego ? Otóż, mam dla Pana Geoninga parę, jak nie kilka uwag (w Sensie nie złym, tylko co nie pasuje itp)

Zacznijmy od budowli, Na Whiteliste wpisuje się każdego, wchodzi taki gracz idzie przed miasto szuka drzew, lecz tu kurde nie ma ? Dlaczego? Bo w Regulaminie nie ma napisane że po ścięciu drzewa należy na jego miejsce posadzić sadzonkę, oraz ścinać drzewa do końca (Proponuje poprawić) Nastepnie gdy taki gracz przejdzie około 95866 klocków spotyka drzewo, ścina je przy czym odkrywa mapę gdzie jeszcze nikt nie był, nie potrzebnie obciążając server. Jeee Juppi ma drewno robi kilof zdobywa Cobblestone, pisze /spawn idzie po za miasto i robi cały dom z Cobble Stone. Jak patrzy się na takie domy to chce się wymiotować prawda ? 0 Kreatywności, poprostu Kloc z cobble stone. Robi sobię NooB Wieżę (Prosta linia do góry by latwo wykrywać swój dom) nie myśli nie wie jak zejść wiec skacze po czym ginie, przychodzi na miejsce

i ? I itemow już nie ma, więc zaczyna spamować że ktoś mu ukradł itemy, że chce zwrot. Średnio na serverze 100 osób więc powiedzmy ze 25% to takie nowe osoby.

25 osób zaśmieca czat. Dlatego proponuję wprowadzić Chat Rooms, dzięki którym na Odpowiednim Chanellu bodziemy handlowac na innym prosić o Cube a na następnym Chat Eventowy. Przechodzimy dalej do Cube. W miescie mozna mieć dom wystarczy działka oraz 5k. Wiecie dlaczego miasto jest takie nudne ? Bo Mod zakłada Cube i odrazu idzie do następnej osoby. Teraz spójrzmy jak to wygląda na Najlepszym Polskim Serverze ( nie podaje nazwy nie chce robić reklamy ) Na tym serverze CUBY są zakładane tylko na Ładne Domy, nie mozna zrobić całego Domu z Cobble Stone lub całego z drewna/ jednego materiału. Tam Cube nie kosztuje, bo tym serverem zarządza skład który wie że Minecraft=Budowanie. Tam żeby mieć Cube wystarczy coś ładnego, można posiadać ile się chce Domów, jest jedno ograniczenie. Ograniczenie jest takie że Jeden dom na OSIEDLE. A Tutaj ? 1 Dom miasto 2 w Terenie... Bez sens.

Pieniądze to nie problem wystarczy trzcina i jedziesz dalej. Proponuje zrobić sklepy.

Teraz szybkie streszczenie, czego brakuje lub co jest źle.

- Brak wzmianki w regulamine o drzewach (Scinamy do końca, po scięciu sadzimy sadzonke na jego miejsce)

- Chat Rooms

- Cube tylko na ładne domy. (Wstępne cube by nie zniszczyli domu ok. 2 dni na wybudowanie ładnego domu)

- Dodanie sklepów, Usunięcie możliwości kupywania przez /shop (Chodzi o to że to nie ma sensu jak zamiast iść scinać drzewa ktoś napisze sobie /shop buy wood:4 kupi za 100 Stack Drewna i zostanie mu jeszcze 199900euro. Wtedy docenili by niektórzy sens posiadania Siekiery, i sadzenia drzew)

- Więcej eventów (Nie takich że się rozrzuca itemy, tylko takie np. Dom w Stylu Westernu itp)

- Najlepiej dla servera było by, dobrać skład budowniczych (ok 20 osob) zamknąć server na ~Tydzień i wybudować całe miasto od początku.

Ulica ma nie wyglądać jak ulica tylko jak scieżka. Działki mają być wyznaczone i gotowe do zaludnienia.

- Reset całej mapy budowa od początku TYLKO mapy nie servera (z Zespołem Budowniczych Tak wiem, że 70% servera to dzieci, kiedy przy restarcie servera który trwa 3 min lecą na forum robić 312312 postów o tym, że server jest online. Sądze że ich mózgi przy takiej zmianie jak proponowałem im się wyleją uszami, dzięki czemu server będzie bardziej ogarnięty bez nich.)

- Wprowadzenie nie ograniczonej mozliwosci posiadania domów (jedno na osiedle) a w terenie 8978 domów max, dzięki czemu Świat na tym serwie nie będzie się kręcić w okół miasta a w nim domu. Tylko, jak to nasz Szanowny Geoning powiedział, W Tej Grze chodzi o chodzenie ! Dzięki temu że po za miastem ludzie będą mieli 3 domy więcej ludzi będzie chodzić pieszo, niż pisać /spawn i 3 kroki do domu.

Dzięki za Uwagę i wytrwanie. Chciałem Serdecznie Pozdrowić Geoning'a który nie ma za dużo czasu o ile się nie myle ale poświęci 3-4 min na przeczytanie i kolejne 2-3 na Zrozumienie i okolo 1-2 na przemyślenia. Ten server jest świetny, 200 slotów (Rekord, nigdy wiecej nie widziałem) 0 Lagów przy 100 osobach ? (Nigdzie nie ma tak dobrze).

Myślę że, przynajmniej te Inteligętniejsze osoby zrozumieją co tutaj napisałem, może ja się myle ? Jeżeli masz mniej niz 11 lat i nie zrozumiałeś nic co tutaj napisałem nie dawaj minusów, ani nie dodawaj komentarza "s Banofać Mu Kónto na Foróm !" Poprawcie mnie jeżeli nie trzeba tych zmian.

Pozdrawiam ********

Sygnatura.

Opublikowano

Pisałem to z myślą o serverze.

Grałem na starym i gram na tym Serverze.

Chcę Przemówić do ludzi. Pomóc, i wycisnąć z tego servera 101% możliwości, ale musicie mi pomóc, a szczególnie Geoning'owi dokonywać wyborów.

Centrum Handlowe ? TAK Dokładnie tak, Centrum Handlowe = Piękno servera, Ciekawsze gra, Rozwój servera, w końcu jakiś większy projekt.

Sygnatura.

Opublikowano

niestety mimo iż pomysły naprawdę świetne wręcz wizjonerskie to administracja cię nie wysłucha ja też miałem świetny pomysł żeby za grępłacić 4,98 zł sms-em ale przez lenistwo i obawy przed zmianami administracji po prostu nie chce sie zmieniac serwa. Tak to jest jak Globalem jest 14-latek...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

@up 2

zgadzam się

wg mnie najlepiej by było za tego sms'a

i to 4,98 zł to nie jest wcale najgorsza cena

a takie dziecko które nie ma telefonu po prostu nie zagra i mógłbym się założyć że liczba ludzi na serwerze by zmalała

z jednej strony fajnie a z drugiej głupio

- mniej osób do wspólnej zabawy

+ mniejsze obciążenie serwera

sygnaturkan.png

sygnature by replite13

Opublikowano

Proszę, o wypowiadanie się na ten temat, i żeby Geoning też się wypowiedział. Z Tego servera można zrobić coś naprawde pięknego,

Ale potrzeba osoby która wszystko z organizuje i będzie miała czas. Służę pomocą.

Sygnatura.

Opublikowano

Popieram Cie, ale nie w 100%. Nie podoba Ci się, że można mieć tylko 3 DOMY. Otorz nie masz racji. Mozna miec ile sie chce domow, ale mozna miec max 3 cuby. Na serwie jak napisales jest zawsze +100 graczy. Jesli kazdemu mielibysmy zakladac nieskonczonosc cubow + tym nowym to na serwie bylaby totalna masakra.

Mozna zrezygnowac z 1 cuba i zalozyc jakiegos wiekszego, tak wiec za miastem masz nieograniczone mozliwosci. Masz najpierw maly domek -zamawiasz cuba. Chcesz dobudowac ogrodek - prosisz o zmiane cuba. Chcesz zrobic wielki pr0 el0 zamek - prosisz o poteznego cuba, itd.

Co do scinania drzew masz racje. Chyba bedzie trzeba zorganizowac jakas akcje sadzenia drzew niczym z reklamy ; P. I wlasnie co do regulaminu mam kilka zastrzezen, bo nie wszystko jest zaktualizowane ; ).

Jak panowie z wyzszymi stanowiskami, dzieki za ten temat i ze chcialo Ci sie to pisac ; P.

EDIT: widze ze Geo przeglada temat, a GG mi sie nie chce wlaczac. Nie bedzie mnie dzisiaj na serwie bo trzeba sie przygotowac przed testem ^^.

Opublikowano

Tak, masz racje mój błąd.

Teraz jak mi to napisałeś widzę większy sens tych 3 Cuboidów.

Dzięki za to że przeczytałeś.

@Virus

Jeżeli jeszcze nie wiesz, jest przeciek odpowiedzi z Humanistycznego są juz w necie.

Sygnatura.

Opublikowano

Niespodziewałem się, że ktoś tak to mądrze ujmnie. Na serwerze jest mało atrakcji, gdyż np. idziesz budujesz domek robisz plantacja trzciny i tak bardzo, dlatego serwer powinien się rozwijać. Przemówiłeś pewnie do rozumu ludzią, żeby zaczeli budować domy z pomysłem, a nie kloce.

Wielki + dla ciebie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...