Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Własny mały bocik?

tomcioka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo! Na wejście mówię że w tym tutku program i sc/k/rypt to synonimy :). Chce wam zaproponować napisanie własnego bota a raczej sc/k/rypta do expienia. Możliwości są wręcz nie skończone. Btw jeżeli wiesz że programowanie (niski poziom ale zawsze) nie jest dla Ciebie nie czytaj dalej. Co będzie nam potrzebne:

-musK!

-Scar Divi (kompliator (?)) do popbrania TU, język podobny do Turbo Pascala ;)

-Maple (?)

-Cierpliwość

Zacznijmy od podstawą

Program "nazwa"; {zaczynamy program, nazwa to nazwa naszego sc/k/ryptu btw. klamrowy nawias wyłączenie następneych wierszy lub też komentarz}
Begin {Zaczecie programu}
End. {tak, dobrze się domyślasz, koniec programu}

Odpalić możemy to przez skrót klawiszowy Ctrl+Alt+R, zatrzymać po przez Ctrl+Alt+S (radze zapamiętać;)) lub też przy użyciu buttonów które zaznaczyłem na TEJbeztytuuopt.jpg

fotce. Ten program robi dosłownie nic :) Ale to taka rozgrzewaczka.

Jeszcze jeden zapoznawczy program potem już polecę po komentarzach tylko. Ten będzie naciskał "z" i "y" z częstotliwością 2ms(milisekund).

Program ziy;
Var {po to ten program, deklarowanie zmiennych}
a:integer; {zmienna cyfrowa, rozpiętość yyy wystaraczająca w każdym bądź razie )}
b:char; {tylko dla pokazania, zmienna alfabetyczna czyli np. a,b,c itp}
Begin
a:=0; {zerójemy a dla pewności}
repeat {powtóż, WYJĄTKOWO bez ";"}
sendkeys ('z'); {napisz "z"}
sleep (2); {zaczekaj 2 ms, 1000=1sec};
sendkeys ('y'); {napisz "y"}
until a=1 {też bez ";", oznacza to dopuki a nie bedzie roznw 0, a nigdzie w programi nie napisalismy czego takiego "a:=a+1" co by znaczyło zwiekszenie a do warunkowej 1 i zarazem zamkneło by to nasza petle}
end.

Przetestuj! (crtl+alt+r)

Teraz zróbmy hmmm, może botka co expi na 1 florze, na limakcha xD?.

Program oneflorslayer;
Var
a:integer;
begin {ustaw chara na florze ;p}
a:=0;
repeat
SendArrow (1); {nacisnij strzałke , 0 = up, 1 = right, 2 = down, 3 = left. (wieze w wasz inglisz )}
wait (3000); {jak sleep tylko ze wczesniejsza funkcja przez ten czas działa}
SendKeysVB ('{PGDN}', True); {udeż raz, przed uzyciem zmien atak z ctrl na Page Up, inne klawisze sa poniezej}
wait (50); {by maple cos zauwazylo wogole}
SendArrow (1);
wait (3000);
SendKeysVB ('{PGDN}', True);
wait (50);
SendArrow (1);
wait (3000);
wait (50);
SendArrow (3); {w lewoe zwrot ;P}
wait (3000);
wait (50);
SendArrow (3);
wait (3000);
wait (50);
SendArrow (3);
wait (3000);
wait (50);
until a=1 {troche sobie pochodzi}
end.

Obiecane klawisze

BACKSPACE {BACKSPACE}, {BS} lub {BKSP}

BREAK {BREAK}

CAPS LOCK {CAPSLOCK}

DEL lub DELETE {DELETE} lub {DEL}

DOWN ARROW {DOWN}

END {END}

ENTER {ENTER} lub ~

ESC {ESC}

HELP {HELP}

HOME {HOME}

INS lub INSERT {INSERT} lub {INS}

LEFT ARROW {LEFT}

NUM LOCK {NUMLOCK}

PAGE DOWN {PGDN}

PAGE UP {PGUP}

PRINT SCREEN {PRTSC}

RIGHT ARROW {RIGHT}

SCROLL LOCK {SCROLLLOCK}

TAB {TAB}

UP ARROW {UP}

F1 {F1}

F2 {F2}

F3 {F3}

F4 {F4}

F5 {F5}

F6 {F6}

F7 {F7}

F8 {F8}

F9 {F9}

F10 {F10}

F11 {F11}

F12 {F12}

Bardzo, bardzo prosty bot, expić wolno expi, ale chodzi o nauke. Jeżeli tutorial sie przyjmie zrobie jakis kakrecik z bit mapami itp. Na koniec dodam, ze sc/k/rypty na zamowienie robie za drobna oplata, nic nie uploaduje dla 1 osoby. Btw jak zaczniecie pisac wlasne proponuje je tu wrzucac by bylo tu jakies kompedium wiedzy na temat.

{Przepraszam za błędy ;)}

EDIT:

NIE BIORE ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA BANY!

Jeżeli chodzi o Viste wystarzy uruchomić znanym "Uruchom jako administrator" Scar Divi ;)

TuT nie tyczy sie tylko Maple polecam go uzywac tez w innych grach

Po co? Po co? Nie wiem...

Przepraszam za błędy...

21495.png

30186.png

30165.jpg

29416.jpg

Opublikowano

iMaxMacro lepsze =D, ale widać że ktoś myśli. da się tym auto cc zrobić ? =)

Kto staje się potworem zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem. - Dr. Johnson.

MUTABO X FIGHTERS

Opublikowano

@Up

Chodzi Ci o auto chanel changera (nie ogarniam tych skrótów Maplowych :P )? Jak by miało to działać i co robić, spróbuje coś z tym zadziałać ;)

Przepraszam za błędy...

21495.png

30186.png

30165.jpg

29416.jpg

Opublikowano

Taaaaaak, dokładnie o auto channel changera ale do 0.51 wiem że jest do 0.66, ale no niestety. A miało by działac na zasadzie, gdy ktoś znajduje się na tej samej mapie, auto cc'er zmienia channel aż nie trafi na pusty =)

MUTABO X FIGHTERS

Opublikowano

Jak napisałem na górze nie będę za nikogo nic pisał ;P ale dam Ci pewne wskazówki omine te podtawy

a więc, najważniejsza czesc:

g:=500* {wspolzedna x dla chanelu 1}
h:=500* {wspołzedna y dla chanelu 2}
repeat
a := LoadBitmap('.\somepic.bmp'); {a:integer w zmiennych, dalej wczytanie obrazka którego bedzie szukać
czyli około 10 czerwonych pikseli które na mini mapie pokazuja nam innego gracza, wpierw musisz to wyciac zapisac w bmp
i podac sciezke, jak narazie chillout}
FindBitmapToleranceIn(a,x,y,x1,y1,x2,y2,10);{a-bitmapa,xi y współzedne znalezionej bitmapy, x1,x2 szerokosc ramki w ktorej ma szukac bitmapy,
y1 i y2 wysokosc ramki, cyfra tolerncji -.^, ramke proponuj zrobic mniejwiecej jak mini mapa}
If x> 0 then {warunek jezeli x>0 czyli znalazł bitmape w tedy}
       begin{podprogram}
          movemouse(500*,500*);{wspolzedne opcji}
          sleep {na wszelki}
          clickmouse(500*,500);{wspolzedne opcji}
          sleep (250);
          movemouse(500*,500*);{wspolzedne cc}
          sleep (250);
          clickmouse(500*,500);{wspolzedne cc}
          movemouse(g,h);{zmienne dle chaneli}
          {teraz pojedz kursorem na ok, i daj sleep z 5000}
          g:= g+500* {dlugosc miedzy chanelami}
          t:=t+1 {nalicza}
                 if t=500* then g:=500* {tłum. jezeli t=ilosc chaneli w zedzie w tedy g=wartosci poczatkowej by przewinac}else
          r:=r+1 {tez nalicze}
                 if r=500* then h:=h-500* {tłum. jezeli r=ilosc chaneli w zedzie w tedy h zejdze rzad nizej} else
       end;
until x=0 {dopuki nie bedzie jakiegos zrytego cpuna na mapie ;p}

tak miały programik :)

Wszedzie gdzie pisałem 500* trzeba znalesc wlasne odpowiednie wspolzende, jak to zrobic?

Właczemy Scar Divi>Wspolrzedne kursora sa w nim pokazan tu, lub mozna uzyc pokazanej pipey ktora wyswietli nam wspolzedne w zielonym polu:

beztytuushz.jpg

A bitmape to print screen sys rq, klawisz do zrzutow ekranu nad insertem, nastepnie paint i wycinamy... :)

btw. to nie jest pełny kod... ale jak ktos czytal wyrzej tutka da rade bez problemu :D

Przepraszam za błędy...

21495.png

30186.png

30165.jpg

29416.jpg

Opublikowano

Dzięki =) zrobiłem auto cc'era ^^.

Skrypty ładne można robić na 0.51 zrobiłem w chu chu swoich skryptów i mam takiego ala bocika, expie jak głupi ;]

Dzieki =*

MUTABO X FIGHTERS

Opublikowano

Może wrzucę... Znaczy się wrzucę na pewno jak naprawię drobne błędy =)

MUTABO X FIGHTERS

Opublikowano
U mnie pod ver 0.51 eMS nie dziala, z reszta jak kazdy inny autoclicker (z wyjatkiem rbota). Probowalem chyba juz 20 jak nie wiecej autoclickerow, ani jeden nie dziala pod ems.

Żeby ac działały to trzeba poprawnie się nimi obsługiwać . Sądze że jakieś 3 ac z tych które przetestowałeś mogą nie działać

Na mpcforum ----> maple story mamy wiele chwastów .Są to użytkownicy : raven1233, xakoore, HelioNLP, mapla112, Rawko, gangsta123, Exonix, Smrodzek, Amigos, finglas11, wto, Cozmo, Nomad Monster, Siminuś, Msplayer i LAwiat ale jest ich dużo więcej . Moim zdaniem trzeba usunąć chwasty . Ale są też ludzie na wysokim poziomie : Crasher, Simpson, wisniaa95, 0nly0u, Athis, logomaniak i xajo ( ja ) .

Z dniem 27.sieerpnia2009 roku wchodze w Akcje "Pomagam tylko w temacie "Odpowiedzi na nurtujace was pytania" jesli popierasz te akcje wklej to do swojej sygnatury

Mam w dupie kto bedzie moderatorem maple story byle by sie interesowal dzialem, a nie sobi go olewa jak obecni moderatorzy

Koc summon dem (pathed ) ... więc się debilu nie pytaj czy działa .

Każdy noob na forum , każdy noobowski temat , każdy noobowski spam to wielkie g***o na tym forum więc nooby wypier...

Opublikowano
Żeby ac działały to trzeba poprawnie się nimi obsługiwać . Sądze że jakieś 3 ac z tych które przetestowałeś mogą nie działać

Co masz na mysli mowiac "poprawnie sie nimi obslugiwac"? Pod wczesniejsza wersja dzialal ac, w obecnej nie dziala.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...