Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Z Plikami 2010

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siema!

mam problem... otóż chciałem zobaczyć te pliki 2010... no i wszystko ok. instaluje je itp z tego tematu:

To jest ukryta treść, proszę

no i wszystko działa. moge uruchomić i wbić też. do czasu... chce wrzucić jakiś gotowiec.

wrzucałem pliki DurableMt2 czy jakoś tak... Błąd... myślałem że to wina gotowca.. więc wrzuciłem innego. też taki sam błąd... żeby naprawić go trzeba od nowa zakładać serwa bo wrzucenie plików które sa na początku tez wyskakuje błąd.

i nie... nie jestem głupi i wrzucam gotowce do 2010. i miałem już swoje serwy i wszystko działało ale na starych plikach. Błąd jest taki:

bladq.png

@EDIT: proszę moda o przeniesienie pomylił mi się dział i dałem w Tutach i Dl :)

@Edit2: już jakies dziecko bawi sie "-"?...

Edytowane przez Taz9
Pasjonat
Opublikowano

dlaczego odinstalować serwer? jak zrobiłeś kopie zapasową plików ktore zmieniałeś to wgraj je, i serwer będzie działał dalej.

Opublikowano

Wrzuciłem najpierw te durable i nie działało ale później odinstalowałem i wrzuciłem te:

To jest ukryta treść, proszę

i też nie działa... macie może jakiś fajny gotowiec? bo nie chce mi się robić wszystkiego od początku. chyba że jest możliwośc przeniesienia wszystkiego ze starych plików to fajnie by było :) ale prosiłbym żebyscie podali jakiś fajny gotowiec :)

Opublikowano

Hmmm jak narazie na topie jest gotowiec by NISMO: http://www.mpcforum.pl/topic/310278-downloadedytowane-pliki-na-serwer-by-nismo/

Polecam te pliki ponieważ jest dużo na nich ale niewiem czy akurat lubisz Hard.

Edit: Radze lepiej wziąść kilka pliczkow lub caly player wsadzic z tych plikow co podaleś a hongkong chyba caly jest zepsuty i wgl w nim nic nie ma spolszczonego tylko normalny hongkong z 2010 :).

Mój nick: .SpecOdPopisu.

Opublikowano

ok poczytałem troche i znalazłem (daje jakby ktoś miał problem ten sam):

Wgrałem pliki MySQL i wszystkie pliki do germany oprócz katalogów "quest" i "map"- ich w ogóle nie ruszyłem.

Po wgraniu, chmodzie 777 katalogów wszystko śmiga- bronie, ulepszanie, zbroje, wierzchowce, drop sztabek, nowe moby, 6 skille itd.

Dodatkowo polecam dograć sobie folder 80009 z katalogu "object" w "quest". Umożliwia to poprawne działanie pierścienia teleportacji, którym możemy przenieść się na mapki zombie z respem :)

No i mała ciekawostka- nic nie trzeba zmieniać w map, żeby można było widzieć nowe mapki. Te nowe mapki to po prostu obszary gildii (dodane już uniwersalnie do gry) z usuniętym respem przeklętych i dodanym respem zombie, minotaurów itd.

Pozdrawiam.

@Up

Dziękuję, + :)

zobacze czy działa. a te pliki od NISMO są na 2010? czy na stare pliki? bo honkong to mi się wydaje że stare...

Opublikowano

No coż niewiem... Moze coś w temacie jest napisane :D

Ale ogólnie spoko pliki ;)

Jak ci nie dzialaja zrob lepiej serwer na plikach by sherer maja troche poprawien kosmetycznych i sa ogólnie sprawne i są na 2010 :)

Mój nick: .SpecOdPopisu.

Opublikowano

z sherer jest jakiś błąd widziałem... ale jak nie będą mi działać pliki 2010 to ja mam od Arymana wyje**** pliki tylko że stare :) ale takto są ok :)

Opublikowano

Ja mam server files 2010. I kiedy zacząłem bawić się ze zmianą dropu z mobów to wtedy właśnie miałem taki błąd jak założyciel tematu. Prawdopodobnie masz coś źle wpisane w mob_drop (czy jakoś tak). Wgraj jakiś nowy plik i możliwe że będzie działać a raczej powinno. Lub samemu ręcznie wykryj błąd. Ale tak jak pan Up polecam inne pliki gdyż te mają dużo błędów. Oczywiście da się powoli z nie zrobić dobre ale nie wiem czy warto... Moim zdaniem szkoda na to cennego czasu. Pozdrawiam. Życzę powodzenia